tisdag 16 juli 2013

Utmaning: TonårsrymlingDen här utmaningen går ut på att du ska klara dig som en ensamboende tonåring i staden.

"Du är en tonåring som rymt hemifrån från ett land långt borta. Du har bestämt dig för att starta ett nytt liv i en ny stad helt ensam, men du visste inte hur svårt det skulle vara att börja om från början med inget annat än kläderna på kroppen och en gammal sovsäck. Kommer du att klara av att skaffa ett nytt liv, bilda familj och bli gammal tillsammans med din partner och era barn? Eller kommer du tyna bort i de mörka gränderna i staden? Endast den som väntar får se..."

För den här utmaningen behöver du ha Drömjobb och Leva Livet installerat.

För den här utmaningen krävs det att du har några mods installerade:

Curfew Disabler - Tar bort utegångsförbudet för barn och tonåringar.

Nraas Mover - Gör att du kan ha hushåll med endast en tonåring.

Följande mods är rekommenderade men krävs inte:

No Autonomy mods for Pets and Generations - Förhindrar bland annat att vilda djur äter upp dina plantor.

Nraas Woohooer - Gör att tonåringar kan ha myspys.

Början
Börja med att skapa en sim. Simmen måste vara tonåring. Hen får se ut hursomhelst men helst ska hen se lite "sliten" ut. Hen har ju trots allt rymt hemifrån!
Du får välja vilka egenskaper som helst men får endast ha EN av följande egenskaper: Älskar värmen, Älskar kylan, Gröna fingrar, Snyltare, Kleptoman, Fiskare, Älskar naturen.

Placera en 10x10 tomt någonstans i utkanten av staden. Tomten måste vara lite dold så placera även gärna ut lite träd som insynsskydd. Flytta in din sim på tomten och köp en sovsäck.

När du har gjort allt detta ändrar du hushållets pengar till 0§. Det gör du genom att öppna fuskrutan, skriva in testingCheatsEnabled true klicka på enter, öppna fuskrutan igen och skriv in FamilyFunds [Efternamn] 0

Regler
Du får inte bygga något slags skjul till dig själv förrän du har tjänat ihop tillräckligt med pengar.
Du får inte ha någon slags elektronik eller telefon (sätt mobilen på ljudlös) förrän du har ett hem som innehåller minst 1 vardagsrum, 1 badrum och 1 sovrum.
Du får inte ha ett deltidsjobb förrän du antingen har ett barn eller är Ungdom.
Du får inte ha ett heltidsjobb förrän du har ett hem som innehåller minst 1 vardagsrum, 1 badrum och 1 sovrum.
Du får inte laga mat/duscha/sova osv på andra simmars tomter eller interagera med någon annan sim förrän du är Ungdom. Du får dock prata med simmar som är barn, tonåringar eller husdjur.
Du får duscha och liknande på allmänna tomter.
Du kan ta mat från kylskåpet på brandstationen en dag i veckan (max 3 ggr på dagen).
Du kan börja köpa mat från matbilen, matstånd osv när du har sparat ihop 500§, men du får bara göra detta varannan dag.
Du får containerdyka och leta genom soptunnor för att skaffa möbler, du får dock INTE ersätta de förstörda möblerna genom att klicka på de och välja "ersätt".
Din största inkomstkälla för mat är grönsaker och plantor som du odlar själv, du får dock skörda vilda plantor om du vill.
Fiska hur mycket du vill och sälj fisken för att tjäna pengar.
Du får använda taxin, varje gång du åker taxi måste du dock köpa en rosa flamingo-dekoration (som kostar 5§) och lägga i din katalog. Du får aldrig använda/sälja dessa.
Du får köpa en cykel när du har råd, men ingen bil.
Varje morgon när det är dags för din sim att gå till skolan måste du kryssa handlingen så att simmen inte går till skolan.

Utmaningen slutar när din sim har ett välbetalt jobb, minst 1-2 barn/barnbarn och ett stort hus. Målet är alltså att bygga upp ett så bra liv som möjligt med ingenting från början.

23 kommentarer :

 1. hur laddar man ner nraas mover och nraas woohooer? fattar inte vart man klickarv ^_^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klicka först på "Base-mod" för den versionen av spelet som du har installerat (om du t.ex. har den senaste uppdateringen så väljer du den längst upp som det står 1.55 bredvid), sedan scrollar du ner och klickar på Download!

   Radera
 2. Varför måste man ha expansionspaketen?

  SvaraRadera
 3. Roligt inlägg! :D

  SvaraRadera
 4. Verkar spännande! Och bra tips om mods. Stör mig jättemycket när mina simmar får utegångsförbud och smyger fram resten av livet.

  SvaraRadera
 5. Funkar inte att installera? Hur gör man?

