tisdag 12 juni 2012

Hur du installerar .package-filer till The Sims 3

För ett nytt och tydligare inlägg, klicka här.

Inte alla nedladdade föremål är .sims3Pack-filer som går enkelt att installera genom startprogrammet, vissa nedladdade föremål kan vara .package-filer. För att installera .package-filer i ditt spel måste du först ha fått till en mapp bland Sims-mapparna som heter "Mods" och för att få det gör du såhär:

1. Börja med att uppdatera ditt spel till den senaste versionen. Det gör du genom att öppna startprogrammet för The Sims 3 och klicka på uppdatera.
2. Öppna The Sims 3-mappen i Dina dokument (INTE mappen i program)

Windows XP: C:\Documents and Settings\<Användarnamn>\Mina Dokument\Electronic Arts\The Sims 3\

Windows Vista: C:\Användare\<Användarnamn>\Mina Dokument\Electronic Arts\The Sims 3\

Mac OS: /Användare/<Användarnamn>/Dokument/Electronic Arts/The Sims 3/3. Ladda ner FrameworkSetup.zip genom att klicka på länken. Om du högerklickar på länken kan du välja Spara som. Spara den i Sims-mappen du precis öppnade.

4. Öppna och extrahera filen antingen med Keka (Mac-användare) eller WinRar (Windows-användare).

5. Om du har gjort rätt ska en ny mapp ha skapats med namnet Mods. I den mappen ska det finnas tre filer: två mappar som heter Packages och Overrides och en fil som heter Resource.cfg.


 


6. Dubbelklicka på Packages-mappen. Mappen ska innehålla två filer: NoBuildSparkles.package och NoIntro.package.


 

Om allt verkar stämma betyder det att du har gjort rätt. Om det inte stämmer, radera Mods-mappen och gör om allt från början.

För att testa om det fungerar kan du öppna ditt spel. NoIntro.package fungerar så att det startar spelet utan intro och NoBuildSparkles.package tar bort gnistorna som blir när du bygger väggar. Om du startar spelet och introt inte spelas och det inte kommer gnistor när du bygger väggar betyder det att allt funkar. Om det inte fungerar får du radera Mods-mappen och göra om allt från början.

När det nu fungerar är det bara att lägga alla dina .package-filer du vill ha med i spelet i Packages-mappen.

Om du vill ha tillbaka introt och bygg-gnistorna är det bara att du raderar dem ut Packages-mappen.

43 kommentarer :

 1. På min resource-fil så står det bara resource men inte resource.cfg, gör det något :o ?
  //Kayla1a

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska nog inte göra något. Pröva om det fungerar ändå, och gör det inte det kan du försöka att göra om det hela så kanske det fungerar.

   Radera
  2. Tack för svaret! :) Er blogg är awesome :D!
   Ska försöka lista ut hur jag får det att se ut som "resource.cfg". Package-filerna har inte funkat hittills. Har testat att spara den som "resource.cfg" men det kommer inte fram .cfg. Aja, tack för hjälpen :)!
   //Kayla1a

   Radera
  3. Kul att du gillar den! Hoppas det fungerar!

   Radera
 2. ska kolla om det fungerar :d

  SvaraRadera
 3. Måste man verkligen uppdatera? D: Och måste man uppdatera igen om man ska ladda ner poseplayer?
  Och 2 frågor till.. har ni laddat ner poser? Isf, kan ni visa hur man laddar ner poseplayern och poser, om ni gjort det alltså :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid bäst att ha den uppdaterade versionen av spelet, annars kan det hända att alla moddar inte fungerar, men kolla på moddarna du tänker ladda ner vilken version de fungerar med. Vi har skrivit om poseplayer här: http://alltomsims.blogspot.se/2012/07/snygga-bilder-i-sims-3-med-mod.html :)

   Radera
  2. När jag uppdaterar så pausar den hela tiden och på två timmar så har det typ kommit två procent:-(

   Radera
 4. Hur extraherar man egentligen? (är inte så bra på när det gäller filer och sånt typ) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du öppnar filen med extraktionsprogrammet (beroende på vilken dator du har). Med Mac så extraherar den automatiskt när programmet öppnas men med PC måste du markera filen och välja vilket ställe på datorn du vill extrahera filen till.

   Radera
 5. Det funkar inte för mig. När jag har laddat ner FrameworkSetup.zip, så kommer mods mappen & innehållet direkt. Måste man extrahera för att det ska funka? för det funkar inte för mig och jag vet inte hur jag ska göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, du måste extrahera för att det ska fungera. Om du följer punkterna i inlägget borde det funka.

