måndag 1 oktober 2012

Färdighet: AlkemiI The Sims 3 Övernaturligt får vi en ny färdighet, Alkemi!

Alla simmar, från och med tonåringar, kan lära sig färdigheten. Allt som krävs är antingen alkemibänken Aleisters Alkemistation (som du hittar i Underhållning/Hobbyer & Färdigheter) eller att din sim går till bokhandeln och köper alkemiböcker!Om du har Drömjobb installerat kan din sim registrera sig som egen företagare inom alkemi och arbeta som alkemist. Simmar som är häxor och/eller har egenskapen Övernaturligt Fan lär sig färdigheten snabbare än andra simmar.

Totalt finns det 44 alkemirecept som din sim kan lära sig. De flesta recepten lär sig simmarna genom att lära sig färdigheten, men det finns 6 elixir som din sim måste läsa för att kunna lära sig. Recepten hittar du antingen i bokhandeln eller i elixirboden.


Förutom att kunna recepten måste din sim även hitta ingredienserna till elixiren. Några ingredienser finns att köpa i elixirboden, medan andra bara går att få tag på genom att hitta dem. Om din sim är en varulv kan den Gå på jakt och på så sätt hitta olika ingredienser och ädelstenar. Din sim har även lättare att hitta olika ingredienser med egenskapen Samlare.
En lista över alla elixir som simmarna kan lära sig:


I färdighetsjournalen kan du se saker som Antal upptäcka alkemirecept, Antal skapade alkemielixir, Antal alkemielixir kastade på andra, Antal övernaturliga varelser som gjorts mänskliga, Antal simmar som gjorts övernaturliga, Intjänade simdaler på sålda elixir.

Utmaningarna för Alkemi är:

Enastående elixir: Blanda ihop 150 elixir. Din sim kan sedan skapa 3 elixir åt gången
Mästeralkemist: Lära sig alla alkemirecept. Din sim har en chans att inte göra slut på alla ingredienser vid elixirskapande och får dessutom rabatt i elixirboden
Anonyma alkemister: Kasta 50 elixir på andra simmar. Simmar kommer sen inte bry sig om du kastar ett skadligt elixir på dem och de kommer att gilla din sim mer om de får ett fördelaktigt elixir kastat på sig.

4 kommentarer :

 1. Coolt! Tycker ni att Övernaturligt är kul/bra? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superbra! Inte bara för att alla nya varelser är jätteroliga, utan för att det följer med massa annat roligt också!

   Radera
 2. men när man har ett eget företag, hur säljer man flaskorna/kemiet??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte testat själva, men det kanske går att sälja till Elixirboden?

   Radera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).