onsdag 28 november 2012

Ladda ner och installera föremål till The Sims 3 (sims3pack)

Då många verkade tycka att förra inlägget om hur man installerar sims3pack-filer var otydligt har vi gjort ett nytt, tydligare inlägg.

När det kommer till att ladda ner föremål till The Sims 3 finns det två olika filer: Sims3pack och package. Sims3pack-filer är filer som går att installera direkt i startprogrammet till The Sims 3 medan package-filer kräver lite mer för att få in i spelet.

I det här inlägget kommer vi att djupare beskriva hur du laddar ner och installerar Sims3pack-filer.

Vad är då fördelarna/nackdelarna med att installera en sims3pack-fil istället för en package-fil?

En sims3pack-fil är enklare att installera om du inte orkar sätta dig in i hur man installerar package-filer. Dessutom får du en bra översikt över alla filer direkt i startprogrammet.

Har du dock väldigt många installerade filer kan det vara svårt att hitta rätt fil om du vill avinstallera den. Dessutom försvinner inte filen helt när du avinstallerar den utan den finns fortfarande kvar i Downloads-mappen i The Sims 3-mappen.

Hur installerar man sims3pack-filer?

Vi tar den här klänningen från Anubis som exempel:


1. Under klänning finns två knappar. Eftersom vi nu vill ladda ner sims3pack-filen klickar vi på den knappen.


2. Nu öppnas ett nytt fönster från MediaFire. MediaFire är hemsida där man kan lägga upp filer som andra sedan kan ladda ner. Många skapare av simsföremål brukar lägga upp sina verk på MediaFire. Klicka på knappen Download för att ladda ner klänningen.


3. Nedladdningen kommer nu att sparas till din dator i mappen Hämtade filer.

4. Oftast är filerna som laddas ner förpackade för att de ska gå snabbare och enklare att ladda ner. Den här klänningen är just nu förpackad som en rar-fil. För att få in klänningen i spelet måste vi packa upp den med ett uppackningsprogram. Det finns många olika varianter av uppackningsprogram, de flesta är gratis. 

Vi rekommenderar WinRar för Windows och Keka för Mac, båda programmen är gratis och enkla att använda.

Härifrån kan stegen se lite annorlunda ut, därför har vi delat upp resten av guiden i två delar: en för Windows-användare och en för Mac-användare. Läs den delen som stämmer för din dator så blir det enklast.

Windows

5. Packa upp filen genom att öppna den med WinRar archiver.

6. Markera mappen med de tre prickarna och välj Extract To.

7. Nu ska du välja var du vill lägga de nya filerna. Här spelar det egentligen ingen roll vad du väljer, så länge du kan hitta den. En bra plats kan vara i en mapp som du döper till Nedladdningar eller liknande så att du har koll på dina nedladdningar. Här har vi valt att placera de uppackade filerna på skrivbordet.

8. Nu går du till stället du valt att placera filerna och letar upp den fil som har en simsikon, sedan öppnar du filen antingen genom att dubbelklicka på den eller genom att välja att öppna den med The Sims 3's startprogram.

9. Nu öppnas installationsprogrammet för The Sims 3:

10. Så här ser det ut om installationen lyckats:

11. I startprogrammet för The Sims 3 kan du nu se att filen är installerad. Här kan du även avinstallera filen om du vill ta bort den.

Mac

5. Packa upp filen genom att öppna den med Keka. 

6. I Keka packas filen upp direkt när du öppnar den och den uppackade filen hamnar på samma ställe som den ouppackade filen.7. Om du nu öppnar den nya mappen som har skapats så hittar du två filer i den: en sims3pack-fil (det är själva klänningen) och en bildfil (miniatyrbilden för klänningen).8. Om du dubbelklickar på sims3pack-filen borde filen öppnas med The Sims 3. Gör den inte det får du högerklicka och välja Öppna med... The Sims 3. Nu kommer installationsprogrammet att öppnas.

9. Så här ser det ut om installationen lyckas:

10. I startprogrammet för The Sims 3 kan du nu se att filen är installerad. Här kan du även avinstallera filen om du vill ta bort den.Var något i inlägget otydligt eller svårt att förstå? Kommentera så ska vi försöka hjälpa dig!

31 kommentarer :

 1. Bra tutorial!! Ps. Snygg header, men jag gillar plumbobsarna som brukar vara över era huvuden. Men jag förstår att det är svårt att sätta ut de när ni gör så speciella poser. RESPEKT. ;DD

  SvaraRadera
 2. WinRar funkar inte för mig kan ni säga något annat sånt program för Windows? Er Blogg är bäst! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova googla på "Unzip program Windows" eller något liknande så kanske du hittar ett. Vi använder WinRar så vi har inget bättre tips.

