onsdag 1 augusti 2012

Utmaning: HotellLäs mer om Utmaningar här.

Utmaningen Hotell går ut på att skapa ett hotell med 1 ägare och 7 stycken gäster, hotellets ägare ska sedan till att alla gäster har det bra och trivs.

Den här utmaningen kan spelas i vilken stad som helst, tomten ska helst vara 60x60 men om det inte finns går det bra med 64x64 eller så kan du ladda ner en mod som tillåter alla tomtstorlekar här.

Livslängden får inte vara inställd på kort, utan ska vara normal, lång eller episk.

Du ska skapa 8 simmar, 1 av de kommer att vara hotellets ägare och 7 kommer att vara hotellets gäster. Skapa alla simmarna i SES. Du får välja hur gamla de ska vara (Ungdom, Vuxen eller Åldring) och vad de ska ha för egenskaper, men alla "gäster" måste ha egenskapen Slabbig (så att hotellägaren kan städa upp efter dem).

Gör helst ägaren till Ungdom. Du måste ge ägaren följande egenskaper: Modig, Prydlig, Händig, Vänlig, Kockbegåvning

Du får göra två av gästerna till ett par, och om du vill kan du även bara göra 6 stycken gäster och låta paret få skaffa ett barn i spelet.

Regler:

• Inga fusk är tillåtna förutom vissa undantag:
• Vid byggandet av hotellet får du använda motherlode så mycket som du vill, men när hotellet är  färdigbyggt ska hushållets totala mängd pengar vara 1000§. Använd FamilyFunds-fusket för att ändra det när hotellet är färdigt.
• Om du använder ett färdigbyggt hotell kan du använda dig av freerealestate för att kunna köpa det till familjen i början av spelet, men se till att hushållet bara har 1000§ när du väl börjar spela.
testingCheatsEnabled true får användas, men bara för att lägga till en ny gäst till ditt hotell om en av gästerna har dött (eller om du har flyttat ut en av gästerna).

Hotellet:
• Kom ihåg att ha hotellet inställt på Bostad och inte på Allmän tomt, så att simmarna kan bo där.

• Du kan antingen bygga hotellet själv eller ladda ner ett färdiggjort hotell. Om du laddar ner ett hotell kan du behöva göra vissa ändringar.

• Om du bygger hotellet själv, se till att ha med följande:
- 8 sovrum: 1 av sovrummen måste vara nära hotellets entré (det är ägarens rum). De andra 7 sovrummen är hotellets gästers. Se till att varje sovrum har ett anknytande badrum. (Förslag på inredning: 1 säng (dubbel eller enkel), 1 byrå, 1 spegel, badrum med toalett, badkar/dusch och handfat.) Om du har drömjobb, lägg till en tvättkorg i alla sovrum.
- Ett litet eller stort gym
- En stor utomhuspool (du kan också ha med spa-bad)
- En matsal (med stolar och bord endast)
- Ett litet café för drinkar (lägg till en bar, stolar, några bort och en bänk med en kaffemaskin)
- Underhållningsrum: videospel, stora TV-apparater, sköna soffor, stafflin, fotbollsspel (lägg även till andra spel/underhållningar som följer med de expansionspaket du har).
- Ett litet bibliotek: bokhyllor, datorer osv.

• Hotellkök och tvättstuga måste skapas separat från de andra hotellrummen, och så fort du startar spelet se till att du låser alla dörrarna till rummen förutom för ägaren (använd ägaren och klicka på dörrarna, välj Lås... Alla utom mig).

• Hotellkök:
- Bör ha flera bänkar, du kommer att behöva mycket utrymme.
- Ha minst 1 eller 2 spisar, diskmaskiner, soptunnor, handfat och kylskåp.
- Får bara ha 1 dörr.

• Tvättstuga (The Sims 3 Drömjobb krävs):
- Ha minst 2 eller 3 tvättmaskiner och torktumlare.

Sysslor:
Hotellägaren är den som kommer att ha störst fokus under spelets gång. Hotellägaren måste utföra sysslorna på hotellet och se till så att alla gäster mår bra.

