fredag 31 augusti 2012

The Sims Medeltiden

Nu kommer en liten introduktion till The Sims Medeltiden!

The Sims Medeltiden är som en slags spinoff på The Sims (3) med medeltidstema, det här är alltså ett helt eget spel och inte en expansion till The Sims 3.

Spelet går inte riktigt till som vanliga simsspel, utan liknar mer andra datorspel där målet är att få poäng och klara av olika uppdrag.

I början av spelet kommer det bara att finnas en ambition att välja mellan. Ambitionerna är som ett slags huvuduppdrag som du ska klara av. När du klarar av en ambition låses nya ambitioner upp. Den första ambitionen som är tillgänglig heter Ny begynnelse. Börja spela genom att klicka på ambitionen och välja nytt spel.


Varje gång du startar ett nytt spel får du upp en ruta som ber dig att döpa ditt kungadöme och välja ett tronrum. Tronrummet är monarkens hem, och vill du inreda helt själv kan du välja tomt tronrum (längst till vänster).

När du har valt namn och tronrum kommer det att se ut såhär:

Längst upp i vänstra hörnet syns vem som är kungadömets monark (just nu ingen alls), vilken ryktbarhet kungedömet har, hur mycket resurser kungadömet har och hur ställningen för kungadömet ser ut.
Resurser används till att köpa nya byggnader och simmar till kungadömet, från början finns bara monarken.

Om du klickar på den cirkelformade symbolen under monarkens visningsbild får du upp hur det går för ambitionen. Här kan du även se vad du ska göra för att komma till nästa nivå. Ju bättre du klarar din ambition desto fler nya ambitioner kan du låsa upp.
Om du klickar på den gröna symbolen i form av en kungakrona kommer det upp en ruta som ber dig att flytta in en monark i tronrummet. Du kan antingen välja mellan två färdigskapade monarker eller skapa en egen.

Skapar du en egen monark kommer du till Skapa En Sim, som fungerar ungefär på samma sätt som i The Sims 3.

När du är klar och har flyttat in monarken kommer den gröna symbolen med kungakronan att bli blå. Klicka på den stora knappen nere till vänster för att välja uppdrag och börja spela.

Uppdragen ger olika mycket till kungadömets ställning, vissa uppdrag ökar välbefinnandet medan andra ökar säkerheten. De gula plupparna bredvid hjärtat visar hur mycket välbefinnande som max kan finnas i kungadömet för tillfället. För att kunna öka välbefinnandet mer måste du placera ut en ny byggnad i kungadömet.

I uppdragsboken får du välja uppdrag. Ditt spel har 50UP (Uppdragspoäng) som du kan spendera på uppdrag. När dina UP är slut är också spelomgången slut.

När du valt uppdrag i uppdragsboken kan du se mer information, t.ex. vilken sim som krävs för att utföra uppdraget, hur många RP (resurspoäng), hur mycket pengar och hur många EP (erfarenhetspoäng) uppdraget ger. Det här uppdraget ger 10 RP, 400§, 800 EP och ökar kunskapen i kungadömet med 1 poäng.

Mer om The Sims Medeltiden kommer i ett annat inlägg!

torsdag 30 augusti 2012

Egna bilder till uppladdningarna på Exchange

När man laddar upp saker, på exchange blir bilderna oftast ganska tråkiga och suddiga, som den här:


Det går dock att välja egna bilder till sina uppladdningar!

Börja med att dela ut det du vill ladda upp på exchange, t.ex. en sim. (Om du inte vet hur man gör, läs om det här.).

När du har fått det du vill ladda upp till startprogrammet måste du ladda ner ett program som heter Sims 3 UIC. Sims 3 UIC hittar du här (Scrolla ner längst ner på sidan och välj den version du vill ha). Installera programmet på din dator.

Öppna programmet, då kommer det se ut såhär:Välj Open och välj den fil du vill ändra bilderna på.Klicka på Replace och välj den bild som du vill ersätta nuvarande bild med. Den nya bilden måste vara 512x512 pixlar, annars fungerar det inte. Du kan ändra storleken på bilden i t.ex. Photoshop eller Paint.När du är nöjd klickar du helt enkelt på Save. Nu är det bara att ladda upp ditt föremål via startprogrammet som vanligt.


Väl uppladdad i Exchange kan du se ändringarna du gjorde.


Klicka här för att ladda ner simmen från inlägget.

onsdag 29 augusti 2012

Ladda ner SagostuganKlicka på knappen för att ladda ner huset från MediaFire.
Filen är en Sims3Pack-fil som du installerar med hjälp av startprogrammet.