   Radera
 3. jag har windows, men i slutet där så kom det inte upp nån fil med sims 3 ikon, bara en där det stod "anubis klänning blablabla" men om man klickade på den så kom det bara upp en bild :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyckas inte heller, blir bara bild och filer som är vita o inte går att öppna alls.. Vad gör jag fel? :/

   Radera
  2. Kolla så att ni har laddat ner Sims3Pack-filen och inte Package-filen!

   Radera
 4. När jag klickar på länken där den ska installeras till sims så kommer jag bara till sims startsida och jag hittar inte klänningen bland mina nedladdningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försök öppna filen igen, med startprogrammet redan öppet.

   Radera
  2. Har försökt öppna filen med startpogrammet öppet men de händer inget?! :/

   Radera
 5. när jag packar upp den nedladdade filen med keka (har mac) så packas den upp som den ska, och när jag går in i den nya mappen så ligger filerna där, men är dokument-filer, så kan inte göra någonting med dem och de går ej att öppna med the sims! hur gör jag? har laddat ned package-filerna från paintstroke. vad gör jag för fel!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Package-filer installerar du inte på samma sätt som sims3pack-filer, utan som vi beskrivit i det här inlägget: alltomsims.blogspot.se/2012/11/ladda-ner-och-installera-foremal-till_28.html

   Radera
 6. Hej!
  Jag har lyckats ladda ned package-filerna och packa upp dem med Keka (har mac). När jag går in i den nya mappen som skapats när jag packat upp rar-filen så ligger de olika filerna där, men de är dokument-filer och går inte att göra någonting med! Det går inte att öppna dem med TheSims. Vad gör jag för fel? är det något program jag saknar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Package-filer installerar du inte på samma sätt som sims3pack-filer, utan som vi beskrivit i det här inlägget: alltomsims.blogspot.se/2012/11/ladda-ner-och-installera-foremal-till_28.html

   Radera
 7. Det går inte att öppna med The Sims 3 :C

  SvaraRadera
 8. Du sa att de sparades i Downloads mappen om man även har avinstallerat de.. Kan man ta bort den sen? Kram! <3

  SvaraRadera
 9. hej jag har gjort som ni sa men jag får inte rätt på de. jag har winrar jag kan öppna grejorna i winrar men sen när jag ska öppna dem sen så kommer jag bara på the sims startsida nerladdningar men sen händer där inget. vad gör jag för fel?

  SvaraRadera
 10. Finns det saker att ladda ner som man inte måste extrahera? För winrar kostar typ och jag vill inte använda något annat om inte ni gör det... Men jag vill så gärna ladda ner! Varför är det så krångligt, det borde räcka att man trycker "ladda ner" o sen fins det i spelet!

  SvaraRadera
 11. Finns det saker att ladda ner som inte behöver extraheras? För winrar kostar typ och jag vill inte använda något annat om ni använder winrar! Men jag vill så gärna ladda ner! Det borde räcka med att trycka på download man borde inte behöva extrahera o flytta filer!!!

  SvaraRadera
 12. Vet ni vart man kan hitta tatueringar?

  SvaraRadera
 13. Måste man vara medlem i TheSims för att kunna ladda ner saker till spelet?

  Snälla svara!!

  SvaraRadera
 14. Om man laddar ner mastercontroller, kan man fortsätt att uppdatera sitt spel eller kommer det att kracha?

  SvaraRadera
 15. På min dator (Jag har windows) finns det ingen knapp där det står "öppna" (som man ska klicka på i uppgift 5) Vad ska jag göra? ;D

  SvaraRadera
 16. yay!!! ni har just räddat mitt liv (eller nått)

  SvaraRadera
 17. Hej när jag ska installera "sets" alltså ett helt kök vardagsrum sov rum ja alltså hela rummen från thesimsresocure.com så finns inte något i spelet när jag ska spela även fast jag har installerat det snälla hjälp!!

  SvaraRadera
 18. Jag har tre frågar.
  1. Föredrar ni sims3pack eller package filer?
  2. Har ni fått hack i spelet om man har laddat ner något från t.ex anubis?
  3. Behöver man ett konton för att ladda ner saker?

  SvaraRadera
 19. hej jag undrar hur man ladda ner transporter och ponnys,hästvagnar/sims ponny letaren130

  SvaraRadera
 20. Jag har en hp med windows och det finns inget öppna. hur gör man då? snälla svara!

  SvaraRadera
 21. hej jag har en hp dator med windows och det finns ingen öppna knapp hur gör man då? snälla svara!

  SvaraRadera
 22. Hej!
  Jag har lyckats ladda ner filer till mitt startprogram och allting är installerat. MEN jag hittar inte mina möbler när jag väl spelar det? Frisyrer och kläder hittar jag när jag gör en ny sim, men jag hittar inte mina möbler... Var hittar jag dom?
  // Ida

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).