lördag 1 juni 2013

Förhandstitt på Semesterparadis

Torsdag den 30 maj befann vi oss på EAs kontor i Stockholm där vi fick testa The Sims 3: Semesterparadis! Här kommer en förhandstitt av spelet.

****LÅNGT INLÄGG****

Vi satt bredvid Fanta och Sara på eventet och vi har därför delat våra bilder med varandra, vissa bilder är tagna i vårt spel och några bilder är tagna i deras.

Tänk på att vi har spelat en betaversion av den engelskaversionen av spelet så vissa översättningar kanske inte är helt korrekta.

Isla Paradiso

Den nya staden som följer med The Sims 3: Semesterparadis heter Isla Paradiso och är en stor ö-stad. Staden består av två lite större öar omgiven av mindre öar. På några olika ställen i det omliggande havet syns dimmoln, bakom dessa moln gömmer sig dolda öar som din sim kan hitta på olika sätt!


Skapa En Sim 
Skapa en sim innehåller:


Kvinnor

Frisyrer
Kläder 

Män


Frisyrer
Kläder


Barn
Småbarn


Nya tatueringar

Det finns två nya egenskaper:

Älskar att simma: De här simmarna är som fisken i vattnet och njuter extra mycket av att simma.


Seglare: Seglare älskar det öppna havet och är mycket hellre i en båt än på torra land. De är bättre på att fånga fisk och blir sällan sjösjuka.


Det finns fyra nya livslånga önskningar:
 • Resort Empire (5-stjärnigt hotell, tjäna 40 000§ på hotell)
 • Seaside Savior (Rädda 50 simmar i yrket som livräddare)
 • Deep Sea Diver (Bemästra dykfärdigheten, tjäna 40 000§ på att sälja samlade föremål från dykningar)
 • Grand explorer (Äga alla okända öar)
Det finns två nya musikstilar: Beach party (Strandfest) och Island Life (Öliv)

Tomtägande

Numera kan simmar äga fler än en tomt. Simmar kan äga flera hem, husbåtar och hotell. Det finns ingen gräns på hur många tomter din sim kan äga. Du kan dock bara bo permanent på ett ställe, men du kan när som helst byta vilket hem som ska vara ditt permanenta hem. 

Det har även kommit till nya funktioner till flyttning. Simmar kan nu flytta till en annan stad! Det görs enkelt via telefonen precis som en vanlig flytt.

Hotell

Simmar kan antingen själva checka in på hotell eller äga ett (eller flera) hotell. Hotellen ligger i samma stad som simmen bor i. När du checkar in på ett hotell får du välja hur länge du vill checka in, från 1 till 4 dagar, samt vilken typ av rum du vill ha, standard eller lyx. Om simmarna vill stanna längre än fyra dagar på ett hotell kan hen gå till receptionen och be om att få förlänga sin vistelse.
För att själv äga ett hotell använder du telefonen och väljer ”Köp semesterort”. Du får då välja vart du vill att ditt hotell ska ligga (har du t.ex. en egen ö kanske du vill ha hotellet där!). Hotellet kan vara på en ö, en husbåt eller en vanlig tomt. Du kan köpa ett färdigt hotell, eller bygga ett eget. Det går även att konvertera tomter, som du redan äger, till hotell.

Det finns speciella ritningar som du kan använda dig av när du bygger ditt hotell. Ritningarna är indelade i följande kategorier:
 • Lobby
 • Sovrum
 • Gym
 • Matsal
 • Bar och lounge
 • Fest (t.ex. bröllopslokaler)
 • Utomhusparty
 • Poolområde
För att ett hotell ska fungera krävs minst två saker: En reception och ett hotelltorn. Hotelltornen är kaninhål som alltså inte går att se in i. De här finns för att fler simmar ska kunna bo på ditt hotell även om det inte skulle finnas tillräckligt med lediga rum. Hotelltornen finns i fyra olika storlekar och utföranden.

Litet strandhus: 4x8

Stort strandhus: 13x8
Spansk stil: 9x29
Modern stil: 16x22Genom att klicka på kartikonen för ditt hotell får du upp några alternativ:
 • Ändra pris för boende 
 • Stäng hotell
 • Ändra arbetare
 • Kolla finanser
 • Kolla recensioner
 • Förbättra hotell
 • Välj uniform för alla

För att lyckas bättre med ditt hotell kan du anställa folk som hjälper dig. Du kan anställa 3 personer till ditt hotell. Du får även välja kvalitén på dina arbetare. Billiga arbetare arbetar kanske inte lika hårt medan bra arbetare kan vara väldigt dyra. Du kan ställa in arbetskläderna för dina arbetare så att de matchar ditt hotell extra bra!
 
