torsdag 20 september 2012

Förhandstitt på Årstider del 1

På Play With Life event fick vi som sagt provspela Årstider. Här är en sammanfattning på vad spelet kommer att innehålla.

Obs! Versionen vi testade var inte helt färdig så vissa saker kan ha ändrats tills spelet kommer ut.

Fredag den 19:e oktober kommer vi skriva om Spökeri-dagen.
Fredag den 2:a november kommer vi skriva om vintern.
I början av oktober kommer vi skriva om aliens.
Väder/Årstider

Till att börja med vill vi bara säga att EA verkligen har lagt ner tid på att få till vädret! Det är fantastiskt gjort! Vädret växlar mellan sol, regn, dimma, mulet, åska, snö och hagel. När det är vinter syns snö på taken och smådjur dols i snön, när det är kallt blir det frost på fönstret och när det regnar droppar det på taket. Blåser det mycket syns det på träden och i flaggor.

I slutet av varje årstid kommer årstidens speciella högtidsdag att inträffa. Högtidsdagen kommer att vara på en fredag, men om årstiden inte pågår på en fredag kommer högtidsdagen att vara årstidens sista dag. Högtidsdagen är inringad i simmarnas veckokalender (som syns under jobb/skola).

Bredvid simmarnas porträttbilder kommer du kunna se en symbol för vilken årstid som pågår (på motsatt sida finns månen från Övernaturligt) och vilken temperatur det är. Temperaturen går att ställa in så att den antingen visas i Celsius eller i Fahrenheit.

Årstiderna går att ställa in i perioder på 3-28 dagar. Det går att välja så att vissa årstider inte finns med, men det går inte att byta ordning på årstiderna (t. ex. så kan du välja att ha sommar, höst, vår osv men inte att ha sommar, vår, vinter, höst.). Det går även att stänga av vissa vädertyper så att du t.ex. slipper åskan om du inte vill ha med det.

Till fusket testingCheatsEnabled kommer det att läggas till funktioner där du kan ställa in bl.a. årstid, väder och snödjup(!). Mycket annat finns också tillagt.

Simmarna kan även kolla väderprognoser på teven eller datorn. Det är dock inte helt säkert att dessa stämmer överens med verkligheten..
Våren

Våren är kärlekens tid, och hit hör högtidsdagen Kärleksdagen samt vårfestivalen. På vårfestivalen hittar simmarna kysstånd, dansgolv och kärleksmätare (där simmarna kan mäta hur stark deras kärlek är). På vårbalen kan simmarna dansa tryckare och krönas till vårbalens kung/drottning.
På våren får träden sina blad och vildblommorna, som är ett nytt samlingsobjekt, slår ut. Simmarna kan vara allergiska mot blommorna men om de tar en snabb runda till sjukhuset kan de fixa allergireaktionerna.Sommaren

På sommaren skiner solen och värmen kommer. Simmar som inte är försiktiga kan bränna sig, men de kan även skydda sig från solens strålar med paraplyet! Det här gäller även för vampyrer, som kan vara ute i solen så länge de har med sitt paraply.
Sommarfestivalen håller till på sommaren, och sommarens högtidsdag är Slappardagen. På sommarfestivalen kan dina simmar tävla i ätartävling, få en ansiktsmålning eller åka rullskridskor i den nya skridskorinken. Det finns även solarium där dina simmar kan skaffa sig en fejkbränna (som till viss del skyddar mot solen).
På sommaren är även dagarna längre.Hösten

Under hösten ändrar kvarteret färg från grönt till rödorange. Vissa träd kommer att behålla sin gröna färg året runt (t.ex. granar), medan andra träd får färggranna löv som slutligen trillar av. Nytt ställe för myspys är lövhögarna som dina simmar kan kratta ihop! Mer om hösten och höstens högtider kommer 19:e oktober!Byggläge

Nytt för bygglägget är ritningar eller Blueprint Mode som de heter på engelska. Det går ut på att du väljer en ritning av ett rum, placerar ut den och klickar på godkänn och vipps så har du ett färdiginrett rum som ser ut som ritningen! Perfekt för alla som hellre lägger ner tid på att spela än att bygga hus. Ritningarna är indelade efter rum och därefter efter stil. De olika stilarna som finns att välja på är Föråldrad, Koja, Gotisk, Country, Ultramodern och Kuststil.

