lördag 30 juni 2012

Dö i en eldsvåda

Att få simmarna att dö i en eldsvåda är ganska svårt, men inte omöjligt.

Ställ in en spis, en arbetsbänk och ett kylskåp i ett rum. Se till att det INTE finns ett brandlarm i närheten, annars kommer brandkåren och släcker elden. Fyll sedan rummet med soffor, mattor, gardiner (använd gärna "matta" som golvsort i rummet också) och annat som lätt börjar brinna.

Låt din sim sen laga mat, det spelar ingen roll vilken. När din sim har börjat laga mat på spisen kryssar du handlingen och låter simmen gå iväg en bit.

Om du nu struntar i maten som finns på spisen/i ugnen kommer det snart att börja brinna. Det här är enklast att göra om du stänger av den fria viljan, annars är det lätt att simmen går tillbaka till spisen och fortsätter laga mat.

När det har börjat brinna ska du försöka få din sim att stå så nära elden som möjligt och om du har "tur" kommer din sim att börja brinna. Din sim kommer då få humöreffekten Eld och lågor och sedan kommer simmen att avlida.

Spöket från en sim som har dött i en eldsvåda får färgen orange och ryker.
Simmar som dött i en eldsvåda får en eldsflamma på sin gravsten.

fredag 29 juni 2012

Snygga bilder i The Sims 3 (utan mod)

Ibland blir bilderna i Sims lite tråkiga när de tas på en stel sim som bara står där. Och ibland är det inte så lätt att få till den där fina bilden när simmen håller på med annat heller. Som tur är finns det ett enkelt sätt att ta bra bilder till Sims där du själv kan styra vad simmen gör.

Öppna fuskrutan och skriv in testingCheatsEnabled true. Öppna sedan fuskrutan igen och skriv in moviemakerCheatsEnabled true.

Nu kan du shift-klicka på din sim och välja hur denne ska posera. Simmen kommer då att göra en rörelse som du väljer.

Du kan också klicka på Stäng av alla tittare så kommer det inte fram andra simmar och tittar på din sim.


Exempel på bilder tagna med moviemakerCheatsEnabled true:
torsdag 28 juni 2012

När sims inte vill fungera

Ibland när Sims inte fungerar som det ska kan den enda lösningen vara att installera om det, och har man då (som t.ex. oss) alla expansions- och prylpaket tar det väldigt lång tid. Som tur är finns det ett smidigare sätt att "installera om" spelet utan att egentligen behöva installera om det.

Flytta The Sims 3-mappen (till t.ex. skrivbordet) så att den inte finns kvar under mina dokument.

Windows XP: C:\Documents and Settings\\Mina Dokument\Electronic Arts\The Sims 3\ 

Windows Vista: C:\Användare\\Mina Dokument\Electronic Arts\The Sims 3\

Mac OS: /Användare//Dokument/Electronic Arts/The Sims 3/


När du har lagt mappen på ett annat ställe, starta spelet precis som vanligt. Då kommer en ny The Sims 3-mapp att skapas där den förra The Sims 3-mappen låg. Enda skillnaden är att den nya mappen i princip kommer att vara tom.

Flytta nu de viktigaste mapparna som fanns i gamla den Sims 3-mappen, från den gamla Sims 3-mappen till den nya och ersätt mapparna i den nya Sims 3-mappen med mapparna i den gamla Sims 3-mappen.

De viktigaste mapparna är markerade här på bilderna:


Om du nu startar ditt spel igen så kommer alla dina sparade världar och familjer att finnas kvar och förhoppningsvis fungerar spelet som det ska. 

Skulle det inte fungera rekommenderar vi att du installerar om spelet på "riktigt". Du kan fortfarande säkerhetskopiera de viktigaste mapparna och lägga in de igen när du har installerat om spelet för att inte förlora dina simmar.

Obs! Du kan bli tvungen att installera om de nedladdade filerna som är .sims3pack-filer via startprogrammet.

onsdag 27 juni 2012

Utmaning: Hemlös
Läs mer om Utmaningar här.

Målet med den här utmaningen är att klara av så många generationer som möjligt utan att ha ett hus att bo i.

Börja med att köpa den största tomten du kan hitta. Spendera resten av dina pengar på träd, buskar och andra växter.

Du ska nu få din sim att överleva och bilda familj. Utmaningen slutar när det första barnet i generation 10 har fötts.

