onsdag 8 augusti 2012

Flytta simmar till ett annat kvarter

Ibland kan man ledsna lite på ett kvarter och vill spela i en annan stad, men med samma simmar. Som tur är så går det att flytta hela familjen till ett annat kvarter! Såhär gör man:

Klicka på bilderna för att se dem i ett större format.
Börja med att gå till läget Ändra Stad och klicka upp familjen du vill flytta. Du måste spara familjen till biblioteket, det gör du genom att klicka på knappen som ser ut som en mapp (där den röda pilen pekar).

Nu får du upp några alternativ. Om du endast sparar hushållet måste du flytta dina simmar till en ny tomt och ett nytt hus i den nya staden, vill du ha med deras hus som de bor i nu måste du klicka på Hushåll med hus.

Om familjen dyker upp i biblioteket betyder det att allt fungerar. Hussymbolen i hörnet av familjen visar att familjen är sparad tillsammans med ett hus. Nu ska du gå till huvudmenyn.

I Huvudmenyn väljer du nu i vilken stad du vill att dina simmar ska bo i. Antingen gör du ett nytt spel och flyttar in simmarna där, eller så kan du välja ett sparat spel.

När du har öppnat staden du vill att din familj ska bo i klickar du på Flytta in hushåll.

Här kan du nu se att familjen är sparad och går att placera ut. Tryck på välj för att välja en tomt att placera ut familjen och huset på.

Klart!

Obs! Familjen kommer att förlora alla sina önskningar, karriärframsteg och poängen i livslång lycka under flytten.

23 kommentarer :

 1. En fråga bara, hur orkar ni ta hand om alla familjemedlemmar? Jag tycker det är så jobbigt när pappan behöver plugga på något för att kunna bli befordrad på jobbet, mamman är pissnödig och hungrig, ungarna är uttråkade och måste göra läxor etc, hur orkar ni hålla alla i schack och få dem att må bra? Några tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja.. Ofta när vi blir less på att familjerna är jobbiga och så brukar vi använda fusk... Kanske inte det roligaste tipset men väldigt skönt om någon är jobbig. Kolla i kategorin fusk!

   Radera
 2. vad länge ni har spelat, och vad mycket ni kan! imponerande!

  SvaraRadera
 3. Annars kan man använda NRaas (mts) eller nåt läste jag på en blogg:)

  SvaraRadera
 4. Hur flyttar man in hos en annan sim? Jag har försökt flea gånger men aldrig lyckats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste bli vän med den andra simmen, sen kan du välja "Fråga om flytta in" bland de sociala interaktionerna. Om det inte funkar kan du annars gå in i Ändra stad-läget och flytta ut den ena familjen/simmen för att sedan flytta in de hos den andra.

   Radera
 5. Hallååå, vad händer om man flyttar in en annan familj i ett gammalt spel? Kan man spela med båda familjerna då eller ser man bara den nya familjen i staden ibland? /Afterblajven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, man kan spela med båda familjerna!

   Radera
  2. Jahaa... Kan man alltså göra nya familjer i ett gammalt spel?? /Afterblajven 2 :''''')

   Radera
 6. Är önskningar faktiskt det enda de förlorar under flytten? Läste nånstans att de också förlorar karriärframsteg och livslång lycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du rätt i! Det glömde vi skriva med, men det står nu!

   Radera
  2. När jag flyttade min sim till en annan stad hade hon kvar både jobb och livslång lycka..

   Radera
  3. E, så var det med mig med! Jag flyttade min familj två gånger och varje gång var allt i familjekatalogen och den individuella katalogen kvar, karriärframstegen var kvar, livslång lycka mängden var kvar... Det som inte fanns kvar var relationerna familjen hade till simmarna i staden de levde i förut, och de sparade önskningarna. Allt annat var kvar!

   Radera
 7. Är färdigheterna kvar?

  SvaraRadera
 8. Kan vampyrer också göra det??

  SvaraRadera
 9. hur många simmar har ni tagit hand samtidigt som mest

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du i en och samma familj? Det är nog åtta, för fler än så kan man inte vara.

   Radera
 10. Hej! Jo jag undrar om det är er egen familj ni flyttar?(Den verkade vara en väldigt kul familj) Och om det är det, kan ni inte dela ut den på sims sidan? Och min sista fråga är vilken stad är det? :) /Mimmi
  P.s Ni har den bästa sims bloggen jag vet! ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej, det är faktiskt en färdigskapad familj som finns i Riverview!

   Radera
  2. Familjen Funke kommer också redan i grundspelet, från början i hushålls-bibloteket!

   Radera
 11. om man flyttar till en annan stad när man har in i Framtiden installerat, försvinner alla relationer, hus och statyer som man fått (tidens väktare osv) i spelet. Allt sånt försvinner ju i den vanliga staden som man bor/bodde i. Tacksam för svar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ni behöver inte svara längre..

   Radera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).