Köpläge

Det finns väldigt många nya föremål med i köpläget; fotbollsmål, slushmaskin, solarium, paraply, vattenballongs-/snöbollsarena, skridskorink, trampolin, fyrverkerier och mycket mer.Skapa En Sim

Du kan nu välja ytterkläder till dina simmar! Förutom det finns det även en hel del nya kläder och frisyrer till dina simmar.
Två nya egenskaper följer med: Älskar kylan och Älskar hettan. Dessa två krockar inte med varandra utan kan användas samtidigt!
Nu finns det även med ett filter, så att du kan välja att bara vissa föremål från vissa expansioner/prylpaket i Skapa En Sim!

Övrigt

Dina simmar kan onlinedejta via datorn! Du får skapa en profil till simmen där du fyller i simmens egenskaper och favoriter (du behöver dock inte välja det som är sant utan kan låta din sim ljuga om du vill) och kanska träffar din sim den rätta! Simmarna kan även skicka kärleksbrev via brevlådan.

Det finns åtta nya livslånga belöningar:

• Immun mot kyla – Simmen kan inte frysa ihjäl
• Immun mot hetta – Simmen får aldrig värmeslag
• Molnskapare 9000 – Simmen kan ändra vädret till det "sämre"
• Festivalstammis – Simmen vinner oftare festivaltävlingar
• Tävlingsätare – Simmen orkar äta mer och snabbare vid ätartävlingar vilket gör att den vinner oftare
• Allvädersmästare – Simmen blir jättebra på att göra årstidsanpassade aktiviteter (ex. snöbollskrig)
• Klimatkontroll – Simmen kan ändra vädret
• Simmunitet – Simmen kan inte bli sjuk

Ny växt: Pumpa

Nya färdigheter: Snowboardåkning och Fotboll.
Nya dolda färdigheter: Hästskor, Skridskoåkning, Vattenballongs-/Snöbollskrig och Dykning.

Ny dödstyp: Förfrysning.Missa inte nästa del av förhandstitten som publiceras i början av oktober då vi ska skriva om Aliens!

16 kommentarer :

 1. Längtar till oktober :D:D

  SvaraRadera
 2. Jag fyller år den 19:e oktober!

  SvaraRadera
 3. Min sims ska 100% onlinedejta, pallar aldrig göra en man till min sims i CAS så det blir ju perfect!
  Gillar aliens, och fyller år i början av oktober (2 oktober) så det blir som en liten present för mig. :)

  SvaraRadera
 4. När kmr the miller Legacy?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi har spelat och skrivit klart nästa del.

   Radera
 5. Åh vad kul! Gillar er blogg, intressant och spännande läsning! Kommer ni ha någon utlottning av årstider? (har för mig att ni lottade ut övernaturligt?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tävlade ut Övernaturligt. Än så länge har vi inte haft några planer på att tävla ut Årstider, men inget är bestämt ;)

   Radera
 6. Kul att det kommer onlinedating! Man skulle kunna tro att det redan fanns, eftersom att ddet kommer upp ett medelande där det bl.a. stå ''Onlinedating kanske inte är så dåligt ändå...'' när man haft en dålig dejt.

  SvaraRadera
 7. åhh älskar den här bloggen ! längtar tills ni skriver om det här igen kram en tjej som älskar den här bloggen :)

  SvaraRadera
 8. Kommer barnen/tonåringarna ha sommarlov på sommaren?

  SvaraRadera
 9. Bara en fråga, om man har sims 3 årstider, får man zombies med från första början då? Eller behöver man övernaturligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, zombies följer med expansionspaketet Övernaturligt, inte Årstider.

   Radera
 10. Kan man se på vädret på TVn som man kunde på Sims 2 årstider?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har vi inte kollat, men det är mycket möjligt! De kan till exempel kolla väderleksrapporten via datorn.

   Radera
 11. vart hittar man presenterna till snöflingedagen?

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).