fredag 30 november 2012

Varulvar

Varulvar är en av de övernaturliga varelserna som följer med The Sims 3 Övernaturligt. Du kan göra en varulv på tre olika sätt.
• Skapa en varulv direkt i Skapa En Sim.
• Bli vän med en varulv i staden och be den att ge din sim varulvsförbannelsen.
• Låt en sim dricka Buteljerad lykantropförbannelse (kan antingen skapas om din sim har nått nivå 8 i Alkemi eller köpas i Elixirboden om den finns där).
I Skapa En Sim kan du växla mellan simformen och varulvsformen när du skapar din Varulvssim. I varulvsformen kan du inte ändra kläder, så kläderna simmen har på sig i simformen är även kläderna simmen kommer att ha som varulv. Varulvssimmar skiljer sig från vanliga simmar genom att de har gulare ögon.
Varulvar kan lära sig den dolda färdigheten Lykantropi. Beroende på hur hög nivå varulven har i färdigheten kan den göra olika saker.

Nivå 1-2: Varulven kan jaga efter samlarföremål (ädelstenar och frön t.ex.).
Nivå 3-5: Varulven kan bita andra simmar och förvandla även dem till varulvar.
Nivå 6-7: Varulven kan nu välja "Jaga efter..." och sedan välja vilket samlarföremål de vill leta.
Nivå 8-9: Varulven kan kontrollera när och var den ska förvandlas till varulvsform.
Nivå 10: Varulven är nu bäst bland sin sort. (Inga nya förmågor dock.)
Varulvarna lever längre än vanliga simmar. De lär sig färdigheten Atletisk snabbare och tappar energi långsammare. Om en varulv börjar bråka med en sim kommer varulvssimmen automatiskt att byta till varulvsformen och sedan ha en större chans att vinna slagsmålet.

Kul fakta: 
• Varulvar kan jaga i flock.
• Varulvar gillar att leka apport och bli kliade på magen.
• Varulvar gillar att äta rått kött
torsdag 29 november 2012

Ett tråkigt men viktigt inlägg

Vi har de senaste två dagarna fått veta att olika simsbloggare har kopierat våra inlägg. Det här är inte första gången det har hänt och det gör oss väldigt ledsna. Vi lägger ner väldigt mycket tid på den här bloggen och på att skriva inlägg. Att någon sedan kopierar inlägget rakt av eller bara ändrar en liten bit i inlägget och sedan kallar det ens eget är väldigt kränkande.

Det här är inte bara elakt utan faktiskt även olagligt. Inläggen vi skriver på den här bloggen är, precis som de flesta andra bloggar, skyddade av upphovsrätten. Det innebär att det är olagligt att kopiera våra inlägg.

Vad är då okej? Hittar ni ett inlägg eller information i ett inlägg hos oss som ni gillar och vill dela det på er blogg är det självklart okej om ni tydligt lägger till en länk som visar var informationen kommer ifrån.

Vad gäller bilder är de flesta bilderna på vår blogg tagna av oss själva. De få bilder som inte är det är promotionbilder från EA som vi, precis som ni, har tillåtelse att använda. Sådana bilder kan även ni använda på era bloggar utan konsekvenser. För att vara säkra på att bilderna är promotionbilder och inte bilder vi har tagit kan ni hitta samma bilder antingen på The Sims 3 på facebook eller på The Sims Wiki.

Tänk igenom en gång extra nästa gång ni funderat på att kopiera någons inlägg, ofta ligger det mycket hårt arbete bakom ett inlägg och det är inte roligt att se ens inlägg på någon annans blogg. 

Repris av Monte Vista livesändning

Ni som missade livesändningen av Monte Vista i tisdags kan se klippet här nedanför:

onsdag 28 november 2012

Ladda ner och installera föremål till The Sims 3 (package)

Då många verkade tycka att förra inlägget om hur man installerar package-filer var otydligt har vi gjort ett nytt, tydligare inlägg.

När det kommer till att ladda ner föremål till The Sims 3 finns det två olika filer: Sims3pack och package. Sims3pack-filer är filer som går att installera direkt i startprogrammet till The Sims 3 medan package-filer kräver lite mer för att få in i spelet.

I det här inlägget kommer vi att djupare beskriva hur du laddar ner och installerar package-filer.

Vad är då fördelarna/nackdelarna med att installera en package-fil istället för en sims3pack-fil?

Package-filer kan verka krångliga att installera, men det är oftast bara första gången. Resten av gångerna är det väldigt snabbt och enkelt att lägga dit en ny package-fil i Mods-mappen och få filen installerad direkt. Det går även snabbare att avinstallera package-filer än att avinstallera sims3pack-filer eftersom det bara är att ta bort filen från Mods-mappen.

