tisdag 16 oktober 2012

Häxor

Häxor är en av de övernaturliga varelserna som följer med The Sims 3: Övernaturligt. Du kan göra en häxa på två olika sätt.

• Skapa en häxa direkt i Skapa En Sim.
• Låt en sim dricka Buteljerad Häxbrygd (kan antingen skapas om din sim har nått nivå 9 i Alkemi eller köpas i Elixirboden om den finns där).


En häxa känns igen enklast på den rosa magimätaren som finns under din sims huvudbild. Magimätaren visar hur mycket magi din häxa har. Mätaren sjunker i och med att häxan använder olika besvärjelser, men den fylls på efter ett tag. För att snabbare fylla på mätaren kan du låta häxan dricka Magisk essens eller åka kvast.

Från början kan inte häxorna göra särskilt mycket, de måste träna för att bli bättre på magi. Häxorna kan Leka med magi och Trolla fram äpple (om häxan har egenskapen ond finns istället alternativet Trolla fram förgiftat äpple).Det finns tio nivåer i färdigheten Besvärjelser, varje nivå låser upp nya besvärjelser, förbannelser eller andra möjligheter inom magi. För att bli bättre måste häxan ha en trollstav. Alla häxor har en trollstav i sin katalog från början, men det finns nio olika trollstavar att välja mellan i Köpläget.Förutom att kunna använda magi kan häxor även flyga på kvastar. Kvastflygning är en dold färdighet som går att träna upp i Kvastrinken.Precis som för andra övernaturliga varelser är chansen för att få ett häxbarn 50% om ena föräldern är häxa. Om båda föräldrarna är häxor är det 100% chans för barnet att också bli en häxa.

Häxbarn är precis som vanliga barn och har egentligen inga övernaturliga färdigheter. Deras krafter börjar visa sig på riktigt när de blir tonåringar, och då får de även en trollstav och kan börja träna på sina magiska färdigheter.

Kul fakta:
• Om du har The Sims 3: Husdjur och din häxa äger en katt eller en gnagare och den är i närheten av häxan när du utför olika besvärjelser kommer bara hälften så mycket magi användas!
• Häxor lär sig färdigheten alkemi snabbare än andra simmar.
• Om en häxa köper den livslånga belöningen Magiska händer behövs inte en trollstav för att utföra magi.
• Ett häxbarn kan få sina leksaker att försvinna.

6 kommentarer :

 1. Gud va sugen man blir på att köpa Övernaturligt nu! Tycker ni att det är värt det, är det kul?
  Älskar eran blogg! /Lova!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, vi tycker att det är jätteroligt! I alla fall om man gillar de övernaturliga varelserna, och det gör vi!

   Radera
 2. Det visas inte att min magifärdighet byggs upp, är det bara i mitt spel eller är det så i allas? Jag kan alltså inte se vilken nivå jag är på?

  SvaraRadera
 3. Hej jag undrar om man kan ta bort förhäxningar. Jag har gjort paddifieringsförbannelsen på några simmar och vill gärna ta bort det. Hur gör man det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste köpa/göra ett elixir sen ska du kasta det på dem har inte övernaturligt men har surfat på webben om övernaturligt i timmar :) LOL

   Radera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).