onsdag 18 juni 2014

Byggtips

En väldigt vanlig fråga vi får är hur man bygger bättre hus till sina simmar, så här kommer tio tips för bättre husbyggande!

Mindre rum
Det är väldigt vanligt att man råkar bygga rummen förstora. I verkligheten är det ofta betydligt kortare än tio meter från soffan till teven, och köket brukar inte se ut som ett öppet fält. Bygg rummen lite mindre istället, så där att alla möbler får plats men inte för mycket tomt utrymme lämnas kvar.

Skapa en stil
Underskatta inte Skapa En Stil-verktyget! Med det kan du matcha eller missmatcha alla möbler med varandra och det finns nästan oändliga inredningsmöjligheter när du har upptäckt det verktyget. Kanske kan du göra ett helt hus i samma härliga blåa nyans? Eller kanske vill du att varje rum ska ha sin egen färg och sitt egna mönster?Olika former på rummen
Väldigt få hus i verkligheten har rum som är perfekta fyrkanter och exakt lika stora. Testa att göra andra former än fyrkantiga rum! Underskatta inte heller diagonala väggar, de kan göra rummen väldigt intressanta.

Dekorera mera
Titta dig omkring i rummet du sitter i just nu. Är allt perfekt uppradat och består rummet endast av möblerna du behöver? Troligtvis inte (så länge du inte nyss har städat väldigt noggrant), så varför skulle dina simmars hem se ut så? För att det ska synas att det bor någon i ett hem behöver vi massvis med dekorationer. En tidning på ett bord här, en liten klädhög där, en fruktskål på köksbänken och en nyckelknippa i hallen. Spelet har redan massvis med dekorationer, men vill du ha fler dekorationer är det enkelt att ladda ner på olika nedladdningssidor.Anpassa huset efter tomtstorleken och omgivningen
På en stor tomt passar det ofta bättre med ett stort hus än ett litet och tvärtom. Men kolla inte bara på tomtstorleken, hur ser det ut i omgivningen? Ligger ditt hus på stranden kanske du vill bygga ett strandinspirerat hus. Ligger ditt hus istället högt på en kulle kanske en herrgård skulle passa bättre.

Våga använda byggfusk
Det finns massvis med fusk som kan hjälpa dig att bygga ett roligare hus, våga använda fusken och pröva dig fram!

Glöm inte trädgården
Något som är väldigt vanligt är att man tycker att huset är klart så fort det är inrett, men glöm inte bort trädgården! Lite träd, blommor, buskar, kanske en uteplats och en damm och vips så har du fått ett mycket hemtrevligare hus för dina simmar att bo i!Anpassa huset efter familjen
Bygg gärna huset efter en familj så kommer det bli mycket lättare att få ett enhetligt hus. Du kanske är väldigt sugen på att ge familjen en fet platt-TV, men passar det verkligen in om du vill att familjen ska vara en naturnära familj som odlar sina egna grönsaker? Kanske har du en familj som är strikta med vita kläder, då är det kanske bättre att ge huset en ren look än att måla varje rum en galen färg (även om det såklart också kan bli roligt!). Tänk efter vilket typ av hus din familj skulle trivas i.

Tak
Tak kan förändra mycket. Istället för att använda den automatiska takfunktionen kan du testa att placera ut egna tak, ett runt tak ger ett helt annat hus än ett hus med platt tak! Flera små tak istället för ett stort tak kan göra huset mycket roligare. Du kan dessutom ändra de olika takens höj separat för att göra det finare.

Testa nya grejer
Sist men inte minst, våga testa nya grejer! Använder du alltid samma köksbänk? Välj en annan! Brukar du alltid använda trägolv i huset? Testa mattor eller sten! Bara fantasin sätter gränser för vad du kan bygga för hus!

19 kommentarer :

 1. Kan ni ladda upp huset på första bilden flr nedladdning? Det var så sjukt snyggt :)

  SvaraRadera
 2. Grymt inlägg! Speciellt sista tipset hjälpte mig extra mycket! Men hur ändrar man höjden på separat tak? Tacksam för svar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du håller muspekaren över ett tak och drar upp/ner!

   Radera
 3. Taaaaaaaaaaack!!!! Asbra inlägg!

  SvaraRadera
 4. Vilka bra tips. Jag som nästan aldrig bygger hus för de aldrig blir som jag tänkt mig blir lite sugen faktist. Tackar!

  SvaraRadera
 5. Så bra inlägg!!!!!!! Verkligen genomtänkt och snyggt plus skitbra tips!!!!!!! TackAR

  SvaraRadera
 6. Superbra inlägg!

  SvaraRadera
 7. Jättebra inlägg!
  Använder du fusk för att placera ut dekorationer? T.ex jättemånga på en hylla?

  SvaraRadera
 8. Tack för tipsen, det behövdes verkligen! Vissa av dem brukar jag tänka på men några av dem gav mig nya sätt att gå till väga när jag bygger mina hus. Så tack, har alltid problem med det haha :D

  SvaraRadera
 9. Snälla, kan ni ladda ner huset på sista bilden? Det var sjukt snyggt!

  P.S Eran blogg är bäst!♥

  SvaraRadera
 10. Bra tips!

  Skulle ni kunna tipsa om era bästa byggfusk? ^^

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).