torsdag 28 juni 2012

När sims inte vill fungera

Ibland när Sims inte fungerar som det ska kan den enda lösningen vara att installera om det, och har man då (som t.ex. oss) alla expansions- och prylpaket tar det väldigt lång tid. Som tur är finns det ett smidigare sätt att "installera om" spelet utan att egentligen behöva installera om det.

Flytta The Sims 3-mappen (till t.ex. skrivbordet) så att den inte finns kvar under mina dokument.

Windows XP: C:\Documents and Settings\\Mina Dokument\Electronic Arts\The Sims 3\ 

Windows Vista: C:\Användare\\Mina Dokument\Electronic Arts\The Sims 3\

Mac OS: /Användare//Dokument/Electronic Arts/The Sims 3/


När du har lagt mappen på ett annat ställe, starta spelet precis som vanligt. Då kommer en ny The Sims 3-mapp att skapas där den förra The Sims 3-mappen låg. Enda skillnaden är att den nya mappen i princip kommer att vara tom.

Flytta nu de viktigaste mapparna som fanns i gamla den Sims 3-mappen, från den gamla Sims 3-mappen till den nya och ersätt mapparna i den nya Sims 3-mappen med mapparna i den gamla Sims 3-mappen.

De viktigaste mapparna är markerade här på bilderna:


Om du nu startar ditt spel igen så kommer alla dina sparade världar och familjer att finnas kvar och förhoppningsvis fungerar spelet som det ska. 

Skulle det inte fungera rekommenderar vi att du installerar om spelet på "riktigt". Du kan fortfarande säkerhetskopiera de viktigaste mapparna och lägga in de igen när du har installerat om spelet för att inte förlora dina simmar.

Obs! Du kan bli tvungen att installera om de nedladdade filerna som är .sims3pack-filer via startprogrammet.

23 kommentarer :

 1. Tack så mycket!!! Har kämpat i över fem timmar med att få det att funka!! Och nu äntligen. Tackar så innerligt!!! Ni är två änglar!!! Klarar mig inte utan the sims!!

  SvaraRadera
 2. Om man har installerat saker från thesims3 store och installerar om hela spelet (sims 3) kommer sakerna från thesims3 store att finnad kvar då?

  SvaraRadera
 3. Det gick inte för mig... Innan jag avinstallerade ALLA mina spel, stanna allt när jag klickade på bocken för att börja spela med mitt hushåll. Bocken var bara markerad, och jag kunde röra musen och röra mig i staden, ni vet... men inget hände på flera timmar! Kan det vara för att jag har för mycke installerat inehåll?

  SvaraRadera
 4. jag trycker på spela i startgrejen men sen händer det ingenting. den vill inte starta helt enkelt

  SvaraRadera
 5. Jag fattar inte riktigt? Jag fick en ny mapp men den var lika full som den gamla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du har gjort som i inlägget så ska alla dina familjer och liknande vara kvar men spelet är ändå "Fräscht" på det sättet att eventuella buggar kan ha försvunnit. Mappen ska alltså inte vara tom när du är klar.

   Radera
  2. Ska man radera den gamla sims mappen sen när man är klar?

   Radera
 6. Jag fattar inte. När jag trycker på den stora start knappen så blir det svart och musen kommer upp och bara laddar. Och så håller det på så och startar aldrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. samma händer mig! hur ska jag göra?!

   Radera
 7. Men på mitt sims står det "Ingen skiva" fast jag har skiva i. jag installerade två nya expantionspaket och nu när jag ska starta så står det att jag måste ha i semesterparadis (ett av mina expantiospaket). Något tips på hur jag ska göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska alltid ha i skivan/expansionspaketet som kom ut senast så lägg i semesterparadis så funkar det nog!

   Radera
 8. Hej, hittade sidan när jag googlade runt lite. Jag har provat exakt det ni beskrivit men det funkar inte. Jag blir galen, nog måste väl ändå dessa spel funka tycker jag (för det är så sjukt roligt). I alla fall jag kan bara spela ett litet tag typ ca. 10min tills det fryser lite eller blir svart och då kommer rutan "Sims 3 svara inte, stängdes av blabla.." och alltså jag installerade detta på en ny dator så jag har inte nedladdningar eller sådant. På min riktiga dator så funkar spelet det enda är att det går väldigt segt, men ska försöka fixa det genom att köpa RAM-minne typ (pappa får fixa det, haha). Därför kör jag på en "ny" dator som är snabbare men dock dessa problem.

  Men, tänkte om ni visste något om detta? Jag kör via bärbar, vet att en stationär är bättre men nu har inte vi en längre:/.

  Mvh - Elin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. samma sak händer mig men jag spelar på en stationär dock, några tips för jag är desperat!

   Radera
 9. Har precis köpt en ny hp och har precis installerat Sims medeltiden, allt fungerade som vanligt, spelet är instalerat. Men när jag skulle öppna spelet och klickar på den gröna start knappen på launchern, så står det nåt i stil med "går inte att köra processorn när spelet kör, stäng av spelet och försök igen... Vad är det som händer?? För spelet kör ju inte, jag har testat allt, avinstallerat, startat om datorn och kollat om något program kör, men det gör det inte... HJÄLP! :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde skriva att jag heter Emilia ;)

   Radera
 10. Har gjort detta, men det funkar inte. Kommer in till startprogrammet, klickar på "spela"-knappen, kommer in till huvudmenyn och väljer min familj, men sedan går det inte. Familjen laddar relativt snabbt, men laddningsmätaren stannar alldeles innan den blir full. Sedan står den bara där och tuggar. Speltipsen ovan fungerar som de ska och rullar på med jämna mellanrum, men mätaren står helt still och jag kommer inte ini spelet.

  SvaraRadera
 11. Anonym 1 november 2014. Jag heter Linnéa.

  SvaraRadera
 12. Linnéa 13 november 2014

  SvaraRadera
 13. Ska jag radera den gamla mappen med thesims3?

  SvaraRadera
 14. Svar
  1. Om du har något nedladdat material så ligger det i Mods-mappen, så ja :)

   Radera
 15. DET FUNKAR TACK TACK TACK TACK TAAAAACK

  SvaraRadera
 16. OMG TAACK ������ Jag kan äntligen spela igen!! Ni är underbara!!!����������������������������������������

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).