fredag 28 september 2012

Lite ledighet

Vi tar lite ledigt under helgen, men kommer tillbaka på måndag. Då kommer förhoppningsvis ett ganska långt inlägg om Alkemi! Så kom tillbaka då!

Hoppas ni får en superbra helg!


torsdag 27 september 2012

Speluppdatering 1.39

Det har kommit en ny uppdatering som fixar några problem med zombies.onsdag 26 september 2012

The Sims 3 Övernaturligt Concept Art

Concept Art är bilder som föreställer en skiss av en idé. The Sims 3:s officiella facebooksida har delat med sig av flera Concept Art-bilder från Övernaturligt!
Alla bilder är från The Sims 3:s officiella facebooksida 

tisdag 25 september 2012

GelébönsdödI The Sims 3 Övernaturligt följer det med en planta som heter Magisk gelébönsbuske. Från Gelébönsbusken kan simmarna äta magiska gelébönor som ger många olika humöreffekter, både bra och dåliga.Ibland händer det dock att simmen dör av en geléböna. Ett spöke från en sim som dött av en geléböna är blålila.Gravstenen till en sim som dött gelébönsdöd är prydd med bönor.


måndag 24 september 2012

SimBot

SimBotar är de övernaturliga varelserna som följer med The Sims 3 Drömjobb.

En SimBot kan komma till antingen genom att din sim uppfinner den eller köper den livslånga belöningen Min bästa vän.

SimBotar ser ut som robotar, men fungerar ungefär som simmar. De har behov, även om de skiljer sig från simmarnas.SimBotar kan äta mat, även om de föredrar skrot istället. De kan inte åldras, och alla SimBotar har egenskapen Hydrofob. Om en SimBot tar en dusch kommer den att få kortslutning.Istället för att springa till olika ställen använder SimBotar små jetmotorer och flyger dit de ska.lördag 22 september 2012

Miller Legacy

Väldigt många av er har frågat när vi ska skriva nästa del av Miller Legacy.

Eftersom vi båda går i skolan och tycker att det är ganska viktigt har vi helt enkelt inte lika mycket tid till att spela Sims. Det gör också att vi inte har lika mycket tid till att spela Miller Legacy, vilket gör att vi inte kan skriva.

Dessutom måste vi båda två kunna spela och skriva, och vilja göra det, samtidigt vilket är lite svårt att få ihop.

Det kommer att komma en till del, men det kommer att ta ett tag, men snälla, sluta fråga efter nästa del för det kommer inte att få fram den snabbare. Hoppas att ni förstår och inte blir ledsna.


fredag 21 september 2012

Nedladdningstips: 10 klänningar från Anubis

Dessa 10 klänningar kommer alla från Anubis och är otroligt fina! 

Klicka på bilderna för att komma till respektive nedladdningssida.


torsdag 20 september 2012

Förhandstitt på Årstider del 1

På Play With Life event fick vi som sagt provspela Årstider. Här är en sammanfattning på vad spelet kommer att innehålla.

Obs! Versionen vi testade var inte helt färdig så vissa saker kan ha ändrats tills spelet kommer ut.

Fredag den 19:e oktober kommer vi skriva om Spökeri-dagen.
Fredag den 2:a november kommer vi skriva om vintern.
I början av oktober kommer vi skriva om aliens.
Väder/Årstider

Till att börja med vill vi bara säga att EA verkligen har lagt ner tid på att få till vädret! Det är fantastiskt gjort! Vädret växlar mellan sol, regn, dimma, mulet, åska, snö och hagel. När det är vinter syns snö på taken och smådjur dols i snön, när det är kallt blir det frost på fönstret och när det regnar droppar det på taket. Blåser det mycket syns det på träden och i flaggor.

I slutet av varje årstid kommer årstidens speciella högtidsdag att inträffa. Högtidsdagen kommer att vara på en fredag, men om årstiden inte pågår på en fredag kommer högtidsdagen att vara årstidens sista dag. Högtidsdagen är inringad i simmarnas veckokalender (som syns under jobb/skola).

Bredvid simmarnas porträttbilder kommer du kunna se en symbol för vilken årstid som pågår (på motsatt sida finns månen från Övernaturligt) och vilken temperatur det är. Temperaturen går att ställa in så att den antingen visas i Celsius eller i Fahrenheit.

