onsdag 20 augusti 2014

Våra tankar om The Sims 4

Det var länge sedan vi lovade att skriva det här inlägget, men nu är det äntligen färdigt!
Det är drygt två veckor kvar till The Sims 4 släpps, här kommer de åsikter vi hittills har skaffat oss om The Sims 4.

När spelet först annonserades var vi lite tveksamma, vi tyckte dels att det skulle bli tråkigt att The Sims 3 var "färdigt" men samtidigt var vi lite nyfikna på vad som skulle göra The Sims 4 speciellt. Vårt första intryck var inget vidare. Vi tyckte att simmarna såg tecknade ut och att håren ser ut som lerklumpar, men ju mer vi har fått se av simmarna desto mer gillar vi dem. Okej, vi ska inte ljuga, vi tycker fortfarande inte alls om simmarnas hår, men det är nog ingenting som inte lite CC kan fixa.Det stora fokuset på The Sims 4 ligger på simmarna själva. Skapa en sim ser helt annorlunda ut, och på flera sätt mycket enklare, än tidigare simsspel. Vi gillar att det inte finns några reglage utan att man istället drar direkt i simmarna. Att det går att ändra kropparna på fler sätt än tjock/smal och vältränad/otränad tycker vi är superbra! Det gör att simmarna kommer se mer olika ut än tidigare. Vi hade dock gärna sett lite fler reglage i ansiktet än vad som finns just nu.

Något vi tycker är riktigt synd är att Skapa en stil inte ska finnas med i spelet, vilket kommer dra ner på möjligheten att göra unika simmar. Vi använder väldigt ofta Skapa en stil-verktyget och tycker det är ett bra sätt att kunna förnya simmarnas hårfärg, kläder, möbler, tapeter, ja allt! Vi hoppas starkt på att EA någon gång bestämmer sig för att lägga in verktyget igen, men det kommer förmodligen inte hända.Det nya byggläget gillar vi väldigt mycket. Att kunna flytta ett helt rum eller till och med ett helt hus med några klick är en funktion som vi verkligen har längtat efter. Äntligen slipper man bygga om ett helt hus bara för att man insåg att det hamnade några rutor för nära tomtkanten.

Om vi går tillbaka till simmarna igen: som det verkar som så har mycket tid lagts ner på att ge simmarna olika personligheter och känslor, vilket kommer ge fler roliga relationer. Vi gillar starkt att det kommer finnas två separata mätare för vänner/fiender och romantiska intressen, vilket gör att simmar kommer kunna vara ovän med någon men ändå kär i den personen.I The Sims 2 fick vi generationer och i The Sims 3 utökades spelet med en öppen värld. I The Sims 4 har båda dessa delar tagits bort och istället gått mot att vara det första The Sims med bättre grafik. Visst, det går att få barn och barnbarn, men det finns inget släktträd. Och visst, det går att se mycket av världen och gå igenom stora delar av den men vi måste fortfarande lida igenom laddningsskärmar och att simmarna "försvinner" från tomterna. Dessutom kommer vi bli begränsade ytterligare genom att det bara finns några få tomter i kvarter att bygga på, och inga nya tomter kommer gå att placera ut. Det kommer inte heller gå att bygga om de redan befintliga allmänna tomterna, vilket vi tycker låter rätt värdelöst.

Här finns en lista med 89 saker som har varit med i tidigare versioner av The Sims men som inte finns med i The Sims 4, ganska kasst tycker vi. Om man ska göra ett nytt spel så är det klart att man kanske inte vill ta med allt från tidigare versioner av spelet eftersom att vissa saker kan göras bättre eller inte är särskilt viktiga, men i The Sims 4 tycker vi att det känns som att skaparna har struntat i massvis med bra funktioner som vi verkligen hade velat sett i spelet.

Våra åsikter om The Sims 4 är väldigt blandade, vissa saker tycker vi verkar superbra och andra saker hatar vi. Det är lite svårt att ha en åsikt om ett spel man dessutom aldrig spelat, så vi kommer förmodligen att skriva ett till inlägg när spelet har släppts och vi väl har hunnit testa det.

4 kommentarer :

 1. Roligt att ni kommer att testa spelet och inte döma ut det på för hand :)

  SvaraRadera
 2. Läste igenom listan. Herregud, dom har ju tagit bort jätte mycket. Vad är ens poängen med det?

  SvaraRadera
 3. Jag ser fram emot det! ska bli jättekul.. är dock besviken över allting som de har tagit bort. Släktträd är typ det jag använder mest.. menmen! Det blir säkert kul ändå! :D

  SvaraRadera
 4. Det är många saker som verkar dåligt med Sims 4 men dealbreakern för mig är att det inte finns småbarn + att bebisar knappt går att interagera med. Jag vill att mitt spelande ska kännas realistiskt och det här förstör det. Tycker att de verkar ha många problem med just ålder på simmarna.

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).