fredag 27 juli 2012

Ambrosia

Ambrosia är en väldigt speciell maträtt i The Sims 3. Förutom att det är den enda maträtten i spelet som från början har kvalitén Perfekt påverkar den alla simmar på mystiska sätt...Effekt:
Vanliga simmar som äter Ambrosia får, förutom att hungerbehovet fylls, humöreffekten Gudomlig måltid som ger +75 i 7 dagar. Dessutom återställs deras ålder till början på den livsfas de är på.
T.ex. om en Vuxen sim som har 17 dagar kvar tills den blir åldring äter Ambrosia så ändras åldern så att den har 26 dagar kvar tills åldring (Det beror lite på hur långt ålderspannet är inställt på också).


Ett spöke som äter Ambrosia slutar att vara spöken och blir en vanlig sim, lika gammal som den var när den dog.

Tillaga Ambrosia
1. Ambrosiarecept (kostar 12.000§ i bokhandeln)
2. Dödsfisk
3. Livsfrukt.

Ambrosiareceptet kan simmar inte lära sig förrän de är på nivå 10 i matlagning.För att kunna fånga en dödsfisk måste simmen vara på nivå 10 i fiske. Dödsfisken hittar du på kyrkogården i dammen mellan midnatt och 05:00 (eller i en påfylld damm med dödsfisk vilken tid som helst på dygnet). Det är lättast att fånga dödsfisken om du använder rätt bete, som är fisken Skalare (som enklast fångas med fisken Strykarkattfisk). Du kan också göra en egen damm på gården, använda dig av fusket buydebug och placera ut dödsfiskar i dammen.Livsfrukten kan endast sås av en sim som är på nivå 7 i trädgårdsarbete. Livsfrukten fås genom att plantera ett Okänt speciellt frö eller ett livsfruktsfrö. Frön kan hittas på lite olika ställen runt om i staden, och det kan vara ganska svårt att få tag på rätt frö. Det går att använda buydebug-fusket och direkt plantera ut en livsfruktsplanta.När du samlat ihop ingredienserna och din sim lärt sig receptet är det bara att tillaga rätten och ge den till den sim som du vill ska äta den.

19 kommentarer :

 1. Behöver man nån expansion?

  SvaraRadera
 2. Jag har en fråga angående det där med att man blir vanlig människa igen och får samma ålder som man hade när man dog om man äter ambrosia när man är spöke. Hur funkar det då om man dog av ålderdom? Hamnar man på sista dagen i ålderdomsfasen då eller börjar den om från den fasen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hamnar i början på fasen som åldring.

   Radera
  2. Oj, ja det var VERKLIGEN tur!

   Radera
 3. Jag skulle göra detta så jag skapade en sim och flyttade in i något random hus och så gissa vad som stog i en skål på soffbordet!? En dödsfisk! Haha så jag behöver ju inte bli högsta nivå i fiske, eller måste den typ vara stor? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Vilken tur! Nej, det spelar ingen roll hur fisken är, bara att det är en dödsfisk.

   Radera
 4. Hur hittar man ett sånt där livsfruktsfrö?? För buydebug fusket funkade inte för mig, hur ska jag göra?? O en fråga till: Finns dödsfisken på kyrkogården fast det inte står det o går det med vanligt bete?

  Snälla svara, behöver er hjälp!
  Eran blogg e bäst!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öppna fuskrutan. Skriv in testingCheatsEnabled true och klicka på enter. Öppna fuskrutan igen. Skriv in buydebug ELLER buydebug on (För vissa fungerar det inte att bara skriva buydebug). Nu borde det fungera! Du hittar buydebug-kategorin i Köpläget under Sortera efter funktion, där den har symbolen ?.

   Radera
  2. Okej tack. Finns det någon kod som gör så man blir yngre?? Eller är det bara ambrosia som funkar??

   Radera
  3. Det finns ju ett fusk som "gör att man bli yngre" , om det inte är så att du redan har en död sim som du vill ska återuppstå utan bara vill bli ung igen med en levande sim så funkar det men att skriva in fusket testingcheatsenabled true och sedan hålla in shift (under caps) och sedan klicka på simmen du vill ska bli yngre och sedan välj "Ändra sim i skapa en sim" och där får du upp just skapa en sim läget och kan bara gå in och klicka in på tex "ungdom" osv sen tryck på okej och så kommer du tillbaka in direkt till spelet igen! Om det då inte redan var en död sim då ;P (sent inlägg men kanske bra att ha då jag kom in på detta när jag sökte)

   Radera
 5. Jag har gjort buydebug fusket så nu har jag livsfrukter. Men jag satte oxå ut fiskar men varför står det inte att det finns det?? Kan man fiska dödsfisken utan skalare för jag har inte lyckats fånga en sån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dödsfisken fångas enklast med Skalare. Hur menar du med att det står att det inte finns fiskar?

   Radera
  2. Men man kan ju undersöka vattnet o då står vilka fiskar som finns där. ;)

   Radera
 6. Hej! det här buydebug fusket är det bara så man kan fuska med fisken och livsfrukten elr kan man fuska med det med pengar simpoints· elr så

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Buydebug-läget hittar du många olika saker, öppna det och kolla efter själv! För att få mer pengar till din familj kan du använda fusken "kaching" (ger 1000§) eller "motherlode" (ger 50000§)

   Radera
 7. Jag kan inte plantera "okänt speciellt frö" Har endå högst i egenskap "trädgård" Vad är felet?

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).