onsdag 2 januari 2013

Ändra inställningar i spelet

Om du klickar på menyn med tre prickar hittar du en flik som heter Alternativ. Här kan du ändra inställningarna i spelet. Vissa av inställningarna gäller för alla sparad spel medan andra är unika för varje sparad spelomgång.

Observera att vissa av inställningarna endast är tillgängliga med en viss expansion installerad.

Första fliken heter Grafik. Här kan du ställa in hur höga grafikinställningar du vill ha i ditt spel. Högre grafikinställningar kan göra spelet segare. Se till att inte ha för höga inställningar, utan anpassa dem efter vad din dator klarar av.

Andra fliken heter Ljud. Här kan du ställa in hur högt olika saker i spelet ska låta, eller om du vill stänga av vissa ljudeffekter helt. Du kan även välja vilken ljudkvalitet du vill ha.
Tysta vid avfokusering innebär att ljuden från ditt spel tystnar om du tabbar ner och gör något annat på datorn.

Tredje fliken heter Generella inställningar. Här kan du ställa in olika spelfunktioner.
Kantbläddring: Innebär att spelkameran följer med när du rör muspekaren mot kanten av bilden.
12-timmarsvisning: Om denna ruta är ikryssad kommer dina simmars klockar att visa 3.00 em istället för 15:00.
Aktivera shoppingläget: Om rutan är ikryssad kan du köpa saker från The Store direkt i spelet. Kryssa ur rutan om du inte vill ha med denna funktion.
Aktivera lektioner: Kryssa i rutan om du vill att spelet ska tipsa om och förklara olika saker i spelet. Vi rekommenderar att du har den här rutan ikryssad om du är ny på The Sims 3, annars kan du kryssa ur den.
Invertera horisontell kameravridning: Det här alternativet ändrar riktning på vridningen av kameran i horisontellt läge.
Invertera vertikal kameravridning: Det här alternativet ändrar riktning på vridningen av kameran i vertikalt läge.
Aktivera användardelning: Om det här är ikryssat kan EA ta del av ditt spelande. Den informationen används sedan till att skapa nya spel.

Minnen: Här kan du välja mellan att Aktivera minnen, Stänga av meddelanden eller Stänga av minnen. Om meddelanden är avstängda får du ingen popupruta varje gång simmen får ett nytt minne, men minnet kommer ändå sparas.


Fjärde fliken heter Spelalternativ. Det som är markerat med grått och inte går att ändra är unika inställningar för varje sparad spelomgång och går alltså att ändra när du är inne i spelet. 

Självbestämmandenivå: Ändrar nivån på simmarnas fria vilja. Om den frian viljan är av reagerar simmarna endast när de håller på att dö, är viljan på hög hittar simmarna på egna saker under spelets gång, som t.ex. att se på TV.
Djursjälvbestämmandenivå: Samma sak som ovan fast för husdjuren.
Stäng av självbestämmande för markerad sim eller husdjur: Kryssar du i det här kommer du stänga av den aktiva simmens självbestämmandenivå. Det här kan vara praktiskt om du har en familj men bara vill styra en enda sim. Alla andra simmar kommer då sköta sig själva.
Dämpa möjligheter: Kryssar du i den här rutan kommer simmarna få färre möjligheter.
Aktivera åldrande: Precis som det låter. Kryssar du ur det här slutar simmarna att åldras.
Livslängd: Här kan du bestämma hur länge dina simmar ska leva. Du kan även ändra individuellt på varje livsstadie. Om du har Husdjur installerat kan du även ändra livslängden för hundar, katter och hästar.


Femte fliken heter Filminspelning. Här kan du ändra inställningarna för hur dina filminspelningar ska gå till. 


Femte fliken heter Musik. Här kan du inte göra så mycket förutom att lyssna på låtarna som finns i spelet.


Sjätte fliken heter Online. Här ställer du in inställningar för om du vill att ditt TheSims3-konto ska vara kopplat till spelet och om du vill aktivera Facebook eller Twitter. Aktivera onlinmeddelanden betyder att du får upp meddelanden i spelet om några av dina vänner på TheSims3.com gör en uppdatering.


Sjunde fliken heter Alternativ för årstidder och miljö. Här kan du ställa in vilka årstider du vill ska vara aktiva, hur länge varje årstid ska pågå och vilken temperaturskala du vill använda dig av i spelet. Du kan även välja att aktivera eller avaktivera olika vädertyper.

Måncykel: Här väljer du mellan att ha en roterande måncykel eller en enskild månfas. Om du väljer roterande måncykeln kan du välja cykelns längd. Väljer du enskild månfas får du välja vilken fas du vill att månen ska vara i.

Åttonde och sista fliken heter Avancerade demografiska alternativ. Här kan du ställa in inställningar för befolkningen i din stad. Aktivera historieutveckling innebär att familjerna som du inte spelar på i staden även de fortsätter att leva sina liv: de kan gifta sig, flytta ut och skaffa barn. 

