måndag 4 juni 2012

Skillnader mellan The Sims 2 och The Sims 3

The Sims 2 och The Sims 3 är lika på många sätt, eftersom de tillhör samma spelserie. Men The Sims 3 skiljer sig mycket från The Sims 2. Det det skiljer sig mest på är grafiken, men det skiljer sig även i spelsättet.

I The Sims 2 var simmarna ganska hackiga, och de flesta simmar var väldigt lika varandra. I The Sims 3 däremot, är det lätt att göra alla simmar unika.

Sim i The Sims 2 och sim i The Sims 3.

I The Sims 3 finns det många fler reglage för att ändra simmarnas utseenden än vad det fanns i The Sims 2 och du kan även välja egenskaper för simmarna, t.ex. "Ambitiös", "Älskar Naturen", "Karismatisk" vilket gör det ännu lättare att skapa en unik sim.

Kvarteren i The Sims 3 skiljer sig från de i The Sims 2. Om man spelade på ett kvarter i The Sims 2 så ändrades bara familjen man spelade på. I The Sims 3 utvecklas hela staden samtidigt som du spelar, simmar gifter sig, flyttar, bildar familjer och dör. I The Sims 2 var det mer som att spela med en familj medan det i The Sims 3 är som att man spelar med hela staden.

Kvarter i The Sims 2 och kvarter i The Sims 3.

I The Sims 3 kan simmarna få humöreffekter som påverkar hur deras liv går. En glad sim som mår bra blir t.ex. snabbare befordrad på jobbet än en sim som mår dåligt.

Farhågorna från The Sims 2 är borttagna och nu finns istället bara önskningar, där man kan "låsa" fyra stycken istället för en som i The Sims 2.

Den största skillnaden mellan The Sims 2 och The Sims 3 är att du inte behöver ladda för att åka till en allmän tomt i The Sims 3, det är bara att gå till tomten du vill besöka! Kvarteret är alltså helt fritt och det är enkelt att besöka grannar i deras hem eller att besöka allmänna tomter.

The Sims 3 är alltså som en uppgraderad och mer verklighetstrogen version av The Sims 2. 11 kommentarer :

 1. Meen jag saknar sims 2 när man kunde göra en egen stad och flytta in massa olika personer i den, nu kan man ju bara ha en egen familj per stad... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du stänger av historieutveckling kan du spela på typ samma sätt, för då hittar inte de andra simmarna i staden på massa egna saker. :)

   Radera
  2. Man kan ju spela me hur många familjer man vill i en stad?

   Radera
  3. Ja, fast de andra familjerna fortsätter att åldras och leva vidare om man byter hushåll (och inte stänger av åldrandet), jag tror det var det Alex menade.

   Radera
 2. braaaaaaaaaaaaaaa inlägg !!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

  SvaraRadera
 3. Så menar ni att man inte kunde ha egenskaper på the sims 2???!? Då skulle jag intye vilja spela det. Men en gång för länge sedan spelade jag 2:an med min kompis, och jag har för mig att man kunde ha egenskaper...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, simmarna i The Sims 2 hade inte egenskaper. Däremot kunde man välja vad som var "tändande" och "avtändande" för simmarna och så fanns det "poäng" som man kunde placera ut på olika karaktärsdrag (t.ex. karismatisk, renlig osv) där mängden poäng avgjorde hur simmen betedde sig.

   Radera
 4. Innan jag fick Sims 3 tyckte jag bara att det var onödigt att köpa det nya (även fast jag bara har start paketet till Sims 2) men nu är jag glad att jag fick det.

  SvaraRadera
 5. Det är en sak jag saknar med sims 2.
  Det är filmerna! Deras första kyss, Deras första myspys osv.
  Jag hoppas de kommer i sims 4

  SvaraRadera
 6. Fick ni betalt av EA att skriva det här inlägget? För ni är partiska mot tvåan!

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).