Genom att kolla recensionerna på ditt hotell kan du se vad andra simmar tycker om hotellet samt vad du borde förbättra. Kanske står det att hotellet var bra, men lite dåligt dekorerat. Sätt då ut fler dekorationer så får du fler nöjda kunder!

Husbåtar

Om du känner att dina simmar ska få vara lite friare kan du alltid bosätta dem på en husbåt! När du köper en husbåt klickar du på en ”husbåtstomt” och får där välja vilken typ av husbåt du vill ha.  Du kan ha husbåtar i alla världar, men då måste du först placera ut en  hamn där din husbåt kan stå. Husbåtarna finns i några olika storlekar och former och kostar olika mycket därefter:

Kantig 10x8 (0§)
Kantig 15x10 (3000§)
Kantig 20x15 (5000§)
Kantig 14x6 (6000§)
Rundad 14x6 (8000§)
Rundad 12x8 (9000§)Husbåten lägger till i hamnen men du kan när som helst åka iväg med den. Om du vill åka in till staden igen kan det vara bra att inte bara ta en båttaxi och lämna husbåten mitt ute i havet så att du tappar bort den utan istället köra husbåten hem till hamnen.
Husbåtar kan inte sjunka, men om du har otur kan motorerna gå sönder och du kan inte åka vidare någonstans förrän de har blivit lagade.

Barn som bor på en husbåt kommer att bli hämtade med en båttaxi för att ta sig till land där de sedan tar skolbussen till skolan.
Med andra spel: Alla slags djur kan bo på båten (ja, även hästar!).

ÖarDet finns några olika sätt din sim kan få tag på en egen ö på. Varje ö i Isla Paradiso har sitt eget sätt att bli upptäckt på!
 • Åka runt med en båt alldeles i utkanten av ön.
 • Genom att undersöka en undervattensgrotta
 • Bli vän med en sjöjungfru som visar dig vägen till ön
 • Köpa en livslång belöning som ger dig en karta till en ö
 • Hitta delar av kartbitar genom att leta i olika skattkistor, när din sim har tillräckligt många delar kan hen pussla ihop det till en karta
 • Uppnå nivå tio inom karriären som livvakt


När en sim upptäcker en ö ägs ön av simmen och hen kan börja bygga på ön.

Dykning

Den nya färdigheten i det här spelet är dykning! Din sim kan lära sig dykning genom att ta lektioner på forskningscentret eller genom att snorkla. När din sim har nått en tillräckligt hög färdighet kan hen besöka olika dykplatser i staden. Dykplatserna är markerade med en boj och röd/vit flaggaDessa dykplatser finns dock endast i Isla Paradiso. När din sim dyker har hen luft att stanna under vatten i 4 timmar. Skulle din sim stanna under ytan längre än så kommer hen att drunkna. Dessa spöken blir mintgröna.
På dykplatserna kan simmarna undersöka grottor (men se upp för grottmonstret!), hitta skatter, titta på undervattensmiljön eller fånga vattendjur! Om du skulle träffa på en haj ska du undvika att titta på den, om du inte vill att din sim ska hamna i ett hajslagsmål! Skulle din sim hamna i slagsmål mot en haj finns det tre möjliga utgångar:
 • Din sim vinner 
 • Din sim förlorar, får några negativa humöreffekter, blir rädd och simmar upp till ytan
 • Din sim dör och blir ett lila spöke
  

(Sista bilden visar hur det ser ut när en sim kissar på sig under vattnet, mysigt...)

När din sim undersöker grottor kan hen ha turen att hitta en hemlig utgång i grottan (här hjälper det om din sim har en hög färdighet i dykning). Kanske hittar du en utgång som leder till en okänd ö? Har du otur kommer din sim dock hamna i slagsmål med grottmonstret!Sjöjungfrur:

Den övernaturliga varelsen som följer med The Sims 3: Semesterparadis är ingen mindre än sjöjungfru! Alla sjöjungfrur har maximerat färdigheten dykning.Det enklaste sättet att bli en sjöjungfru är genom att köpa den livslånga belöningen ”Mermadic Kelp”, vilket är ungefär sjöjungfrutång. När simmen äter detta förvandlas hen till en sjöjungfru! När en sjöjungfru befinner sig på land har hen fjälliga ben. I vatten har de fenor. Kvinnliga sjöjungfrur har, i vattnet, snäckbh och manliga sjöjungfrur har bar överkropp. Om en sjöjungfru stannar för länge på land utan att besöka havet kommer hen att förlora sina sjöjungfruegenskaper och förvandlas till en vanlig sim. 
En sjöjungfru har ungefär samma behov som vanliga simmar. Mätarna är blåa. En sjöjungfru äter helst tång/alger eller fisk. Deras hygienbehov är ersatt med Hydration (Fukt), om en sjöjungfru inte hålls fuktig då och då (genom att t.ex. duscha eller simma i havet) kommer hen att dö av uttorkning. 