26 kommentarer :

 1. Gott nytt år! Snälla Embla och saga kan ni hjälpa? Jag har blivit medlem på www.modthesims.info men kan fortfarande inte ladda ner pose player ;( det enda som kommer upp hela tiden är det här:

  juliaqjulle, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

  If you are trying to access a download, it may have been removed by the Creator or by the Staff for policy violations or a number of other reasons.
  Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
  If you are trying to post, the administrator may have disabled your account from accessing this area.

  Vad ska jag GÖRA????
  och hur gör man så, att videons om man tar en video från youtube hur gör man så den bilr i full storlek kan bara ha små video's??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vi har faktiskt ingen aning om varför det står sådär. Är du säker på att du gör rätt när du laddar ner? Klicka på fliken Download och sedan på cmomoney_PosePlayer.rar, då ska nedladdningen starta automatiskt.

   När du vill lägga in en video på din blogg från youtube klickar du på Dela och sedan på Bädda in. Där kan du välja olika storlekar och så tar du den som passar.

   Radera
  2. Men asså jag kommer inte in på nåfot det står bara det jag skrev

   Radera
 2. Vad gör månfasen egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det är fullmåne får de övernaturliga varelser extra boostar till sina krafter och zombies dyker upp på tomten.

   Radera
 3. Hej Embla och Saga!!

  Jag ska köpa Årstider och ett annat expanisionspaket.
  Tips på vilket expanisionspaket jag ska köpa?
  ( Har redan ÖVernaturligt )

  Älskar er blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på hur du gillar att spela! Kolla igenom kategorin Expansioner/Prylpaket där vi har gjort små miniutvärderingar av de olika spelen så kanske du kan bilda dig en uppfattning om vilket spel du skulle vilja ha.

   Radera
 4. Kom hit precis och tycker att den här bloggen är superbra!:D
  Ps. Ni menar väl 'am' när ni skrev 'em' ^.^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar! Kul att du gillar bloggen!
   Det står em om man har spelet installerat på svenska (em för eftermiddag).

   Radera
 5. Hur ändrar man språket på Sims?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det säkraste sättet är att installera om spelet och välja ett annat språk direkt i installationen (Se till bara att säkerhetskopiera innan du installerar om så du inte förlorar dina sparade spel!). Vill du inte installera om dina spel kan du följa den här guiden: http://www.youtube.com/watch?v=GzlPJL0ssiY&feature=related

   Radera
  2. Hur säkerhetskopierar man?

   Radera
  3. Läs här: http://alltomsims.blogspot.se/2012/06/nar-sims-inte-vill-fungera.html (delen om de viktigaste mapparna)

   Radera
 6. tack det där om att ändra grafiken gjorde så att jag kunna spela the sims utan att det stänger av sig

  jag kan int ens tacka er tillräckligt mycke

  Mvh: Liiiin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att det var till hjälp!

   Radera
  2. Ja<3
   Så tack tack tack så mycke att ni tippsa om det <3
   <3 älskar eran blogg <3

   Radera
 7. Superbra inlägg! Ni lärde mig jättemycket. Tack!<3

  SvaraRadera
 8. Hej! Mitt sims funkar inte så bra på min dator eftersom den håller på att gå sönder.. xP
  Jag undrar vad ni har för datorn? För funderar på att köpa ny dator eftersom mitt sims inte funkar och är beroende. xD Så det skulle vara SÅ HIMMLA SNÄLLT xD om ni länkade till datorn eller iaf tipsade om en bra dator till The Sims 3 som du kan ha hög grafik på. Stor kram älskar eran blogg! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du kollar under Vanliga frågor och svar så har vi skrivit lite om våra datorer där!

   Radera
 9. Hej!
  Jag har spelat The sims 3 en tid nu. Innan jag köpte spelen surfade jag runt för att kolla olika inställningar, bland annat hur man stänger av så att inga andra familjer åldras när man spelar med en familj (som det är i The sims 2 alltså).
  Vad jag förstod det som skulle man bocka av "historieutvecklaren", vilket jag gjorde direkt! MEN... Det fungerar inte i alla fall :( När jag spelade med en familj och gick sedan in i den andra, hade dom åldrats under tiden dom också :/ Hur ska jag göra? Något tips?
  Tack på förhand!
  /Lina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hjälper tyvärr inte att du stänger av historieutvecklaren. Det du kan göra är att stänga av åldringen helt, hålla koll på hur gamla alla i din familj är och när det är dags för de att växa upp så använder du en födelsedagstårta för att åldra dem.

   Radera
  2. Hej igen och tack för svar.
   Men vad är då historieutvecklaren?
   Hur stänger man av åldrandet? Och gör man det så gäller det för alla i kvarteret eller?
   Så ingen åldras men siffran på åldern ändras ändå? Eller har jag missförstått?
   Tack för att ni hjälper mig! :)
   /Lina

   Radera
 10. Kan inte ändra språk vad jag än gör, svenska är inte ett av mina alternativ

  SvaraRadera
 11. mitt spel är på engelska men jag vill ändra till svenska.
  vad ska jag göra

  SvaraRadera
 12. Hur gör jag för att sims 4 inte ska beskäras på tv skärmen?

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).