Om du inte döper om filerna du installerar kan det dock vara svårt att veta vilken fil som motsvarar vilket objekt inne i spelet. Har du en tydlig ordning i Mods-mappen från början kommer detta dock inte att vara något problem.

Hur installerar man packagefiler?

Vi tar den här klänningen från Anubis som exempel:


1. Under klänning finns två knappar. Eftersom vi nu vill ladda ner package-filen klickar vi på den knappen.


2. Nu öppnas ett nytt fönster från MediaFire. MediaFire är hemsida där man kan lägga upp filer som andra sedan kan ladda ner. Många skapare av simsföremål brukar lägga upp sina verk på MediaFire. Klicka på knappen Download för att ladda ner klänningen.


3. Nedladdningen kommer nu att sparas till din dator i mappen Hämtade filer.


4. Oftast är filerna som laddas ner förpackade för att de ska gå snabbare och enklare att ladda ner. Den här klänningen är just nu förpackad som en rar-fil. För att få in klänningen i spelet måste vi packa upp den med ett uppackningsprogram. Det finns många olika varianter av uppackningsprogram, de flesta är gratis. 

Vi rekommenderar WinRar för Windows och Keka för Mac, båda programmen är gratis och enkla att använda.

Härifrån kan stegen se lite annorlunda ut, därför har vi delat upp resten av guiden i två delar: en för Windows-användare och en för Mac-användare. Läs den delen som stämmer för din dator så blir det enklast.

Windows

5. För att du nu ska få in klänningen i spelet behöver du ha en Mods-mapp i din The Sims 3-mapp. Första gången du installerar package-filer måste du skapa en sådan mapp. Det gör du enklast genom att ladda ner FrameworkSetup.zip (nedladdningen startar direkt när du klickar på länken). FrameworkSetup borde nu även den finnas i Hämtade filer

6. Nu måste vi extrahera FrameworkSetup för att få tag på innehållet. Klicka på Öppna och välj WinRAR archiver.

7. Såhär ser WinRAR ut. Markera mappen med de tre prickarna och välj Extract To.

8. Nu kommer en liten dialogruta upp. Här väljer du var du vill placera den uppackade filen. Lägg den i The Sims 3-mappen, den hittar du under C:\Users\<Användarnamn>\Documents\Electronic Arts\The Sims 3. Klicka på OK när du valt rätt mapp.

9. I din The Sims 3-mapp borde det nu finnas en mapp som heter Mods. I den mappen bör det se ut så här. I Packages-mappen ska det finnas två filer: nointro.package och NoBuildSparkles.package.

10. Gå nu tillbaka till hämtade filer och öppna klänningen du laddade ner med WinRAR archiver.

11. Välj mappen med de tre prickarna och klicka sedan på Extract To.

12. Nu ska du välja vart du vill packa upp filen.
Lägg filen i C:\Users\<Användarnamn>\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages. I framtiden ska du lägga alla dina package-filer i Packages-mappen.

13. Om du nu öppnar Packages-mappen borde det se ut så här:

14. NoBuildSparkles.package och nointro.package är två testmods för att kolla att Mods-mappen fungerar som den ska. Dessa två filer kan du ta bort om du vill. 
Resten av filerna och mapparna måste dock vara kvar för att modsen ska fungera.

NoBuildSparkles tar bort gnistorna som kommer när du bygger väggar och nointro tar bort introt när du startar spelet.

Nästa gång du vill installera en package-fil följer du steg 1-4 och sedan steg 9-12.

Mac

5. Packa upp filen genom att öppna den med Keka. 

6. I Keka packas filen upp direkt när du öppnar den och den uppackade filen hamnar på samma ställe som den ouppackade filen.

7. Om du nu öppnar den nya mappen som har skapats så hittar du två filer i den: en package-fil (det är själva klänningen) och en bildfil (miniatyrbilden för klänningen).

8. För att du nu ska få in klänningen i spelet behöver du ha en Mods-mapp i din The Sims 3-mapp. Första gången du installerar package-filer måste du skapa en sådan mapp. Det gör du enklast genom att ladda ner FrameworkSetup.zip (nedladdningen startar direkt när du klickar på länken). FrameworkSetup.zip borde nu även den finnas i Hämtade filer

9. Precis som med klänningen måste du packa upp filen, gör detta genom att öppna den med Keka. När du har packat upp filen kommer det att finnas en mapp som heter Mods i Hämtade filer.

