torsdag 29 november 2012

Ett tråkigt men viktigt inlägg

Vi har de senaste två dagarna fått veta att olika simsbloggare har kopierat våra inlägg. Det här är inte första gången det har hänt och det gör oss väldigt ledsna. Vi lägger ner väldigt mycket tid på den här bloggen och på att skriva inlägg. Att någon sedan kopierar inlägget rakt av eller bara ändrar en liten bit i inlägget och sedan kallar det ens eget är väldigt kränkande.

Det här är inte bara elakt utan faktiskt även olagligt. Inläggen vi skriver på den här bloggen är, precis som de flesta andra bloggar, skyddade av upphovsrätten. Det innebär att det är olagligt att kopiera våra inlägg.

Vad är då okej? Hittar ni ett inlägg eller information i ett inlägg hos oss som ni gillar och vill dela det på er blogg är det självklart okej om ni tydligt lägger till en länk som visar var informationen kommer ifrån.

Vad gäller bilder är de flesta bilderna på vår blogg tagna av oss själva. De få bilder som inte är det är promotionbilder från EA som vi, precis som ni, har tillåtelse att använda. Sådana bilder kan även ni använda på era bloggar utan konsekvenser. För att vara säkra på att bilderna är promotionbilder och inte bilder vi har tagit kan ni hitta samma bilder antingen på The Sims 3 på facebook eller på The Sims Wiki.

Tänk igenom en gång extra nästa gång ni funderat på att kopiera någons inlägg, ofta ligger det mycket hårt arbete bakom ett inlägg och det är inte roligt att se ens inlägg på någon annans blogg. 

9 kommentarer :

 1. Har länkat till er blogg under bilden, staden :)
  Trodde seriöst det var en bild från google sry:P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra. Tänk dock på att även bilder från google kommer från någon som fotat och äger bilden!

   Radera
 2. OMG OMG! Snälla, om det skulle råka vara jag så ber jag om ursäkt! Inte för att jag vet om att jag har gjort det men ändå..Berätta ifall det är jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi syftade inte på dig i det här inlägget, men om du skulle ha kopierat något borde du väl veta det själv? :)

   Radera
 3. Åh, sådant är alltid så himla tråkigt! Har flera gånger fått mina bilder kopierade och det är så sanslöst tråkigt verkligen.
  Hoppas de slutar kopiera er!

  SvaraRadera
 4. jag tyker det är synd att non har kopierat era inläg när ni har jobat så myket på dem jag håpas att det blir bätre för er.

  SvaraRadera
 5. Jag har en blogg, där jag skrev om hur man laddar ner packages-filer till mac. Där jag rekomenderade Keka precis som ni har gjort. Men jag visste det innan ni skrev ert inlägg även om jag skrev mitt inlägg efter det. Räknas det då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men det är ju inte att kopiera. Kopiera är när man medvetet tar någon annans text eller bild.

   Radera
 6. Aha... Amen synd asså! Hatar när sånt händer! Älskar er BÄSTA blogg!<33
  Ni är ju jätte bra bloggare! Men kan ni blogga lite mer om leva livet? Jag skulle bli överlycklig då! :) Åter igen er blogg äger/Crasy Girl! :)

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).