tisdag 14 januari 2014

Flytta flera simmar till en annan stad

Som ni säkert vet så kan simmarna via telefonen flytta till ett annat kvarter, men det fungerar bara med ett hushåll. Hur gör man då om man vill flytta en hel släkt till en annan stad utan att förlora släktbanden? Svaret stavas: Nraas Porter.

Börja med att ladda ner moden och placera den i din Modsmapp. Har du ingen sådan kan du läsa om hur du skaffar en här.

Klicka på bilderna för att göra dem större.

Öppna sparfilen som du ska flytta hushåll ifrån och klicka sedan på ett tak. Beroende på vilka Nraas-moddar du har installerade kommer det upp lite olika alternativ, men det du ska välja är Porter och sedan Packa.


Nu kommer det komma upp en lista över hushållen som finns i staden. Markera vilka hushåll du vill ha med.

När du klickat på godkänt kommer alla medlemmar i dessa hushåll att visas, nu väljer du vilka simmar från alla hushåll som du vill ha med.

När du är klar klickar du på godkänd och får då döpa din Porter-fil till något, förslagsvis ett av hushållens namn.

Om det lyckades ser det ut såhär!

Sen är det bara att bege sig till den nya staden dit dina simmar ska få flytta. Det gör du genom att gå tillbaka till huvudmenyn och sedan öppna staden, antingen om du har en speciell sparfil du vill flytta simmarna till eller om du vill börja om från början i en helt ny stad.

När staden har laddat klart så väljer du en sim som bor i staden och börjar spela. Finns det ingen sim i staden får du placera ut en.

OBS! Även fast Porter-familjen syns i "Befintliga hushåll" ska du INTE placera ut dem som ett sådant!

Leta nu reda på ett tomt hus och klicka på det. Klicka sedan på Nraas > Porter > Packa upp.


Nu kommer ett antal hushålls namn att visa. Klicka på det som heter Nraas: [Familjens namn].

Nu laddar det ett tag och sedan är det färdigt!

OBS! Några viktiga saker att tänka på:

 • Innan du går in i Ändra Stad-läget efter både "Packa" och "Packa upp", pausa och playa spelet. Görs inte detta kan det hända att knappen "Tillbaka till spelet" saknas.
 • Försök inte packa ner en hel stad samtidigt. Det kommer sluta med att spelet kraschar eller hänger sig. Hur många familjer du kan packa ner på en gång beror på din dators prestanda.

3 kommentarer :

 1. Väldigt bra inlägg, tack så mycket! :)

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Skitbra inlägg! Har letat efter detta länge! Men det är några saker jag inte förstår i förklaringen *dum*:
  1."Öppna sparfilen som du ska flytta hushåll ifrån.." Menar du bara att man ska gå in på sin familj som man ska flytta, eller ska man gå ur spelet och in e mappar och öppna familjens sparfamilj på något sett?
  2."Innan du går in i Ändra Stad-läget efter både "Packa" och "Packa upp", pausa och playa spelet..." vadå? innan jag ska klicka på det så ska man pausa och playa en gång? är det allt? och spelar det någon roll hur lång tid man gör det innan man klickar?
  2. "Sen är det bara att bege sig till den nya staden dit dina simmar ska få flytta. Det gör du genom att gå tillbaka till huvudmenyn och sedan öppna staden, antingen om du har en speciell sparfil du vill flytta simmarna till eller om du vill börja om från början i en helt ny stad." Ska man inte flytta som vanligt som man kan nu via telefonen? eller måste jag gå ur min aktuella familj, byta till den staden jag vill att familj + släkten ska flytta till och sedan klicka på ett hus osv? Går det inte att lösa genom att flytta från telefonen också?

  Tack för svar! Lämnar min mail här : aliciadedorson@yahoo.se (för finns en chans att jag missar om ni svara här)

  SvaraRadera
 3. Coolt! Undrat länge hur man gör, är sååå less på min stad... Men jag undrar en sak - om man vill flytta ALLA simmar från en stad till en ny, och tar några hushåll åt gången tills allt är klart... hur blir det med släktskap och sånt mellan de simmar man flyttar i olika omgångar? Säg att jag till exempel flyttar ena systern i en omgång och andra systern nästa gång - kommer de fortfarande att dyka upp i varandras familjeträd, eller pajas det av flytten?

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).