10. Om du öppnar Mods-mappen borde det se ut såhär:

11. Flytta nu Mods-mappen till din The Sims 3-mapp. The Sims 3-mappen hittar du under /Användare/<Användarnamn>/Dokument/Electronic Arts/The Sims 3/

12. Flytta nu in mappen med klänningen in i mappen Packages som ligger i Mods-mappen. Nu borde det se ut ungefär såhär:

13. NoBuildSparkles.package och nointro.package är två testmods för att kolla att Mods-mappen fungerar som den ska. Dessa två filer kan du ta bort om du vill. 
Resten av filerna och mapparna måste dock vara kvar för att modsen ska fungera.

NoBuildSparkles tar bort gnistorna som kommer när du bygger väggar och nointro tar bort introt när du startar spelet.

Nästa gång du vill installera en package-fil följer du steg 1-7 och sedan steg 12.

Var något i inlägget otydligt eller svårt att förstå? Kommentera så ska vi försöka hjälpa dig!

Ladda ner och installera föremål till The Sims 3 (sims3pack)

Då många verkade tycka att förra inlägget om hur man installerar sims3pack-filer var otydligt har vi gjort ett nytt, tydligare inlägg.

När det kommer till att ladda ner föremål till The Sims 3 finns det två olika filer: Sims3pack och package. Sims3pack-filer är filer som går att installera direkt i startprogrammet till The Sims 3 medan package-filer kräver lite mer för att få in i spelet.

I det här inlägget kommer vi att djupare beskriva hur du laddar ner och installerar Sims3pack-filer.

Vad är då fördelarna/nackdelarna med att installera en sims3pack-fil istället för en package-fil?

En sims3pack-fil är enklare att installera om du inte orkar sätta dig in i hur man installerar package-filer. Dessutom får du en bra översikt över alla filer direkt i startprogrammet.

Har du dock väldigt många installerade filer kan det vara svårt att hitta rätt fil om du vill avinstallera den. Dessutom försvinner inte filen helt när du avinstallerar den utan den finns fortfarande kvar i Downloads-mappen i The Sims 3-mappen.

Hur installerar man sims3pack-filer?

Vi tar den här klänningen från Anubis som exempel:


1. Under klänning finns två knappar. Eftersom vi nu vill ladda ner sims3pack-filen klickar vi på den knappen.


2. Nu öppnas ett nytt fönster från MediaFire. MediaFire är hemsida där man kan lägga upp filer som andra sedan kan ladda ner. Många skapare av simsföremål brukar lägga upp sina verk på MediaFire. Klicka på knappen Download för att ladda ner klänningen.


3. Nedladdningen kommer nu att sparas till din dator i mappen Hämtade filer.

4. Oftast är filerna som laddas ner förpackade för att de ska gå snabbare och enklare att ladda ner. Den här klänningen är just nu förpackad som en rar-fil. För att få in klänningen i spelet måste vi packa upp den med ett uppackningsprogram. Det finns många olika varianter av uppackningsprogram, de flesta är gratis. 

Vi rekommenderar WinRar för Windows och Keka för Mac, båda programmen är gratis och enkla att använda.

Härifrån kan stegen se lite annorlunda ut, därför har vi delat upp resten av guiden i två delar: en för Windows-användare och en för Mac-användare. Läs den delen som stämmer för din dator så blir det enklast.

Windows

5. Packa upp filen genom att öppna den med WinRar archiver.

6. Markera mappen med de tre prickarna och välj Extract To.

7. Nu ska du välja var du vill lägga de nya filerna. Här spelar det egentligen ingen roll vad du väljer, så länge du kan hitta den. En bra plats kan vara i en mapp som du döper till Nedladdningar eller liknande så att du har koll på dina nedladdningar. Här har vi valt att placera de uppackade filerna på skrivbordet.

8. Nu går du till stället du valt att placera filerna och letar upp den fil som har en simsikon, sedan öppnar du filen antingen genom att dubbelklicka på den eller genom att välja att öppna den med The Sims 3's startprogram.

9. Nu öppnas installationsprogrammet för The Sims 3:

10. Så här ser det ut om installationen lyckats:

11. I startprogrammet för The Sims 3 kan du nu se att filen är installerad. Här kan du även avinstallera filen om du vill ta bort den.