Regler:
• Du får skaffa ett jobb
• Du får inte använda dig av "köpläget". Du får handla saker från livsmedelsbutiken eller andra allmänna tomter, men du får bara köpa saker som du kan använda genom att klicka på dem i din sims "ryggsäck". Du får inte köpa något du behöver placera ut på tomten för att kunna använda.
• Du får inte använda dig av "byggläget" förutom i början när du ska placera ut växter. Du får alltså inte bygga ett hus.
• Du får inte bygga en sjö på din hemtomt.
• Du får plantera frön du hittar. Odla en trädgård är okej. Du får använda skörden för att äta eller sälja för att få pengar.
• Om din sim har möjligheten (är kleptoman t.ex.) får den stjäla saker för att sedan placera ut dem på hemtomten.
• Du får besöka allmänna tomter och göra allt du har råd med, som t.ex. äta på restaurang, duscha osv.
• Du får gifta dig och skaffa barn, men familjen måste fortsätta att vara hemlös med din sim. Du får alltså inte flytta in till en annan sim. Du får inte heller gifta dig med en rik sim.
• Du får använda föremål som tillhör en annan sim, som t.ex. en annan sims sängar eller duschar. Om de kastar ut dig måste du dock lämna tomten.
• Försök få din sim att se så hemlös ut som möjligt när det kommer till kläder och frisyrer. Gör de gärna barfota.

Dö genom drunkning

Simmar som badar när det är trötta kommer att drunkna. Det enklaste sättet om du vill att din sim ska drunkna är att bygga ett staket runt polen och låta simmen simma runt där tills den blir trött. Om det inte finns staket runt poolen kommer simmen att kliva upp ur poolen.

För att dränka din sim så fort som möjligt kan du använda dig av fusket testingCheatsEnabled true och dra ner behovsmätaren Energi. När din sim är på väg att somna i poolen kommer den att få humöreffekten drunknar och sedan kommer den att avlida.


Spöken från simmar som drunknar blir blåa och ser ut att droppa vatten.

Drunknade simmars gravstenar har en hand som sträcker sig upp ur vatten på sig.

tisdag 26 juni 2012

The Sims 3 Gasen i Botten

The Sims 3 Gasen i Botten är det andra prylpaket till The Sims 3. Gasen i Botten handlar om bilar, och det följer med 12 nya fordon.

Med det här expansionspaketet kan dina simmar skapa relationer med sina fordon och har simmen och fordonet en tillräckligt hög relation kan simmen döpa sitt fordon.

För första gången någonsin i ett prylpaket följer det med en ny egenskap: Fordonsentusiast.

Fordonsentusiast: Fordonsentusiaster uppskattar hantverket hos ett vackert fordon och vet hur värdefullt ett pålitligt fordon är. De har en särskild relation till sina fordon.
• Din sim bygger upp relationer till fordon snabbare
• Din sim kan automatiskt namnge fordon

Kläderna och frisyrerna som följer med i Gasen i Botten:

 Klicka på bilderna för att se dem i ett större format.

Trailer för The Sims 3 Gasen i Botten:

måndag 25 juni 2012

Hur du får en flicka/pojke

Ibland när simmarna ska skaffa barn vill man själv bestämma vilket kön barnet ska ha. I The Sims 3 är det faktiskt inte bara helt slumpmässigt vilket kön barnet får, det går att påverka själv!

Om du vill att dina simmar ska få en flicka ska mamman äta tre stycken meloner efter varandra när hon fått veta att hon är gravid.

Om du istället vill att dina simmar ska få en pojke låter du mamman äta tre stycken äpplen efter varandra när hon fått veta att hon är gravid.

Och om du har gjort rätt så får du det barn du vill ha.


söndag 24 juni 2012

The Miller Legacy - Generation 1 Kapitel 3

Tidigare delar: Del 1, Del 2

Festen igår hade varit lyckad. Lee Chung hade presenterat sig som Chef för Riverviews största dagstidning. Lee berättade att han hade följt Lauras korta karriär och att han var intresserad av att få henne att jobba för honom som frilansskribent. Laura funderade på erbjudandet på väg till jobbet. Jobbet som Lee erbjöd var mycket bättre betalt, men det innebar också att hon var tvungen att snoka i andra människors privatliv, något hon inte var lika förtjust i.

Laura bestämde sig till slut för att tacka ja till jobbet hos Lee. Hennes första uppdrag var att skriva om en mystisk nyinflyttad invånare.
Hon var nervös för att bli upptäckt och kollade hela tiden omkring sig så att ingen såg henne. Det kändes fel att gräva i en annan människas soptunna, men hon gjorde det hon var tvungen. Till slut hittade hon något intressant: ett hemligstämplat dokument.

