onsdag 31 juli 2013

Repris av livesändning

Här kommer repriserna av de senaste livesändningarna. Eftersom demon av In i framtiden laggade på livesändningen förra tisdagen hölls en ny livesändning igår där de visade upp In i framtiden ordentligt.måndag 29 juli 2013

Nedladdningstips: Skor från Pixicat

Det här inlägget borde ha kommit upp för flera veckor sedan, men bättre sent än aldrig!

Den (enligt oss) bästa skaparen av skor till The Sims 3 är helt klart Pixicat som gör överlägset snygga skor av sjukt bra kvalitet. För att komma till Pixicats nedladdningar klickar du här.
fredag 26 juli 2013

Frågestund!

Eftersom vi inte har så mycket tid till att hitta på nya inlägg just nu så tänkte vi istället att vi kunde ha en frågestund. Fråga på om vad ni vill fram till på söndag 28/7 så kommer svaren i ett separat inlägg senare!

PGC Hawkes, Generation 1 – Del 20

Det är dags för Alyssa att bli åldring, och hon verkar åldras med värdighet!

Saffron håller dessutom på att lära sig gå på pottan, och även om hon inte riktigt verkar förstå vad det ska vara bra för gör hon ändå som mamma Alyssa säger.

Med så många barn hemma är det sällan Calvin och Alyssa får tid för varandra, men en kväll lyckas de åtminstone få äta middag tillsammans.

Alltså hur fint är inte Lucky Palms?


Eftersom familjen hade så pass mycket pengar kvar efter flytten bestämde de sig för att investera i ett hotell! Det ser kanske inte mycket ut för världen ännu men det är på väg uppåt!

En tidig morgon passar Alyssa på att mysa i gungstolen med lille Orion.

Jasper har växt upp till barn! Han fick egenskapen Familjeinriktad. I bakgrunden kan ni dessutom se hur Saffron håller på att lära sig gå med hjälp av Lära-Gå-stolen!

En kväll bestämde sig Jasper för att det nog var bäst att leta efter monster under sängen innan han somnade. Det gick tyvärr inte så bra eftersom han tydligen hittade ett monster och sedan vägrade sova i sängen. Det slutade med att han sprang ner i hallen och svimmade av skräck.

En vanlig syn hemma hos familjen Hawkes. Audrey, Jasper och Tanner är sjukt flitiga och brukar alltid börja med läxorna det första de gör när de kommer hem från skolan.


Audrey lyckas bestämt övertala Calvin om att han ska läsa en godnattsaga för henne (och nu när jag tänker efter är Audrey det enda barnet i familjen som fått böcker lästa för sig, hela två gånger!).

Trots att det är sent finns det fortfarande mycket att göra i hushållet, Orion ville bestämt ha mat klockan 1 på natten.


torsdag 25 juli 2013

Trailers för The Sims 3: In I Framtiden och The Sims 3: Film

The Sims 3: Film Prylpaket släpps i Sverige 17: september.The Sims 3: In I Framtiden släpps i Sverige 24:e oktober.

onsdag 24 juli 2013

Sagas fyller år

Idag är ingen vanlig dag, för idag är/var Sagas födelsedag! Hurra, hurra, hurra!


lördag 20 juli 2013

Bilder från kommande spel

Nu är det bara tre dagar kvar till nästa livesändning där vi kommer få se helt nya grejer då The Sims 3-gänget kommer visa oss saker från framtidsexpansionen och filmprylpaketet, men redan nu har det släppts några bilder från dessa kommande spel.

Tre bilder från framtidsexpansionen:Två bilder från filmprylpaketet:


Schysta affärer-bistron

Det har kommit en ny lokal till TheSims3.com, den här gången är det inget mindre än en restaurang som dina simmar själva kan driva!Är dina simmars middagar lite för enkla? Är maten så enformig att det känns som om den bara försvinner när de går ut och äter? I så fall är det dags att ge den lite extra krydda genom att gå till Schysta affärer-bistron där gräddan av delikata middagsupplevelser väntar!Till bistron följer det med ett nytt premiumföremål: Goda Affärers företagsspis.Ugn 
Vill du starta ett eget företag och tjäna massor med simdaler? Vad sägs om en kväll på stan där du låter en kock laga din favoriträtt? Om något av det här låter lockande så ska du skaffa Goda Affärers företagsspis, anlita en kock och börja leva som en riktig chef!

Schysta affärer-bistron kostar fram till den 22 juli 1700 SimPoints istället för 1900 SimPoints och du hittar den här.

tisdag 16 juli 2013

Utmaning: TonårsrymlingDen här utmaningen går ut på att du ska klara dig som en ensamboende tonåring i staden.

"Du är en tonåring som rymt hemifrån från ett land långt borta. Du har bestämt dig för att starta ett nytt liv i en ny stad helt ensam, men du visste inte hur svårt det skulle vara att börja om från början med inget annat än kläderna på kroppen och en gammal sovsäck. Kommer du att klara av att skaffa ett nytt liv, bilda familj och bli gammal tillsammans med din partner och era barn? Eller kommer du tyna bort i de mörka gränderna i staden? Endast den som väntar får se..."

För den här utmaningen behöver du ha Drömjobb och Leva Livet installerat.

För den här utmaningen krävs det att du har några mods installerade:

Curfew Disabler - Tar bort utegångsförbudet för barn och tonåringar.

Nraas Mover - Gör att du kan ha hushåll med endast en tonåring.

Följande mods är rekommenderade men krävs inte:

No Autonomy mods for Pets and Generations - Förhindrar bland annat att vilda djur äter upp dina plantor.

