tisdag 31 juli 2012

NPC

NPC står för Non-playable Character vilket betyder Icke-spelbar karaktär. NPC är alltså simmar i spelet som inte går att styra. De har inget hem i spelet och man kan endast träffa på de genom deras jobb.

Det finns olika typer av NPC: Tjänst-NPCs, Nödsituations-NPCs, Besökande NPCs, Kringvandrande NPCs och NPCs för allmänna tomter.

Till tjänst-NPCs hör hembiträdet, reparatör, barnvakten, adoptionsservice, pizzabudet, butlern och mixologen. Även DJ, sångare, trollkarl och akrobat räknas hit (I Rampljuset). De här simmarna får du tag på genom att ringa om tjänster via telefonen.


Nödsituations-NPCs är polisen och brandmän. Nödsituations-NPC kommer till din sims hus vid en nödsituation. Det går att ringa dem från telefonen, men om det inte är en nödsituation kommer din sim att få betala böter.


Besökande NPCs är Liemannen, tjuvar, socialarbetare för barn eller för djur, tidningsleverantör, brevbäraren, kronofogden, dansare och vetenskapsnörd.


Till kringvandrande NPCs hör turister, utforskare och paparazzis.

NPCs för allmänna tomter är lokala handlare, specialisthandlare, tatuerare, bartender, dörrvakter, pianister och stylister.

2 kommentarer :

  1. Hur träffar man en vetenskapsnörd? Jag har försökt framkallanennmen det går typ inte! Om man framkallar liemannen dör någon då?

    SvaraRadera
  2. Jag kan inte ringa polisen och brandkåren! Det står där men sen uppe i kön händer inget!    Jälp

    SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).