  SvaraRadera
 6. Den här utmaningen verkar väldigt intressant, och jag kommer nog testa den snart. :)
  Men jag har en fråga(?) nu, jag har för mig att det finns en mod som gör att tonåringar och vuxna kan bli kära, finns det? I såna fall har ni någon länk eller något dit man kan ladda ner.
  En annan sak också, finns det en mod som gör att tonåringar kan gifta sig och skaffa barn med varann? <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder mig av en mod som man kan hitta här: http://nene.modthesims.info/d/501241
   Tonåringar kan då gifta sig med varandra, ha myspys och även skaffa barn. Även samkönade par kan skaffa biologiska barn med varandra. (:

   Radera
  2. Man kan ha relationer mellan tonåringar och vuxna med nraas "woohooer"-mod (som Allt Om Sims tipsar om i inlägget). Men då måste man "låsa upp" det. Du kan läsa om det här: http://nraas.wikispaces.com/Woohooer+FAQ
   Jag har dock inte denna moden, så kan inte svara på om det fungerar bra eller inte!

   Radera
  3. Men det står att länken är skadad när jag laddar ner, hur gjorde du?

   Radera
  4. Vilken länk menar du?

   Svar till Elin: Jag har nu laddat ner Woohooer och testade att ha ett romantiskt förhållande mellan en (ung) vuxen och en tonåring. Det fungerade! Jag kunde inte få dem att "bli tillsammans", men de kunde ha myspys och hade relationen "på G" med varandra.
   Man måste dock låsa upp denna funktionen, det kan man göra om man trycker på ex stadshuset och väljer alternativet "nraas", sedan får man klicka sig fram för att hitta rätt. Men det var väldigt lätt! (:

   Radera
 7. Jag kan inte ladda ner modar men jag gör utmaningen ändå. Jag ser bara till att min tonårs-sim är hemma innan 23.00 eller straxt efter. Man behöver inte den andra "krävande" moden. Gör bara ett hushåll med tonårngen och en ungdom/vuxen/åldring sedan använda ´testingcheatsenabled true´ hålla shift, klicka på simmen du inte vill ha i hushållet sedan på ´föremål´ ´radera´ Då har du bara en tonåring!
  (Jag prövade, det går.)

  Håller själv på med utmaningen och tycker den är kul! Eftersom jag inte har några modar har jag fuskat runt lite så min tonåring har ett barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur fuskade du till så att tonåringen fick barn? :)

   Radera
  2. Först och främst ska du veta att min tonåring är en tjej.

   För att kunna använda altenativet ´Försök skaffa barn´ måste man vara ungdom/vuxen men behöver inte vara det för att få barnet. Gör din tonåring till ungdom/vuxen först med antingen en tårta eller använda fusket ´testingcheatsenabled true´ Hålla shift på simmen och ändra simmen i ´skapa en sim´
   Hitta en du vill ha barnet med, sen kan du göra två saker. Antingen ändra simmen i ´skapa en sim´ (förklaring ovan) precis innan den "försvinner under täcket med partnern" och göra din sim tonåring igen. Dock rekomenderar jag inte detta altenativ för spelet kan få buggar. (Jag provade en gång, min tonårs-sim fasnade i sängen och en annan gång försvann tonåringens kropp så man bara såg huvudet)Andra altenativet är fortsätta vara ungdom/vuxen tills du fått barnet och sen göra din tonåring igen i ´skapa en sim´ efter barnet är fött.

   Förlåt om det blev mycket att läsa. (Suger på att förklara kort)

   Hoppas det funkar för dig! :)

   Radera
 8. Kul! Har sett denna förut men blev faktiskt sugen på att starta en nu. :)

  SvaraRadera
 9. Funkade inte för mig? Modsen funkar inte och mitt spel säger nu att jag måste uppdatera till senaste versionen, fastän jag har den senaste. Vad ska jag göra?

  SvaraRadera
 10. Moddarna funkar inte som de ska :/ Men jag kör utmaningen ändå! Fick bara göra en vuxen sim i början, döda den och sedan var det bra :) Utegångsförbudsmoden funkar inte, inte heller woohooer :/

  Sedan måste jag bara fråga en grej, är det tillåtet att flytta simmen till en större tomt då de är ungdomar? För på en 10x10 tomt går det inte så bra att bygga ut sitt hus :/

  SvaraRadera
 11. När jag har skapat tonåringen så står det att man måste ha en vuxen med i hushållet. hur fixar jag detta?

  SvaraRadera
 12. Varför måste man köpa en flamingo varje gång man åker taxi?

  SvaraRadera
 13. jag ändra lite för jag har inte rätt saker så jag börgade som ungdom men för ett deltids jobb först när den fick barn

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Jag skriver från Holysims.blogg.se. Jag har skrivit om denna utmaningen på vår blogg. Såklart har vi skrivit att den kommer från er. Skulle inte våga något annat. Skulle ni ta illa upp tar vi självklart bort inlägget.
  //Annie, Holysims.blogg.se

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).