Sjöjungfrur kan få barn med simmar och det är 50% chans att det barnet blir en sjöjungfru. Du kan se att barnet är en sjöjungfru om hen har fjälliga ben. När barnet växer upp till tonåring får hen sjöjungfru-behoven och får en fena när hen simmar i vattnet. Du kan själv ändra färg på fenan (och snäck-bhn) genom att gå till en spegel och välja ”Ändra fjällfärg”.
Sjöjungfrur har några fördelar när de dyker. De kan t.ex. inte bli attackerade av Kraken eller hajar.Livräddaryrket

Det nya yrket i det här spelet är livräddare. Som livräddare är det din uppgift att se till att ingen dör under sin avslappnande tid på stranden. Livräddare måste hjälpa folk som svimmat eller håller på att drunkna. Ibland kan simmar vara fräcka och låtsas att de behöver hjälp bara för att få mun-mot-mun-metoden av en livräddare!När du ska rädda en person som ligger i vattnet finns det fyra olika sätt att ta sig dit: 
 • Automatisk
 • Spring
 • Livräddnings-spring (vilket innebär att livräddaren springer i slowmotion i äkta Baywatch-anda)
Övrigt:

Småbarn kan inte simma, men vuxna simmar kan leka med dem i havet.Simmarna kan bygga sandslott på stranden. Det här är en ny dold färdighet, precis som att bygga snögubbar i The Sims 3: Årstider. Ju bättre din sim blir på att bygga sandslott, desto fler sandslott kan hen bygga!

Det finns två nya ställen för myspys: undervattensgrotta och allt-i-ett-badrummet.

Simmarna kan testa på nya roliga aktiviteter som vindsurfing och vattenskidor!Det finns ett vattendjur, Kraken, som, om du har otur, kan dra ner din båt under vattnet!

Dina simmar kan ta sig runt i världen på många olika sätt, bland annat med segelbåt, motorbåt och jet-ski.
Nya livslånga belöningar:
 • Stark mage – Simmen blir inte sjösjuk (2000)
 • Hotellmogul – Bonus på alla hotell (15000)
 • Stållungor – Dykning utan att behöva riskera att få slut på syre (15000)
 • Mermadic Kelp (Ungefär: Sjöjungfrutång) – Gör din sim till en sjöjungfru (25000)
 • Karta till Okänd Ö – Obvious (25000)
 • Krakens vän – Kraken kommer aldrig sänka din båt men du kan sänka andras (30000)
Frågor:

• Om en sim har egenskapen fordonsentusiast, kan hen döpa sin båt då?
Ja, det fungerar dock inte på husbåtar eftersom det räknas mer som hus än båt.

• Hur fungerar det när man bygger hus på pålar?
Pålarna är en ny grund i spelet. Det finns tre nya pål-grunder. Du sätter ut den på samma sätt som med vanlig grund, men du måste börja från landkanten och sedan dra den ut i havet.

• Kan simmarna bo under vattnet på heltid?

Nej, det kan dem inte.

41 kommentarer :

 1. Sjukt pepp att spela blir man! Mycket intressant och bra information - tack! :)

  SvaraRadera
 2. OFTA NI REDAN ÄR KLAR MED ERAN ARTIKEL?! Den var jättebra i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja men vi satt och skrev på tåget hem eftersom vi ändå inte hade något att göra då ^^

   Radera
 3. Längtar såå! Bästa inlägget! <3

  SvaraRadera
 4. OJ VILKET JÄTTEJOBB!!!!!! Hur lång tid tog det att skriva detta? Men vad man blir sugen på att köpa detta nu då! Vad duktiga ni är! (simmen som kissade på sig i vattnet, jag dog)

  SvaraRadera
 5. Håller med Thea! Det måste ha varit jobbigt att skriva detta inlägg! Jätte bra i alla fall :)

  SvaraRadera
 6. Jag längtar så sjuukt mycket efter detta spelet! Jag har inte längtat så mycket efter ett Sims3-spel sedan husdjuren kom...
  Jättebra inlägg!! :)

  SvaraRadera
 7. Kan bara hålla med ovanstående kommentarer, jättebra och informativt inlägg, kanonbra jobbat!!! Längtar ännu mer efter den nya expansionen nu ;)

  SvaraRadera
 8. Jepp verkligen bra!

