fredag 19 oktober 2012

Förhandstitt på Årstider del 3 – Hösten och Spökeridagen

Med den färgsprakande hösten i Årstider får vi en ny festival och en ny högtid. Festivalen är höstfestivalen, där simmarna kan tävla i saker som pajätning och fånga äpplen.



På festivaltomten kommer det även finnas ett spökhus! Spökhuset är inget hus som du kommer att kunna se på insidan, men simmarna kan gå in och bli rejält skrämda (något som i vissa fall kan leda till obehagliga reaktioner som att de kräks eller kissar på sig...).



Träden kommer att byta färger och tappa sina löv. Löven som samlas på marken kan simmarna sedan kratta upp och, om de har någon i närheten som de tycker lite extra mycket om, myspysa i! Vissa träd kommer dock att behålla sin grönska över vintern, främst barrträd.



Det mest spännande med hösten är Spökeridagen som är höstens högtid! Spökeridagen infaller sista måndagen i Årstiden och markeras, precis som alla andra högtider med en röd markering i kalendern. Spökeridagen är vår motsvarighet till Halloween, och barn (men även vuxna) kan du klä ut sig och gå Bus eller godis. Har de tur får de godis (som dyker upp i simmens katalog), men har de otur är det ingen som vill öppna dörren, eller så blir de skrämda!



Med hösten kommer naturligtvis även pumpakarvning! Simmarna kan dekorera pumpor och placera ut dem utanför dörren med en lykta i som ett fint höstpynt. Pumporna kan dock användas till mer än dekoration, t.ex. kan du låta simmar som kan lite om matlagning laga ihop en pumppaj!



*** Ett inlägg om Vintern kommer den 2:a november *** 

7 kommentarer :

  1. Trevligt att veta!

    SvaraRadera
  2. Bra inlägg!! Vet nån hur man får mer läsare på sin blogg?? förresten, ERAN BLOGG ÄGER!!! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Uppdatera ofta och kommentera andras bloggar så att folk upptäcker att din blogg finns!

      Radera
  3. Såg en kille med jason mask i bakgrunden åh <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vadå ''jason-mask''? Vem är Jason, och kan man klä ut sig till denna? :)

      Radera
    2. Jason är "den onda" i Fredag den 13:e.

      Radera
    3. Jason är "den onda" i Fredag den 13:e.

      Radera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).