Vanliga frågor och svar

Detta är frågor som vi fått flera gånger. Läs igenom dessa frågor och svar innan du postar din fråga i frågelådan, kanske har vi redan svarat på din fråga!

Datorer

Vilka datorer spelar ni på?
Vi spelar på varsin egenbyggd dator som båda är byggda med dessa delar.

Vilken dator ska jag köpa?
Vi är inga datorexperter, men se åtminstone till att datorn du ska köpa uppfyller systemkraven för The Sims 3 (+ eventuella expansioner/prylpaket) annars går det inte att spela. Systemkraven hittar du på baksidan av spelförpackningen eller här.

Problem med spelet

Mitt spel kraschar/laggar/fryser hela tiden men jag vet inte varför! Vad ska jag göra?
Börja med att kolla att din dator uppfyller systemkraven. Uppfylls inte systemkraven är det inte så konstigt att spelet kraschar/laggar/fryser. Uppfyller din dator systemkraven men kraschar ändå? Kontakta EA kundtjänst och be dem hjälpa dig! EA kundtjänst går att kontakta här.

Vid frågor som rör att spelet kraschar, inte fungerar som det ska, hackar, inte går att starta etc kontakta alltid EA kundtjänst då vi inte kan hjälpa dig med detta!

Nedladdningar

Hur gör jag för att ladda ner och installera saker till mitt spel?
Läs om det här och här.

Kostar det att ladda ner saker som ni tipsar om?
Nej. De enda gångerna något kostar pengar är när vi tipsar om nya saker som finns att köpa i The Sims 3 Store, men då är det tydligt utskrivet.

Kan jag få virus på min dator om jag laddar ner något ni tipsat om?
Nej. Vi skulle aldrig medvetet tipsa om en hemsida eller nedladdning som innebär en risk för att få virus. Ofta är nedladdningarna vi tipsar om saker vi själva har laddat ner till vårt spel. Tänk dock på att du alltid bör ha ett virusskydd på din dator oavsett.

Kan mitt spel bli segt om jag laddar ner mods?
Mods ändrar spelets funktioner, sedan finns det package-filer som är vanliga föremål (dessa ändrar inte spelets funktioner). Om du har för många installerade föremål (mods, package-filer eller sims3pack-filer) kan spelet bli segt, det beror dock på hur bra din dator är. 

Om du har många mods som ändrar samma sak i spelet uppstår en konflikt vilket kan göra att spelet kraschar eller inte fungerar korrekt. Kolla därför alltid noga igenom beskrivningarna till mods du laddar ner; där brukar det nämligen stå om det blir ett konflikt med ett annat mod och vilket mod det kan bli en konflikt med.


Vet ni några bra sidor där jag kan ladda ner X?
Det är väldigt tidskrävande för oss att leta upp specifika nedladdningar, vårt tips är att du googlar eller kollar runt på olika simscommunitys.

Var hittar jag frisyrerna som simmarna på er header/profilbild har?
Emblas frisyr finns att ladda ner här, Sagas frisyr finns att ladda ner här.

I spelet

Hur byter man graviditetskläder på en sim?
Vi har skrivit om det här.

Hur tar jag bilder i spelet så att menyn syns?
För att ta en vanlig bild i spelet klickar du på C. Bilden sparas mappen Screenshots i The Sims 3-mappen.
Om du vill ta en bild med menyn använder du knappen Prt Scr (PC) eller håller in Shift + Cmd + 3. Det här fungerar inte på alla datorer, istället blir bilden svart. Blir bilden svart måste du använda dig av ett program som kan ta bilder i spel istället, t.ex. Fraps.

Övrigt

Vilka expansioner/prylpaket gillar ni bäst?
Det har vi skrivit om här och här.

Vilket expansionspaket/prylpaket ska jag köpa?
Det kan inte vi bestämma, alla gillar att spela på olika sätt så olika expansionspaket passar olika personer. Du kan leta upp recensioner på spelen och jämföra så kanske du hittar ett spel som du verkar gilla. Recensioner som vi har gjort på spelen hittar du här.

Kan ni länka min blogg?
Just nu gör vi inga länkbyten. Om du vill få fler läsare till din blogg kan du istället kommentera olika bloggar med ditt namn och en länk till din blogg.

Kan inte ni lägga upp en bild på er från verkligheten?
Nej, det kommer vi inte att göra.

Hur ändrar jag X på min blogg?
Om du har frågor gällande bloggdesigner och liknande får du kontakta din bloggportal.