   Radera
 6. Hur i all världen extraherar man?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på om du använder Keka eller WinRar. Keka extraherar filerna automatiskt när du öppnar de med programmet. I WinRar måste du markera filerna och välja "Extract To..." och sen ange den platsen du vill extrahera filerna till (i det här fallet The Sims 3-mappen). Hoppas du förstod!

   Radera
 7. Jag hittar inte "Extract to..." :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den stora knappen upp till vänster (den andra), om du använder WinRar.

   Radera
 8. Varför ska det ha och göra med att installera package-filer??? O__O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är såhär man installerar package-filer till sims. Vi förstår inte riktigt vad du menar...

   Radera
 9. Det går inte för mig jag har försökt på alla olika sätt men det fungerar inte ps jag försöker ladda ned sims 3 övernatuligt hur gör man

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu förstår vi inte riktigt vad du menar. Den här guiden är till för att förklara hur du installerar föremål till ditt simsspel, inte hur du laddar ner simsspel.

   Radera
 10. Hej! jag installerade först the sims 3 och den funkade och sen the sims djurliv men den funkade inte. och sen testade jag detta men funkade i alla fall inte hur ska jag göra?
  har en mac

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan inte installera simsspel såhär, den här guiden är till för att installera föremål TILL simsspel, typ frisyrer och möbler.

   Radera
 11. Hej det funkar inte alls för mig. Hur jag än försöker så funkar det inte. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska göra en ny lite tydligare guide snart, förhoppningsvis blir det lättare då!

   Radera
 12. Hej, på min står det att det redan är nedladdat (på startprogrammet altså när man går in på installerat innehåll) men när jag går in och ska använda denna häst (en shetlandsponny) i min familj, så får jag inte fram den. Vart ska man hitta shettisen så man kan ha den i familjen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du installerat föremålet så att det syns under Installerat innehåll? Markera föremålet under Nedladdat och klicka sedan på installera.

   Radera
  2. allt är installerat och klart, men hur får man fram hästen i spelet sedan, fför när jag nu ska '' skapa min häst '' i skapa en sim så kan jag inte välja någon av shettisarna, de finns inte typ. Jag har även laddat ner möbler som inte fungerar. det ända som har gått att få fram är tomter. Men viktigaste jag vill ha fram är shettisarna. :)

   Radera
  3. Titta i "Färdiga Simmar" (Finns en knapp nere till vänster i Skapa En Sim), där borde hästarna finnas.

   Radera
 13. Det fungerade på andra försöket för mig, men det var för att jag inte placerade ut mods-meppen :) Tack så otroligt mycket! Har längtat efter att ladda ner men aldrig förstått riktigt!!!

  SvaraRadera
 14. Azzå e jag korkad eller??? Jag fattar nada :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du inte förstår kan du klicka på länken längst upp som visar till en nyare guide som är mycket lättare!

   Radera
 15. OOOH MY GOD! Bästa beskrivningen jag hittat, helt klart. Till och med lilla jag fattade :D

  SvaraRadera
 16. När jag försöker ladda upp The Sims 3 så kommer det upp någon ruta som det står att (E)filen saknas eller nåt sånt vad ska man gör?

  SvaraRadera
 17. NI KAN ÄVEN BARA LADDA NER jzip SÅ FUNKAR DE MCYKET LÄTTARE!! DET ÄR BARA ATT LADDA NER DET SEDAN ÄR DET SOM VANLIGT SÅ KAN NI LADDA NER ALLA DOM DÄR FILERNA!! ASSÅ MAN BEHÖVER INTE GÖRA SÅ MYCKET SOM STÅR DÄR UPPE!

  SvaraRadera
 18. Denna beskrivningen var bättre än den som är ny, tycker jag. Jag förstod mer på denna. På denna krånglade ni inte till det en massa.

  SvaraRadera
 19. hej!
  jag har ett problem, jag lyckas med alla inställningar osv, har fixst package's mappen och allt, har kontrollerat att det fungerar med att se att introt inte spelas upp längre, och när jag startar upp programet stog det att nya Mod's installerats osv. MITT PROBLEM är dock att själva pose playern inte vill fungera, jag försöker ladda ner den och den ligger i package mappen och allt, men den finns inte i spelet vilket gör att jag inte kan använda mina nerladdade poser (såklart.) kan det ha något att göra med att när jag laddar ner filen till playern, är det bara ett vitt papper när jag omvnadlat filen till en .package- fil, och inte som de andra där det är någon box-liknande symbol. det är alltså bara ett vitt, blankt papper och ingen dragkedja eller något alls på filen, kan det ha att göra med mitt problem, annars, har ni några tips??

  Tackar TUSEN i förhand!
  // Klara

  SvaraRadera
 20. Det funkar inte på min dator, har en Windows... Vet ni vad som är fel?

  SvaraRadera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 22. måste det vara en pungt efter nobuildsparkles och den andra ?

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).