söndag 3 februari 2013

Utmaning: AlfabetslegacyAlfabetslegacy fungerar ungefär som en vanlig legacy förutom att du ska döpa generationerna efter bokstäverna i alfabetet. 
Generation 1 (startsimmen) har ett förnamn som börjar på A, generation 2 på B, generation 3 på C osv. 

Utmaningen är färdig när du har nått till 29 generationer och alla generationerna har varsin bokstav i bokstavsordning. Eftersom du ska klara av så många generationer får du ha livslängden inställd på kort istället för normal (som de vanliga legacyreglerna säger) om du vill.

Start:
Skapa ett nytt spel. Det hushåll som legacyn kommer spelas med får aldrig sluta vara det aktiva hushållet. Välj vilket kvarter du vill.

Utmaningen börjar med en grundare. Skapa denna grundare i Skapa En Sim. Grundaren får vara en Ungdom/Vuxen/Åldring man eller Ungdom/Vuxen kvinna (Det måste alltså vara en sim som kan få barn). Du får skapa simmen hur du vill och välja vilka kläder, egenskaper och favoriter som du vill. Ingen annan sim får skapas förutom grundsimmen. Grundsimmens namn måste börja på A.

Flytta in din sim på den största tomten som finns i staden.

Regler: 
• Inga fusk får användas.
• Du får använda egengjorda/nedladdade föremål så länge som deras pris och humöreffekter ligger på ungefär samma nivå som vanligt föremål.
• Åldrande och historieutveckling måste vara aktiverade och livslängden ska vara inställd på normal eller kort.
• Du får använda moddar så länge de inte ger ditt spel ett stort övertag gentemot andra spelare.
• Legacy-familjen måste vara det aktiva hushållet under hela legacyn, du får alltså aldrig byta familj i kvarteret under hela utmaningen.
• Du får inte använda dig av Ambrosia-kakan. Din sim kan lära sig receptet men får inte tillaga eller äta rätten. Ambrosia får inte heller användas för att återuppliva spöken.
• Du får inte återuppliva dina döda simmar via Forskningslabbet.
• Dina simmar får inte äta livsfrukten för att lägga till extra dagar i deras livslängd.
• När en sim växer upp och du har möjligheten att välja egenskaper måste du slumpa dessa.
• Simmar som dör på tomten får antingen stanna kvar som spöken eller flyttas till en kyrkogård.
• Spökbarn räknas inte in i blodslinjen.
• Om arvvingen är man måste den kvinnliga partnern som ska föra generationen vidare flytta in på tomten innan de skaffar barn, om arvvingen är kvinna behöver inte partnern flytta in på tomten. När barnet är fött räknas partnern med i blodslinjen och kan tjäna poäng.

Flytta in simmar:
Du får flytta in vilka simmar du vill till familjen förutom följande:
• Simmar skapade av dig
• Simmar/Hushåll som har laddats ner
• Simmar som har bott i legacy-hushållet men sedan flyttat ut

Poäng:

Generationer: Du får 1 poäng för grundaren och 1 poäng för varje generation som föds till och med generation 29. Du får poängen i samband med att den första simmen i den generationen föds. Ytterligare födslar ger inga poäng, du kan alltså få max 29p.

Livslång önskan: Du får 1 poäng för varje unik livslång önskan en familjemedlem lyckas uppfylla, om två simmar har samma livslånga önskan får du alltså bara ett poäng, även om båda lyckas uppfylla den. Simmen måste bo i legacy-huset och vara en del av släktträdet för att du ska få poäng. Det finns 48 unika livslånga önskningar vilket gör maxpoängen här till 48p.

Porträtt: Du får 1 poäng för att måla ett porträtt av en familjemedlem och ha det hängandes på väggen, även efter simmens död. Precis som ovan måste simmen vara en del av släktträdet och bo i legacy-huset för att du ska få poäng.

Legacy-hus: Du får 1 poäng för varje 100 000§ som ditt legacy-hus är värt. Här kan du få max 20p (vilket innebär att huset är värt 2 000 000§)

Livslång lycka: Om en sim lyckas få ihop 100 000 poäng i livslång lycka får din familj 1 legacy-poäng. Det är den totala mängden insamlade poäng i livslång lycka som räknas.

När den första simmen i den 29:e generationen föds är spelet slut och du kan räkna ihop dina poäng.

7 kommentarer :

 1. Måste man ha med namn som börjar på Å,Ä och Ö (om man nu kommer ända dit)? Jag vill gärna ha namn på engelska...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ju bara köra en engelsk version och skippa de tre sista bokstäverna i alfabetet.

   Radera
 2. Den här Sims 3 univeritetsgrejen du ska på på fredag, är det något de gör varje gång det kommer ut ett nytt spel och är det alltid i stockholm?'
  Har då gått på något sånt event innan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. NI det är Embla och Saga som driver Allt om sims.

   Radera
  2. Ingen aning, VI har varit på ett event tidigare och det hölls då på Gröna Lund.

   Radera
 3. Hur Ska man få barn med bara en sim ?
  Hur ställer man in livslängden på kort ?

  / efterbliven Sims älskare

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Hur Ska man få barn med bara en sim ?" Det där förstod vi inte riktigt.
   Livslängden ändrar du i inställningar! Läs mer om spelets inställningar här: alltomsims.blogspot.se/2013/01/andra-installningar-i-spelet.html

   Radera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).