tisdag 18 september 2012

Utmaning: Tre små simmarDen här utmaningen går ut på att följa tre olika simmars liv på en tomt och se vad de hittar på.

Start
Börja med att skapa tre simmar i Skapa En Sim. Alla simmar måste vara Ungdom, men förutom det får de vara hur som helst. Simmarna får inte vara släkt med varandra eller har någon relation förutom rumskompisar.

När du har skapat simmarna flyttar du in de på en tom tomt. Du får använda 25 000§ för att bygga hus åt simmarna. Använd fusket FamilyFunds för att ge simmarna en exakt summa av 25 000§ när de har flyttat in.
På tomten ska det byggas tre olika hus. Simmarna kommer att få varsitt hus som kommer att vara deras hus under hela utmaningen. Varje hus måste innehålla en bokhylla.

Efter att husen är byggda kan du börja spela.

Spelet
Första dagen får du kontrollera alla simmarna. Ge simmarna varsitt jobb. Vi rekommenderar att du även lär simmarna någon färdighetspoäng i matlagning så att de inte tänder eld på stället när de försöker laga mat och du inte får kontrollera dem...

Andra dagen klockan 07.00 börjar den riktiga utmaningen. Resten av dagen får du bara kontrollera sim 1. De andra simmarna får du inte byta till, utan de måste styra sig själva. Vi rekommenderar därför att du har inställt på Hög fri vilja så att simmarna gör andra roliga saker än att bara överleva.

Klockan 07.00 den tredje dagen byter du till sim 2 och kontrollerar denne för resten av dagen, osv. Det blir alltså ett litet schema där du turas om att kontrollera simmarna. Du får inte byta ordning på schemat.

Regler
• Simmarna får bara kontrolleras på deras schemalagda dag. Du får alltså inte byta till simmen även om den skulle börja brinna.
• Håll koll på hur mycket simmarna tjänar var för sig och se till att de får spendera sina egna pengar. Tänk på att inte spendera alla pengarna så att simmarna kan betala räkningarna också.
• Du får flytta in andra simmar på tomten och gifta dig, men du får bara kontrollera startsimmarna. Det här gäller även för barn som föds på tomten.
• Om din/a sim/mar har fått ett barn som mår dåligt får du byta till barnet för att kolla vilket behov som behöver uppfyllas och sedan uppfylla det behovet, men endast genom simmen vars tur det är att vara kontrollerad.
• Om en sim automatiskt målar klart en tavla får du sälja den eller flytta på den.
• När du kontrollerar en sim får den bara använda föremål från sitt eget hus. Simmarna som du inte kontrollerar får dock använda vilka föremål de vill.

Syftet med den här utmaningen är egentligen bara att kolla hur bra en sim klarar sig själv. Det kan vara ganska roande att se vad de hittar på. Om du vill kan du bestämma vilken av de tre simmarna som är "vinnaren" i att klara sig själv genoma att räkna ihop poängen här nedanför (t.ex. när simmarna har blivit Åldring).

Poängen (räkna ihop allt tillsammans för att få ihop poängen för en sim)
• Total poäng Livslång Lycka insamlad
• Högsta nivån nådd inom en karriär
• Färdighetspoäng (alla poäng tillsammans)
• Totalt antal föremål insamlade (hit räknas alla insekter, frön, ädelstenar osv.)
• Total mängd pengar intjänad (sälj simmens egenköpta föremål (de som finns i dens hus) och räkna ihop summan)
• Antal medlemmar i familjen
• Antal vänner

22 kommentarer :

 1. Ska nog testa era utmaningar som ni skriver om. + Bra blogg!

  SvaraRadera
 2. Alltså här kommer en (lite efterbliven) fråga: HUR SAMLAR MAN PÅ SAKER?? vaaaart ska man klicka? På gräset utanför? På en random sten på gatan? Vavava? :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du ser t.ex. en liten rund sten eller ett frö eller insekter på marken så klickar du på dem och då kommer det upp en ruta där det står t.ex. "Samla in".

   Radera
 3. Älskar eran blogg, ni bloggar ju jättemycket!
  Men det jag undrar är: Kommer ni på alla utmaningar eller har ni letat upp typ på internet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Vi letar upp utmaningar (som då är på engelska), översätter dem och ändrar lite så att de blir "bättre"! Så i slutändan blir det en mix av originalutmaningen och våra egna idéer.

   Radera
 4. Det e den 18 idag!!! Årstider???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Embargot har ändrats så vi får inte publicera allt än :( Det mesta kommer imorgon, men allt om vintern, Spökeridagen och Aliens kommer att ta längre tid.

   Radera
 5. Låter som en väldigt rolig utmaning, och jag kom på att tänka på en annan. Big Brother-utmaningen. Läste om den nånstans, men fattade inte riktigt då jag inte tittar på Big Brother så mycket, men det hade varit jättekul om ni kunde skriva om den :)

  SvaraRadera
 6. Om du har en bebis och så har föräldrarna som bor i det huset åkt till jobbet t.ex. men den simmen du spelar med bor i ett annat hus på tomten och är hemma och så blir barnet ledsen. Får man gå till det huset och ta hand om barnet även om det inte är ens aktiva hus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så länge du bara styr den simmen vars dag det är.

   Radera
 7. kan ni skriva lite om family funds fusket, jag använde det jättemycket i tvåan men i trean så funkar det inte för det ställs om till noll simdaler

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skriver du in testingCheatsEnabled true innan du använder FamilyFunds?

   Radera
  2. Jaa jag har det jämt inskrivet

   Radera
  3. Bra! Vi har skrivit om FamilyFunds här: http://alltomsims.blogspot.se/2012/06/avancerade-fusk.html Läs det inlägget och kolla om det hjälper!

   Radera
 8. Hej!
  Jag undrade en sak om utmaningen,om t.e.x sim 1 skulle få ett barn,får jag aldrig styra barnet?
  Eller tar utmaningen slut när simmen blivit åldring?

  Tacksam för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utmaningen tar slut när simmen blivit åldring, och du får inte styra barnet :)

   Radera
  2. Ok,tack!
   En sak till,man får väl inte styra husdjuret heller?

   Radera
 9. Får startsimmarna vara vän med varandra? :)

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).