torsdag 21 mars 2013

Placera ut hus

För att placera ut ett hus i en värld måste du först gå in i Ändra Stad-läget.

När du är i Ändra Stad-läget får du välja vad du vill placera ut: bebodda hus, obebodda hus eller allmänna tomter. Som exempel tar vi obebodda hus. Här hamnar t.ex. hus som du laddar ner som ingen bor i. Klicka på huset du vill placera ut.

Nu kommer du få upp en liten informationsruta om huset. Här finns en kort beskrivning, pris, storlek och namn. För att kunna placera ut ett hus måste det finnas en tom tomt som är lagomt stor för huset. Om du vill placera ut huset klickar du på Placera kopia.

Som du ser har alla mapptaggar försvunnit och det enda som finns kvar är taggarna för tomma tomter. Om taggen är grå betyder det att huset är för stort för att få plats på tomten, om taggen är blå betyder det att huset passar in. Placera ut huset genom att klicka på en blå tomt.

Efter att det har laddat en liten stund kommer det se ut så här. Här kan du vrida på huset tills du är nöjd. När du känner dig klar klickar du på Acceptera.

Du kommer då att komma tillbaka till Ändra Stad-läget där du kan se ditt nyplacerade hus!

Det är inte alltid som det finns en tillräckligt stor tomt i staden. Om det inte gör det måste du själv placera ut en. Först måste du gå in till Världsredigeraren.

Här kan du placera ut en tomt. Välj en tomt som är tillräckligt stor för huset. Vi valde en 30x30-tomt.
När du har placerat ut tomten klickar du på pilen för att gå tillbaka till Ändra Stad-läget.

Klickar du på tomten nu får du upp en informationsruta. För att ändra tomtbeskrivning klickar du på knappen längst till höger och för att bygga på tomten klickar du på knappen i mitten. Nu ska vi kolla så att tomten har rätt tomttyp och klickar då på knappen till vänster.

För att du ska kunna placera ut ett hus som simmar kan bo i på tomten måste tomten vara inställd på Bostad.

När du har rätt tomttyp inställd är det bara att gå tillbaka till husen, välja det hus du vill placera ut och klicka på Placera kopia.

Klicka sedan på tomten där du vill placera ut ditt hus.

Och precis som tidigare kommer du till en liten del där du kan vrida på huset om det skulle stå åt fel håll. När du är nöjd är det bara att klicka på Acceptera och sedan är det klart!


5 kommentarer :

 1. Har ni några favorithus? :)

  SvaraRadera
 2. Kan ni inte tipsa om fler skins som funkar? har försökt ladda ner vissa med dom har inte funkat i spelet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi använder bara ett skin, som vi länkade i Det Stora Nedladdningsinlägget. Skinen ska dyka upp under hudfärger om du installerar det rätt.

   Radera
 3. Vars laddar ni ner hus?:) Öppnar ni med winrar?:)

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).