lördag 8 juni 2013

Utmaning: VampyrklanenDen här utmaningen går ut på att skapa en stor vampyrklan. Originalet på engelska hittar du här, men vi har översatt utmaningen till svenska.

Utmaningen

"Vi är döende...

Vårt släkte håller på att förfalla. Den sista plasmafrukten har vissnat. Jag lämnar detta brev till dig, min sista skapelse, i hopp om att du ikväll ska resa dig från din kista och slå till. Samla våra krafter i den eviga natten. Din kärlek är till klanen, men ännu viktigare, din kärlek är till vår ras. Människorna är boskap. Ta hänsyn till traditioner, dela ut hårda straff. Alla uppoffringar krävs för vårt heliga mål. Vår ras är det viktigaste.

Allt vilar i dina händer."

Början
• Ladda ner Twallan's Portrait Panel eller en annan mod som tillåter dig att ha fler än 8 simmar i hushållet.
• Skapa en Ungdom vampyr, vilka egenskaper som helst, vilket utseende som helst. Det här är din grundare, och den första Äldste.
• Flytta in på en tomt, vilken som helst. Tänk på att du kommer behöva mycket utrymme så en stor tomt är att rekommendera.
• Inga fusk är tillåtna
• Bli vän med en annan vampyr, förvandla en människa till vampyr eller skapa en till vampyr i Skapa En Sim som ska vara din med-grundare och andra Äldste.

Klanregler
Plasmafrukten är död. Alla vuxna vampyrer måste äta genom att dricka blod från människor eller genom att göra räder mot sjukhusets blodbank. Om de blir arresterade under en räd får de inte lämna huset på en vecka. Vuxna vampyrer måste skaffa fram blod till barnen.


• Kontakt med dödliga är strängt begränsat. Dödliga får användas som föda, servicejobb och, om så önskas, för att bli förvandlade till Gröngölingar.

• Sexuella relationer mellan dödliga och vampyrer är strängt förbjudna. En klassisk förförelse är okej men vampyren får inte myspysa med människan. Om ett barn föds med en vampyrförälder och en människoförälder måste båda föräldrarna mördas och barnet får inte avancera förbi Gröngöling-ranken.

• För varje generation får två nya Gröngölingar läggas till. Detta kan lagras över flera generationer (alltså kan man "spara" det till nästa generation så att du gör inga Gröngölingar en generation och fyra Gröngölingar nästa generation.). När de blir vampyrer får de ändras i Skapa En Sim såsom du tycker passar.

• Vampyrer är fåfänga varelser som fruktar ålderdomen. Några dagar före övergången till åldringar måste en vampyr sluta dricka blod och istället törsta ihjäl.
• Varje renblodigt barn som föds är en värdefull gåva och måste därför läras alla tre småbarns-färdigheter.

• En natt i veckan ska hela klanen samlas på en avskild plats och diskutera klanaffärer.

• Det måste finnas ett porträtt eller fotografi av varje klanmedlem. Om du känner dig särskilt ambitiös kan du skriva en bok om varje klanmedlem.

• Resande är inte förbjudet, men det rekommenderas att allt äventyrande pågår under nattetid och att de resande vampyrerna undviker lokalbefolkningen så mycket som möjligt.

• Sjungande, trollkonster och akrobatik ogillas som inkomstkälla. De Äldsta fördömer underhållaning för dödliga i syfte att tjäna pengar. Det här betyder inte att det är förbjudet som karriärer, men det kan leda till spännande saker i klanen, som t.ex revolution!

• Om de Äldsta ogillas av två tredjedelar av klanen kan en revolution ske. Alla vampyrer som står de Äldsta nära måste antingen kastas ut eller dödas. Den i klanen som är mest populär eller har nått högst färdighet i karisma, logik eller atletisk får ta deras plats och välja en arvvinge. 

• Självförsörjande karriärer (som eget företagande) uppmuntras.

• Alla husdjur är tillåtna.

• Vilken familjemedlem eller Gröngöling som helst som blir nemesis med en Äldste måste dödas eller kastas ut ur klanen, om de inte är bästa vänner eller högre med tre fjärdedelar av klanen. Är de det så startas en revolution!

• När din klan har en hushållskassa på minst 50 000§ får du skaffa en blodslav, vilket innebär en vanlig sim som du låser in i ett litet hus på tomten med endast det nödvändigaste och som dina vampyrer använder endast som mat. För varje 50 000§ får du skaffa en till blodslav.

Klanrankning
1. Äldsta – De äldsta i varje generation. Tar hand om fastigheten, bestämmer straff och väljer Gröngölingar. Om en vampyr vill stiga i rank är det smart att bli vän med de Äldsta.

2. Arvvinge – Näst högst i rank, direkt släkt med grundaren/Äldste (om revolution skett). En per generation väljs. Grundaren (och hens partner, om hen har någon) blir Äldsta när generationen innan har dött. Specialiserar sig på: Karisma, Författande, Målning, Atletisk.

3. Eliten – Tillhandahåller regler, beslut och straff. Måste stå nära arvvingen. Det får max finnas fyra medlemmar av eliten samtidigt. Specialiserar sig på: Atletisk, Kampsport, Logik och Uppfinnande.

4. Väktare – Försvarar klanen från fienderaser. För att uppnå väktarranken måste en klanmedlem vinna tio slagsmål i rad mot simmar från en fienderas. Specialiserar sig på: Atletisk, Kampsport.