Mac

5. Packa upp filen genom att öppna den med Keka. 

6. I Keka packas filen upp direkt när du öppnar den och den uppackade filen hamnar på samma ställe som den ouppackade filen.7. Om du nu öppnar den nya mappen som har skapats så hittar du två filer i den: en sims3pack-fil (det är själva klänningen) och en bildfil (miniatyrbilden för klänningen).8. Om du dubbelklickar på sims3pack-filen borde filen öppnas med The Sims 3. Gör den inte det får du högerklicka och välja Öppna med... The Sims 3. Nu kommer installationsprogrammet att öppnas.

9. Så här ser det ut om installationen lyckas:

10. I startprogrammet för The Sims 3 kan du nu se att filen är installerad. Här kan du även avinstallera filen om du vill ta bort den.Var något i inlägget otydligt eller svårt att förstå? Kommentera så ska vi försöka hjälpa dig!

tisdag 27 november 2012

Ny design

Som ni kanske har märkt har vi nu bytt design! Vad tycker ni om den? Visst känns den lite mer passande för årstiden?

Förra designen


Nuvarande designen


Syns inte den nya designen? Prova uppdatera sidan!

The Sims 3 ÅrstiderThe Sims 3 Årstider är expansionen till The Sims 3 som många väntat på. Äntligen får vi spela med de olika årstiderna!


I Årstider finns det, precis som i verkliga livet, fyra årstider. Årstidernas längd går att ändra från 3-28 dagar. Det går även att ställa in vilka årstider som ska vara aktiva så att du kan spela i en stad där det bara är vår och sommar om du vill. Du kan ändra vilka vädertyper som ska visas i spelet.Det finns två nya egenskaper i The Sims 3 Årstider:

Älskar kylan: Simmar som "älskar kylen" njuter av kallt väder och kan vara ute längre utan att frysa.
Älskar värmen: Simmar som "älskar värmen" kan vara ute längre utan att bli svedda av solen.I det här spelet får vi tillbaka en efterlängtad varelse från The Sims 2: Aliens! Vi har skrivit mer om Aliens här.Det finns ett nytt jobb i The Sims 3 Årstider och det jobbet är bara för Aliens. Jobbet är som testobjekt inom den vetenskapliga karriären.Simmarna kan nu bli sjuka och vara allergiska! Allergier är något som inträffar slumpmässigt på våren, då simmarna blir allergiska mot blommor. Med en snabb tripp till sjukhuset kan du dock ta bort humöreffekterna av allergin med en vaccination. När en sim blir sjuk kan denne stanna hemma från jobbet.

Våren: Under våren hålls vårfestivalen och högtiden Kärleksdagen inträffar. Regn inträffar oftast under våren och du kan se regnbågar på himlen ibland. Akta dig för åskovädrena, blir din sim träffad av blixten kan den dö av en elchock!

Sommaren: Sommarfestivalen och Slappardagen håller till under sommaren. Under den här årstiden är det störst sannolikhet att det är soligt, även om det kan regna och ibland även hagla! Simmarna kan bränna sig i solen om de stannar ute för länge. Är din sim ute i hettan kan den spontant fatta eld och brinna ihjäl!

Hösten: Under hösten hålls höstfestivalen och högtidsdagen Spökeridagen, då simmarna kan gå runt och skrämma varandra. Löven byter färg och trillar av träden. Dina simmar kan kratta ihop lövhögar att leka i.

Vintern: Vinterfestivalen och Snöflingedagen håller till under vintern. Dina simmar kan nu göra snöänglar, bygga iglos, göra snögubbar och ha snöbollskrig ute i snön! Se bara till att de har på sig ytterkläder så de slipper frysa ihjäl! Dagarna kommer att vara kortare på vintern, men du kan lysa upp dina simmars hus genom att pynta med helgdagsbelysning.


Det finns fyra nya festtyper för dina simmar: Poolparty, Skördefest, Presentparty och Maskerad.Vad tycker vi då om spelet?

+ Välgjorda vädereffekter: När det regnar droppar det från hustaken och på vintern blir det imma på fönster.
+ Nya roliga saker för varje årstid, det känns som att spelet är fullproppat med saker att utforska!
+ Festivalerna! De är väldigt roliga och det finns mycket att göra.
+ Fotboll och snowboard går nu att spela i spelet.

– Det verkar inte som att det går att byta mammakläder trots att producenterna sa att man skulle kunna det.
– Det finns inga badhanddukar för simmarna att sola på.
– Det går inte att drunkna i havet.

Sammanfattningsvis är vi väldigt glada att detta expansionspaket äntligen har släppts! Vi tycker definitivt att det här spelet är värt att köpa om man vill ha ett mer verklighetstroget spel, som dessutom är väldigt roligt att spela.Vill ni veta mer om Årstider? Läs våra inlägg från förhandstitten! Här, här, här och här.