Nraas Woohooer - Gör att tonåringar kan ha myspys.

Början
Börja med att skapa en sim. Simmen måste vara tonåring. Hen får se ut hursomhelst men helst ska hen se lite "sliten" ut. Hen har ju trots allt rymt hemifrån!
Du får välja vilka egenskaper som helst men får endast ha EN av följande egenskaper: Älskar värmen, Älskar kylan, Gröna fingrar, Snyltare, Kleptoman, Fiskare, Älskar naturen.

Placera en 10x10 tomt någonstans i utkanten av staden. Tomten måste vara lite dold så placera även gärna ut lite träd som insynsskydd. Flytta in din sim på tomten och köp en sovsäck.

När du har gjort allt detta ändrar du hushållets pengar till 0§. Det gör du genom att öppna fuskrutan, skriva in testingCheatsEnabled true klicka på enter, öppna fuskrutan igen och skriv in FamilyFunds [Efternamn] 0

Regler
Du får inte bygga något slags skjul till dig själv förrän du har tjänat ihop tillräckligt med pengar.
Du får inte ha någon slags elektronik eller telefon (sätt mobilen på ljudlös) förrän du har ett hem som innehåller minst 1 vardagsrum, 1 badrum och 1 sovrum.
Du får inte ha ett deltidsjobb förrän du antingen har ett barn eller är Ungdom.
Du får inte ha ett heltidsjobb förrän du har ett hem som innehåller minst 1 vardagsrum, 1 badrum och 1 sovrum.
Du får inte laga mat/duscha/sova osv på andra simmars tomter eller interagera med någon annan sim förrän du är Ungdom. Du får dock prata med simmar som är barn, tonåringar eller husdjur.
Du får duscha och liknande på allmänna tomter.
Du kan ta mat från kylskåpet på brandstationen en dag i veckan (max 3 ggr på dagen).
Du kan börja köpa mat från matbilen, matstånd osv när du har sparat ihop 500§, men du får bara göra detta varannan dag.
Du får containerdyka och leta genom soptunnor för att skaffa möbler, du får dock INTE ersätta de förstörda möblerna genom att klicka på de och välja "ersätt".
Din största inkomstkälla för mat är grönsaker och plantor som du odlar själv, du får dock skörda vilda plantor om du vill.
Fiska hur mycket du vill och sälj fisken för att tjäna pengar.
Du får använda taxin, varje gång du åker taxi måste du dock köpa en rosa flamingo-dekoration (som kostar 5§) och lägga i din katalog. Du får aldrig använda/sälja dessa.
Du får köpa en cykel när du har råd, men ingen bil.
Varje morgon när det är dags för din sim att gå till skolan måste du kryssa handlingen så att simmen inte går till skolan.

Utmaningen slutar när din sim har ett välbetalt jobb, minst 1-2 barn/barnbarn och ett stort hus. Målet är alltså att bygga upp ett så bra liv som möjligt med ingenting från början.

torsdag 11 juli 2013

Nästa livesändning

Tisdag 23 juli, kl 19:00 svensk tid, är det dags för nästa livesändning.

Den här gången kommer vi få att få en första titt på nästa expansionspaket, det som kommer att handla om framtiden. Vi kommer även att få se en liten sneak peak på nästa prylpaket med filmtema.

Förutom allt detta kommer det även att ges ut lite information om The Sims 4! The Sims 4 kommer att presenteras ordentligt på Gamescom i augusti i år, så troligtvis sparar de den mesta av informationen dit.


Livesändningen kommer du att kunna se här.

tisdag 9 juli 2013

Embla fyller år!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är Emblas födelsedag! Hurra, hurra, hurra!


söndag 7 juli 2013

Önskesim: Hailie Summers

Hailie Summers, önskad av Frida

Hailie växte upp med sina rika föräldrar och har alltid fått det hon pekat på. Hennes föräldrar valde att sluta försörja henne när hon blev 18 och hon har fått lära sig att ta hand om sig själv. Hon har tyckt att det varit jobbigt eftersom hon är en snobb och är van vid det allra finaste. Nu när hon har blivit äldre har hon dock bestämt sig för att tjäna egna pengar och följer sin dröm om att bli stor inom politiken.
Ålder: Ungdom
Egenskaper: Ambitiös, Arbetsnarkoman, Karismatisk, Snobb, Tursam
Favoriter: Sushi, Pop, Vit

fredag 5 juli 2013

Önskesim: Lura Andersson

Lura Andersson, önskad av Maria Knutsson

Lura var med och skapade en uppfinning i mitten på 1800-talet, men något gick fel och hennes liv som människa försvann: hon hade blivit en vampyr! Lura har varit ung i flera år. Nu har hon bestämt sig för att hitta kärleken, flytta ihop och skaffa barn, men det är en mycket lång väg dit....
Ålder: Ungdom
Egenskaper: Bokmal, Geni, Modig, Nattuggla, Älskar naturen
Favoriter: Blod, Pop, Svart


onsdag 3 juli 2013

PGC Hawkes – Nya huset

Jag ledsnade på att ha min PGC boendes i Appaloosa Plains, så de fick helt enkelt ta och flytta vidare till en ny stad, nämligen min favoritstad: Lucky Palmes!

Hela släkten flyttade dit, även barnen som hunnit bli vuxna och flyttat hemifrån.

Deras hus fick en liten renovering och så här blev slutresultatet:

Framsida
Baksida
Hall


Kök

Badrum 1
Alyssa och Calvins sovrum
Vardagsrum

Audreys sovrum
Tanners sovrum
Badrum 2

Tvättstuga
Barnrummet