5. Familj – Vuxna som är släkt med grundaren men inte utvalda som arvvinge eller elit. Hit räknas även vampyrer som har passerat gröngöling-stadiet. Får ha ett dagsjobb eller sköta om kyrkogården. Specialiserar sig på: Musik, Trädgårdsarbete, Mixologi, Nektartillverkning, Skulptering.

6. Gröngöling – Nyförvandlade simmar utan släktband. Gröngölingar får inte interagera med barn, småbarn eller bebisar till eliten, arvvingarna eller de äldsta. Får ha ett dagsjobb. Specialiserar sig på: Händighet, Matlagning, Städa upp efter alla andra.

Öka i rank 
• Gröngölingar kan öka i rank som lärjunge till väktarna, men kan inte stiga högre såvida en revolution inte startar.


• Om en revolution startar tar klanmedlem med högst färdighetsnivå i karisma över som Äldste. Arvvinge och hens partner blir de som har näst högst karisma. Den nya eliten måste ha hög färdighetsnivå i logik och bra relation med de nya äldsta.

• Om en revolution startar måste alla simmar som är bra vän eller högra med föregående äldsta dödas eller kastas ut.

• Familj eller Väktare kan höja sin rank till elit om de är på färdighetsnivå 8 eller högre i logik och är minst vän med båda äldsta och arvvingen.

Speciella regler för expansionspaket

Övernaturligt
• Relationen mellan din klan och andra övernaturliga väsen är upp till dig. Allierade, fiender eller betjänter – det är ditt val!

• Skulle du välja att bli vän med en ras måste dina vampyr-äldsta och tre medlemmar av den andra rasen träffas en gång varannan vecka för att avgöra framtiden för alliansen. Om några negativa interaktioner inträffar under mötet är alliansen över. Skulle alliansen avslutas måste hela klanen bli fiende med varje medlem av den rasen som de kommer i kontakt med.

• Romeo och Julia-romanser är dock tillåtna! (Dvs förbjudna kärlekar mellan t.ex. en vampyr och en varulv.)

• Om du blir fiende med en ras måste klanmedlemmar som stöter på rasen slåss med dem. Skulle din klanmedlem förlora slagsmålet får den vampyren inte ha någon som helst kontakt med vampyrer, som har högre rank än gröngöling, i en hel vecka. De får inte heller lämna huset under den veckan.


• Varje medlem som vinner tio slagsmål mot en annan ras blir uppgraderad till Väktare och måste sedan slåss en gång i veckan för att fastställa vampyrdominansen.

Årstider
• Vampyrer älskar maskerader! Varje Spökeridag måste vampyrerna anordna ett maskeradparty, där de får bjuda in simmar av andra raser för lite höstkul!

• Varje Spökeridag får två stycken Bus eller godis-are läggas till i hushållet för att uppfostras till vampyrmat. 

• Under sommaren får vampyrer inte lämna huset förrän klockan 20:00, eftersom dagarna är längre. 

• Festivaltomter är jättebra jaktställen!

Universitetsliv
• Arvvingar, Eliten och Äldsta får gå på universitetet. Alla ämnen är tillåtna.

• De måste dock bo i ett privat hus, korridorer är inte tillåtna! 

• Vampyrer som åker till universitetet måste göra det med minst en annan vampyr som sällskap.

21 kommentarer :

 1. Äntligen en utmaning, tycker jättemycket om era utmaningar :)

  SvaraRadera
 2. Måste man ha Övernatrligt? Räcker det inte att ha Kvällsnöjen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker med kvällsnöjen, men om du skulle ha något av expansionspaketen övernaturligt, årstider eller universitetsliv så måste du även följa reglerna som står längst ner :)

   Radera
 3. Vad är en revulotion?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://sv.wikipedia.org/wiki/Revolution

   Radera
 4. Vart hittar ni utmaningarna?

  SvaraRadera
 5. man får väl inte dricka plasmajuice? hur skaffar man blod till barn?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår inte jag heller!

   Radera
 6. kan man ha en revolution i sims?

  SvaraRadera
 7. Hur installerar man modet för att få ha fler än 8 familjemedlemmar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. alltomsims.blogspot.se/2012/11/ladda-ner-och-installera-foremal-till_28.html

   Radera
 8. jag fattar inte hur man installerar modet

  SvaraRadera
 9. Kan man göra detta utan modet???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst, fast då kan din klan aldrig bli större än 8 simmar.

   Radera
 10. Ooooh. Verkar dock sjukt svårt med fler än 8 medlemmar, funderar på att göra det utan modet... Eller så kanske det är roligare med en utmaning?

  SvaraRadera
 11. Kan ni inte göra ett noggrant inlägg om hur man installerar den där modden, eller en annan liknande mod som ni rekommenderar mer? För jag vill verkligen göra utmaningen men förstår inte hur man installerar modden (och jag vill inte göra utmaningen utan modden).

  SvaraRadera
 12. Hej,
  Vill börja med att säga att jag tycker det är jätte kul att ni samlat i stort sätt all information om the sims på ett och samma ställe. =)
  Sen undrar jag, om man har kvällsnöjen men köper till fler spel efteråt får man flytta klanen till en annan stad då?
  (köpte precis två sims till men ville börja med utmaningen redan nu)

  SvaraRadera
 13. Kan ni göra ett inlägg med alla mods ni har??

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).