måndag 3 september 2012

Färdighet: FiskeFärdigheten Fiske lär sig simmarna genom att fiska på olika ställen, de kan fiska i dammar och i havet. Ju högre nivå simmen har, desto fler fiskarter kan den fånga. Lektioner i fiske kan tas på Snabbköp och kostar 320 §.

Om du har Drömjobb kan din sim registrera sig som egen företagare inom fiske. Fiske passar bäst ihop med egenskaperna Fiskare och Älskar naturen.
I grundspelet finns det totalt 20 olika fiskarter, men med Destination Världen, Kvällsnöjen och I Rampljuset installerade finns det totalt 37 fiskarter.

På vissa nivåer får simmarna nya interaktioner som de kan använda tillsammans med fisket.

Nivå 1: Undersök vatten
Nivå 3: Välj bete
Nivå 5: Välj levande bete

Simmarna kan också gå till bokhandeln för att köpa böcker att läsa om fiske. Dessa böcker kräver att din sim har en viss färdighet i fiske för att kunna läsas, men de ger kunskap om vad för slags bete vissa fiskar gillar och vart du kan hitta dem.

Här är en tabell över fiskarna som finns:Bilder på fiskarna:
Använding:
Fiskar kan användas som gödsel till plantor, bete till andra fiskar, fylla på dammar, att sälja, att äta, att montera upp på väggen och att ha en fiskskål/akvarium hemma. Om du väljer att lägga dina fiskar i en skål/ett akvarium, glöm inte att mata dem varje dag, annars dör fiskarna!

Fylla på dammar:
Om din sim har fler än 10 fiskar av samma sort i sin katalog kan du klicka på en damm och välja "Fyll på damm". Din sim kommer då att fylla på dammen med sina fiskar, i den dammen kommer det sedan att finnas en obegränsad mängd av den fisksorten.

13 kommentarer :

 1. Ni har råkat skriva fel: ''Fiske passar bäst ihop med färdigheterna Fiskare och Älskar naturen.''

  Det skall vara Egenskaperna Fiskare och älskar naturen ;)

  SvaraRadera
 2. det följer med fiskar på drömjobb också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket expack kommer robotfisk med då...?

   Radera
  2. fail med fiskarna, hade aldrig robot- vampyr-fisk i grundspelet förrens jag skaffade drömjobb och kvällsnöjen

   Radera
  3. Jo! Robotfisk medföljer i grundspelet. Det står till och med när det laddar när man skall köra på en familj, att det finns robotfisk vid forskningsanläggningen i Sunset Valley.
   Eller något sånt....

   Radera
 3. Hejsan!
  Var kommer fisken "Älvjungfru" in i bilden? (Skulle behöva lite information om den, då jag håller på att göra min mänskliga sim till en älva)
  Krävs någon speciell nivå i fiske? Vilket bete krävs? Var hittar man denna sällsynta fisk? Etc.

  Vänligen maila till eveka1@hotmail.com

  Tack!

  Vänliga hälsningar
  Evelina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älvjungfru är en fisk som följer med expansionspaketet Övernaturligt (vilket är anledningen till att den inte finns med i det här inlägget).
   Du måste vara på nivå 8 i Fiske för att kunna fånga den, den är sällsynt och fångas lättast med betet Lyssvamp (inte riktigt säker på om det är det svenska namnet men ungefär nåt sånt heter den).
   Du kan hitta fisken om du går in i buydebug-läget och placerar ut Hav Sällsynt, Hav Ovanlig 2 eller Sjö Ovanlig 2 i en sjö som du kan göra själv på tomten. (för att komma till buydebug-läget skriver du först in fusket "testingCheatsEnabled true" och sedan "buydebug" eller "buydebug on", fast utan citattecken)

   Radera
 4. Hej! Min sim är fiskare och jag upptäckte att jag inte kunde fiska i varken sjöarna eller havet när det blev vinter. Finns det något fusk eller måste man ha en speciell nivå på fiske färdigheten?

  SvaraRadera
 5. hejhej, jag undrar vart man hittar robotfisken på semesterparadis.. tacksam för svar!
  det finns ingen sjö på forsknigsanläggningen. / saga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet vi tyvärr inte, men du kan placera ut en spawner (som framkallar fisken) i en sjö och sedan fiska upp den. Robotfisk-framkallaren hittar du i buydebug-läget (Du måste först skriva in fusket testingCheatsEnabled true och sedan buydebug).

   Radera
 6. Eller om man har husdjur installerat kan man skaffa katt och öva upp färdigheten jakt. Då kan katten fiska och med lite tur kan den då få upp både robotfiskar, dödsfiskar och fiskar som man annars bara hittar utomlands.

  SvaraRadera

LÄS DETTA INNAN DU KOMMENTERAR:

• Läs igenom Vanliga frågor och svar innan du ställer en fråga!

• Reklamkommentarer kommer att raderas.

• Kommentera med ditt namn/smeknamn/alias så att vi vet vem kommentaren är ifrån, annars är det lätt att vi blandar ihop dig med någon annan. Detta gör du genom att välja att kommentera som Namn/Webbadress och sedan strunta i att skriva i fältet för Webbadress (om du inte har en egen blogg).