fredag 31 augusti 2012

The Sims Medeltiden

Nu kommer en liten introduktion till The Sims Medeltiden!

The Sims Medeltiden är som en slags spinoff på The Sims (3) med medeltidstema, det här är alltså ett helt eget spel och inte en expansion till The Sims 3.

Spelet går inte riktigt till som vanliga simsspel, utan liknar mer andra datorspel där målet är att få poäng och klara av olika uppdrag.

I början av spelet kommer det bara att finnas en ambition att välja mellan. Ambitionerna är som ett slags huvuduppdrag som du ska klara av. När du klarar av en ambition låses nya ambitioner upp. Den första ambitionen som är tillgänglig heter Ny begynnelse. Börja spela genom att klicka på ambitionen och välja nytt spel.


Varje gång du startar ett nytt spel får du upp en ruta som ber dig att döpa ditt kungadöme och välja ett tronrum. Tronrummet är monarkens hem, och vill du inreda helt själv kan du välja tomt tronrum (längst till vänster).

När du har valt namn och tronrum kommer det att se ut såhär:

Längst upp i vänstra hörnet syns vem som är kungadömets monark (just nu ingen alls), vilken ryktbarhet kungedömet har, hur mycket resurser kungadömet har och hur ställningen för kungadömet ser ut.
Resurser används till att köpa nya byggnader och simmar till kungadömet, från början finns bara monarken.

Om du klickar på den cirkelformade symbolen under monarkens visningsbild får du upp hur det går för ambitionen. Här kan du även se vad du ska göra för att komma till nästa nivå. Ju bättre du klarar din ambition desto fler nya ambitioner kan du låsa upp.
Om du klickar på den gröna symbolen i form av en kungakrona kommer det upp en ruta som ber dig att flytta in en monark i tronrummet. Du kan antingen välja mellan två färdigskapade monarker eller skapa en egen.

Skapar du en egen monark kommer du till Skapa En Sim, som fungerar ungefär på samma sätt som i The Sims 3.

När du är klar och har flyttat in monarken kommer den gröna symbolen med kungakronan att bli blå. Klicka på den stora knappen nere till vänster för att välja uppdrag och börja spela.

Uppdragen ger olika mycket till kungadömets ställning, vissa uppdrag ökar välbefinnandet medan andra ökar säkerheten. De gula plupparna bredvid hjärtat visar hur mycket välbefinnande som max kan finnas i kungadömet för tillfället. För att kunna öka välbefinnandet mer måste du placera ut en ny byggnad i kungadömet.

I uppdragsboken får du välja uppdrag. Ditt spel har 50UP (Uppdragspoäng) som du kan spendera på uppdrag. När dina UP är slut är också spelomgången slut.

När du valt uppdrag i uppdragsboken kan du se mer information, t.ex. vilken sim som krävs för att utföra uppdraget, hur många RP (resurspoäng), hur mycket pengar och hur många EP (erfarenhetspoäng) uppdraget ger. Det här uppdraget ger 10 RP, 400§, 800 EP och ökar kunskapen i kungadömet med 1 poäng.

Mer om The Sims Medeltiden kommer i ett annat inlägg!

13 kommentarer :

 1. Långt och bra inlägg! Ska vi länka?

  SvaraRadera
 2. Jätte bra inlägg! Ska läsa det här många gånger om för det är fortfarande lite svårt att förstå hur att går till. :P Tack för inlägget föresten. BÄSTA SIMS BLOGGEN NÅNSIN!!! :)
  /Lova!! (det var jag som frågade om Medeltiden.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar det! Det kommer ett till inlägg senare med hur man gör sen, det blev så långt att ta allt på en och samma gång, haha. Tack för komplimangen!

   Radera
 3. Eran blogg äger. Ni borde få ett pris. Saga och Embla FTW.

  SvaraRadera
 4. Älskar medel´tiden väldigt kul har alla.
  Ps.Blev sugen på medeltiden så tack.

  SvaraRadera
 5. För mig finns det bara 2 tronrum

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vi har fler tronrum beror nog på att vi har Pirater och Adel (ett expansionspaket till Medeltiden) också.

   Radera
  2. Jag har det....

   Radera
  3. Att ni har fler tronrum beror på att ni har limited edition utgåvan , där får man en kod man kan skriva in så får man tre tronrum till... Det står till och med begränsad utgåva ovanför välj ett tronrum.

   Radera
 6. Jag fattar inte det med UP. Har läst att man måste göra upp alla för att låsa upp en ny ambition, men hur gör jag det? Hur gör jag slut på uppdragspoängen??

  SvaraRadera
 7. Jag fattar inte det med UP. Har läst att man måste göra upp alla för att låsa upp en ny ambition, men hur gör jag det? Hur gör jag slut på uppdragspoängen??

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).