Väl hemma igen satte sig Laura ner för att skriva om sitt fynd. Det tog tid, men när hon var klar och hade skickat in artikel till Lee tog det inte lång tid innan han ringde upp henne.
"Det här är FANTASTISKT" jublade han i telefonen. "Vad säger du om att bli heltidsanställd?"
Laura tackade ja direkt.
Några veckor senare hade Laura börjat få en stadig budget från lönen hon tjänat hos Lee. En kväll när hon låg och kollade på sin favoritfilm började hon fundera. "Jag kanske skulle ta och resa bort ett tag?"

Laura tog upp mobilen och ringde Riverviews resebolag.
"Hur mycket kostar en tur och retur till Frankrike?"
"1900§" svarade resebolagets personal.
"Då tar jag det, när går nästa plan?"
"Imorgon kväll klockan 19.00"

När Laura kom fram till Champ Les Sims i Frankrike var hon trött. Resan hade tagit 5 timmar och hon hade ont i benen, men den härliga naturen gjorde henne genast på bättre humör. Längre bort kunde hon till och med skymta Eiffeltornet. Hon bestämde sig för att ta en promenad och kolla hur staden såg ut.

Laura kom fram till en anslagstavla fylld med lappar. Hon kollade intresserat närmare.
"Letar du efter spänning? Jag har tappat en ovärderlig ägodel och behöver din hjälp! Kontakta mig snarast vid intresse, Mary Li."
"Tja, varför inte?" tänkte Laura. "Det kan ju bli kul."

Hon sökte upp Mary Li, ägare till den lokala handelsbutiken, och förklarade att hon var beredd att hjälpa till.
"Åh, vad snällt! Lappen har suttit där i en vecka och inte en endaste människa har anmält sig!" sa Mary Li
"Jaså? Vad konstigt." tyckte Laura
"Ja, eller inte egentligen, De Gamla Ruinerna går man inte till hur enkelt som helst... Men du ska nog klara det. Ta den här kartan så hittar du dit. Jag tappade min kära ägodel i ett hål i golvet. Lycka till!"

Laura undrade vad hon hade gett sig in på när hon gick nerför den gamla trappan och in i ruinerna. Tänk om hon aldrig skulle komma upp härifrån igen? Men så kunde hon inte tänka. Hon hade lovat Mary Li att hämta hennes ägodel. Innan hon begav sig av hade Mary Li rekommenderat att hon skulle köpa ett tält och lite torkad mat, vilket fick henne att fundera på hur länge hon egentligen skulle stanna i ruinerna.


Laura såg sig omkring i rummet. Det var tomt. Ingen dörr och inga fönster. Hur skulle hon nu komma vidare? Hon kände försiktigt på de kalla väggarna. Plötsligt gav väggen efter! Laura insåg att hon hade hittat en lönndörr.


Hon utforskade resten av ruinerna. Stället var fyllt av hemliga dörrar, statyer som skulle knuffas och hål i väggen att undersöka. Till slut märkte Laura att hon var alldeles utmattad. Hon tittade på klockan. Laura hade varit inne i ruinerna i åtta timmar!

Hon beslöt sig för att sätta upp tältet hon köpt och sova. Laura gillade inte tanken på att sova instängd i en ruin, men det var inte mycket att göra åt saken. Hon åt en bit torkad mat och sen somnade hon fort.

Nästa morgon kände sig Laura piggare. Hon anade att det inte var mycket kvar av ruinerna och kämpade vidare. I ett hål i marken hittade hon plötsligt en baseboll. Kunde det här vara Mary Lis kära ägodel? Laura tyckte det var en väldigt underlig sak att tappa bort, eller ens ha med sig på ett sånt här ställe, men alla var ju olika.Tillbaka i butiken lämnade hon över basebollen.
"Åh tack kära du!" utropade Mary Li och tog basebollen.
"Jag vill inte snoka" sa Laura, "Men vad är så speciellt med den här basebollen?"
"Det här är nämligen inte vilken baseboll som helst, den är signerad av Xio Xhiang, världens bästa simmare. Jag hade inget papper vid signeringstillfället så jag fick ta min sons baseboll. Den för dessutom tur med sig."
Men Laura hade slutat lyssna, i andra änden av butiken såg hon en intressant man.