  SvaraRadera
 9. Jättebra inlägg! Men det ser lite snålt ut på barnen i CAS! Hade förväntat mig iallafall något i baddräkt/bikinistil inte bara nån våtdräkt med armpuffar! Nej, där blev jag faktiskt lite besviken på EA! :(

  SvaraRadera
 10. Åh, vad jag längtar! Skitbra inlägg, så jäkla bra. Älskar att sjukhuset (för det är väl ett sjukhus?) ser ut som det i Appaloosa Plains!

  SvaraRadera
 11. Vet ni när detta släpps? :)

  SvaraRadera
 12. det där med att man kan addera en tomt hur man vill, fick en annan uggla att hoppa högt

  SvaraRadera
 13. Bra inlägg :) Längtar om det är möjligt ännu mer tills spelet kommer!!

  SvaraRadera
 14. Kul att få beta-testa! :D
  Längesedan jag spelade Sims nu... men det är nog bra eftersom jag har en tenta på ingång och timmarna brukade flyga iväg ;)

  SvaraRadera
 15. Kan vem som helst åka till EA:s kotor och pröva på eller måste man ha en inbjudan? om vem som helst får, vart ligger då EA:s kontor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem som helst får inte komma dit och provspela. Vi hade dock turen att få bli inbjudna tack vare den här bloggen!

   Radera
 16. Måste bara fråga om jag har fattat rätt om denna frågan.

  - Det har även kommit till nya funktioner till flyttning. Simmar kan nu flytta till en annan stad! Det görs enkelt via telefonen precis som en vanlig flytt.

  Betyder det att man kan flytta från Brigeport till Sunsetvalley och så vidare.

  SvaraRadera
 17. Jättebra inlägg!
  En fråga bara är alla små vita molnen dom jättesmå också öar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte riktigt vilka du menar? På den översta bilden syns 6 vita moln, vilka alla är dolda öar.

   Radera
 18. Jag måste verkligen köpa det! Köper nästan aldrig nya simsspel, men den här gången kommer jag nog inte kunna motstå det. ;) Hur mycket kostar det?

  SvaraRadera
 19. Jättebra inlägg verkligen! Men jag har en fråga... Måste man på något sätt vara bosatt på Isla Paradiso för att kunna spela i den staden eller kan man vara bosatt i t.ex. Sunset Valley och sedan åka till Isla Paradiso som på semester?

  SvaraRadera
 20. Du måste bo i staden, det är inget resmål utan bara en ny stad :)

  SvaraRadera
 21. Om man förbeställer The Sims 3 Semesterparadis och sen när det har släppts kommer det i brevlådan då eller?

  SvaraRadera
 22. Om man hart sims3 årstider kommer de snöa på öarna och bli is på havet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att snöa på öarna eftersom de är en del av världen, det blir dock aldrig is på haven.

   Radera
 23. Hur träffar man en sjöjungfru?? :O

  SvaraRadera
 24. Man kan ha myspys i hotelltornet med..!!!!!

  SvaraRadera
 25. Jätte bra inlägg! Ni är så duktiga!!!! En fråga bara: Får jag använda bilderna på dem kläderna man får med när man köper semester paradis?

  SvaraRadera
 26. Hej jag tängte köpa ett nytt sims och undrar vilket som är roligast det här eller universitetsliv? tacksam för svar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror ju helt på hur du vill spela, ett semesterspel eller ett spel där simmarna kan åka till universitetet :)

   Radera
 27. Åhh vad bra! Jag undrade varför man behövde terfukta sjösimmar och varför min pappa blev omvandlad. Och sen föddas mitt barn med oranga ben! "Gud vad fult" tänkte jag. Men nu är det ju coolt om han är en sjöungfru ;D

  SvaraRadera
 28. Vart kan man köpa hotelltornen då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De går att köpa i köpläget under ritningar.

   Radera
 29. var ni tvugna att beskriva så bra nu längtar jag ju bara ennu mer

  SvaraRadera
 30. vad är hotelltorn för något ?

  SvaraRadera
 31. heej! har ni någon gång fått bebisar som ser helt konstiga ut och ser ibland ut som vägger om ni har fått det någon gång,vet ni då hur man får väck det? snälla svara

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).