Huset innehåller vissa möbler från The Store och olika expansionspaket/prylpaket, om du inte har de möblerna kommer de att ersättas med liknande möbler.
Vissa saker är CC men de kommer att följa med huset. 

Sagostugan

Några av er ville se mer saker från vårt spel, och här är en stuga som Saga har byggt.


Som vanligt är det bara att klicka på bilderna för att göra dem större.

Baksida

 Förråd och trädgårdsland + damm

 Uteplats och ingång

 Hall/Kök

 Badrum

 Sovrum

 Vardagsrum

Kontor

tisdag 28 augusti 2012

Visste du att...

... diamanten som simmarna har ovanför sina huvuden heter PlumbBob.

... simmarnas land heter SimNation, och deras nationaldjur är en lama.

... den mest kända simmen är Bella Spökh.

... ordet Sim kommer från orden Simulation och Simulated som betyder ungefär är efterliknad/på låtsas.

... The Sims 3 utspelar sig före The Sims, som i sin tur utspelar sig före The Sims 2.

... 10 simmar finns med i alla tre spelen, dessa simmar är Lie Mannen, Mortimer Spökh, Günther Spökh, Cornelia Spökh, Bella Ungkarl/Spökh, Michael Ungkarl, Robert Newbie, Bettan Simovitj/Newbie, Daniel Trevlig och Agnes Rynkbak.

... simmarnas valuta heter Simdaler.

... The Sims skapare, Will Wright, föreslog idén om ett "elektroniskt dockskåp" redan 1993 men ingen tyckte då att det var en bra idé. 7 år senare släpptes spelet och idag är The Sims en av världens mest sålda spelserier.

... simmar med egenskapen Oturlig endast kan dö av hög ålder, råkar de ut för en olycka kommer Lie Mannen att säga att simmarna är underhållande och återuppliva dem igen.

... The Sims hade 7 expansionspaket, The Sims 2 hade 8 st och rykten säger att The Sims 3 kommer att få 9 expansionspaket, vilket betyder att det efter Övernaturligt och Årstider endast kommer att komma ett expansionspaket till.

måndag 27 augusti 2012

Nedladdningstips: frisyrer

Många frisyrer som finns att ladda ner till simmar är dåligt gjorda, kantiga och går in i simmarnas kroppar. Som tur är så finns Anubis, som tar flera olika frisyrer och förbättrar dem genom att göra de mjukare och mer verklighetstrogna.

Några av frisyrerna som finns hos Anubis:
Bilderna är från Anubis hemsida. 

Klicka här för att komma till Anubis frisyrer.

söndag 26 augusti 2012

Snabbare spel

Om ditt spel går ovanligt segt kan du behöva städa upp lite i din simsmapp.

Börja med att öppna The Sims 3-mappen (inte mappen i Program)

Windows XP: C:\Documents and Settings\\Mina Dokument\Electronic Arts\The Sims 3\ Windows 

Vista: C:\Användare\\Mina Dokument\Electronic Arts\The Sims 3\ 

Mac OS: /Användare//Dokument/Electronic Arts/The Sims 3/

Filerna som är markerade med...
Röd symbol kan du radera, de filerna är cachefiler och kommer att återskapa sig själva.
Gul ram, du kan radera innehållet i de mapparna (OBS! Spara ccmerged.package i DCBackup-mappen.)
Grön ram, du kan radera innehållet i den här mappen om du spelar på en PC, har du Mac så radera inte dessa filer.

En annan sak du kan göra för att snabba upp ditt spel är att gå igenom Mods-mappen (om du har en sådan) och dina downloads och kolla om det finns med föremål som du aldrig använder eller som inte fungerar. Radera dessa för att frigöra lite utrymme.

lördag 25 augusti 2012

Bilder från Sunlit Tides

Här kommer några bilder på den nya världen.

Klicka på bilderna för att se dem i ett större format.


Några av öarna som man kommer att kunna simma till med Årstider-uppdateringen.
De nya tomterna Utkiken och Rekreationsstation.Ni som har spelat The Sims 2 kanske känner igen de här två simmarna, Daniel och Mary-Sue Trevlig!Den allmänna tomten som följer med guldversionen av staden.
Just nu finns det tyvärr en bugg i staden som gör att varken lerbadet eller bastun fungerar, men EA jobbar på att fixa till det, här är i alla fall bilder på båda föremålen.Alla allmänna tomter har fått ett tropiskt tema, som här: 
Tomten för den kriminella karriären och militärbasen.Forskaranläggningen och skolan.Sjukhuset och stadshuset.


Vi tycker att den nya staden är väldigt välgjord, och trots att den är rätt stor så känns den ändå som en mysig, tropisk by.