• Laga måltider till gästerna (frukost, lunch, middar och ev. efterrätt). Laga 2 st grupportioner i taget som du sedan serverar i matsalen. Kalla sedan hushållet till bords.
• Diska efter måltiderna
• Städa hotellrummen (tvätta kläderna (Drömjobb), städa badkar/dusch, städa toalett, städa handfat, bädda sängarna)
• Reparera trasiga saker (du får dock ringa efter reparatör om det är ett elektriskt föremål och du har en låg färdighetsnivå på händighet så du inte riskerar att dö av elektricitet)

Du får ringa efter ett hembiträde när du har råd (vilket kan ta ett tag eftersom hotellets räkningar kommer att vara ganska dyra).

Börja spela:
När du startar spelet, tilldela varje gäst ett rum (som ni kanske vet så kommer sängen som simmen sover i första gången vara den säng som den automatiskt går och lägger sig i sedan).

Låt gästerna skaffa varsina jobb, det är de som kommer att tjäna pengar och ha råd att betala räkningarna. Ge helst inte gästerna yrken (om du har Drömjobb), då det kommer vara svårt att fokusera på hotellägaren samtidigt som din sim t.ex. springer runt och släcker eldar som brandman.

Hotellägaren får bli romantiskt involverad med en gäst eller en stadsbo, men försök att hålla det diskret.

13 kommentarer :

 1. Perfekt för mig!Ska lätt testa. Får jag skriva utmaningen på min blogg också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du länkar tillbaka hit så får du självklart det!

   Radera
 2. Hur ställer man in hus på ''bostad'' ??

  PS. Bloggen äger! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! När du placerar ut en ny tomt i staden kan du välja mellan att ha den som allmän tomt eller som bostad. Eftersom simmar inte kan bo på en allmän tomt är det därför hotellet måste vara inställd på bostad.

   Radera
 3. Snälla publicera legacyn idag!!!

  SvaraRadera
 4. När har man klarat utmaningen då? Vad är målet liksom? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den här utmaningen har inget specifikt mål förutom att hålla "gästerna" nöjda, men du kan ju alltid hitta på egna mål till utmaningen som t.ex. att få in 100.000$ eller att låta gästerna få barn och göra som en legacy.

   Radera
 5. låter kul, kanske provar på det nån gång! :)

  SvaraRadera
 6. Låter lite svårt så jag gör nog inte det

  PS: Bra blogg

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag och mitt syskon har börjat med den här utmaningen och tycker den verkar super bra!

  Vi har båda börjat på 1000 simdaler men sen var det så att en av mina simmar inte kunde sova i en säng, så jag sålde den ich köpte en ny, dock billigare eftersom jag fick mindre pengar när jag sålde den än när den köptes.
  Jag fick då 1413 simdaler.

  Men det tyckte min syster var fusk då "Man kan ju inte sälja saker också! Det ska ju vara 1000 simdaler och att nu måste du köpa något mer så du kommer ner till ca. 1000"
  Men det tycker inte jag eftersom jag inte tycker det är något fusk...

  Man ska väl få mer pengar och så? Och att sälja för att sen köpa en *lite* billigare är väl ändå innget fusk?

  Men min fråga är då, är det fusk eller spelar det ingen roll?
  För det är väl inte förbjudet, det finns ju second hands och loppmarknader på riktigt också...

  Iaf, tack för en jätte bra utmaning!
  Och om det är frågestund nu, så ta helst inte den som en frågestunds fråga då jag vill ha svar så fort som möjligt!
  Jag har nämligen lovat att bara spela när hon spelar och bara med utmaningen och då måste jag ha svaret för att helst undvika bråk/tjafs.

  Bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm... Nej vi tycker inte att det räknas som fusk om man inte medvetet byter ut alla sina saker mot billigare saker för att få mer pengar. Så kör på du!

   Radera
 8. Hjälp! Hoppas ni ser detta! Är i behov av hjälp.
  Jag förstår inte riktigt, man måste ha hotellet inställd på bostad, men när jag sen väljer att det ska vara ett hotell byter det automatiskt tillbaka till allmän tomt. Hjälp! Hur gör jag?!

  SvaraRadera
 9. vill göra den här utmaningen men undrar vad SES det står att man ska skapa i det. En annan sak är hur får an en lång livslängd.

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).