Årstiderna går att ställa in i perioder på 3-28 dagar. Det går att välja så att vissa årstider inte finns med, men det går inte att byta ordning på årstiderna (t. ex. så kan du välja att ha sommar, höst, vår osv men inte att ha sommar, vår, vinter, höst.). Det går även att stänga av vissa vädertyper så att du t.ex. slipper åskan om du inte vill ha med det.

Till fusket testingCheatsEnabled kommer det att läggas till funktioner där du kan ställa in bl.a. årstid, väder och snödjup(!). Mycket annat finns också tillagt.

Simmarna kan även kolla väderprognoser på teven eller datorn. Det är dock inte helt säkert att dessa stämmer överens med verkligheten..
Våren

Våren är kärlekens tid, och hit hör högtidsdagen Kärleksdagen samt vårfestivalen. På vårfestivalen hittar simmarna kysstånd, dansgolv och kärleksmätare (där simmarna kan mäta hur stark deras kärlek är). På vårbalen kan simmarna dansa tryckare och krönas till vårbalens kung/drottning.
På våren får träden sina blad och vildblommorna, som är ett nytt samlingsobjekt, slår ut. Simmarna kan vara allergiska mot blommorna men om de tar en snabb runda till sjukhuset kan de fixa allergireaktionerna.Sommaren

På sommaren skiner solen och värmen kommer. Simmar som inte är försiktiga kan bränna sig, men de kan även skydda sig från solens strålar med paraplyet! Det här gäller även för vampyrer, som kan vara ute i solen så länge de har med sitt paraply.
Sommarfestivalen håller till på sommaren, och sommarens högtidsdag är Slappardagen. På sommarfestivalen kan dina simmar tävla i ätartävling, få en ansiktsmålning eller åka rullskridskor i den nya skridskorinken. Det finns även solarium där dina simmar kan skaffa sig en fejkbränna (som till viss del skyddar mot solen).
På sommaren är även dagarna längre.Hösten

Under hösten ändrar kvarteret färg från grönt till rödorange. Vissa träd kommer att behålla sin gröna färg året runt (t.ex. granar), medan andra träd får färggranna löv som slutligen trillar av. Nytt ställe för myspys är lövhögarna som dina simmar kan kratta ihop! Mer om hösten och höstens högtider kommer 19:e oktober!Byggläge

Nytt för bygglägget är ritningar eller Blueprint Mode som de heter på engelska. Det går ut på att du väljer en ritning av ett rum, placerar ut den och klickar på godkänn och vipps så har du ett färdiginrett rum som ser ut som ritningen! Perfekt för alla som hellre lägger ner tid på att spela än att bygga hus. Ritningarna är indelade efter rum och därefter efter stil. De olika stilarna som finns att välja på är Föråldrad, Koja, Gotisk, Country, Ultramodern och Kuststil.

Köpläge

Det finns väldigt många nya föremål med i köpläget; fotbollsmål, slushmaskin, solarium, paraply, vattenballongs-/snöbollsarena, skridskorink, trampolin, fyrverkerier och mycket mer.Skapa En Sim

Du kan nu välja ytterkläder till dina simmar! Förutom det finns det även en hel del nya kläder och frisyrer till dina simmar.
Två nya egenskaper följer med: Älskar kylan och Älskar hettan. Dessa två krockar inte med varandra utan kan användas samtidigt!
Nu finns det även med ett filter, så att du kan välja att bara vissa föremål från vissa expansioner/prylpaket i Skapa En Sim!

Övrigt

Dina simmar kan onlinedejta via datorn! Du får skapa en profil till simmen där du fyller i simmens egenskaper och favoriter (du behöver dock inte välja det som är sant utan kan låta din sim ljuga om du vill) och kanska träffar din sim den rätta! Simmarna kan även skicka kärleksbrev via brevlådan.

Det finns åtta nya livslånga belöningar:

• Immun mot kyla – Simmen kan inte frysa ihjäl
• Immun mot hetta – Simmen får aldrig värmeslag
• Molnskapare 9000 – Simmen kan ändra vädret till det "sämre"
• Festivalstammis – Simmen vinner oftare festivaltävlingar
• Tävlingsätare – Simmen orkar äta mer och snabbare vid ätartävlingar vilket gör att den vinner oftare
• Allvädersmästare – Simmen blir jättebra på att göra årstidsanpassade aktiviteter (ex. snöbollskrig)
• Klimatkontroll – Simmen kan ändra vädret
• Simmunitet – Simmen kan inte bli sjuk

Ny växt: Pumpa

Nya färdigheter: Snowboardåkning och Fotboll.
Nya dolda färdigheter: Hästskor, Skridskoåkning, Vattenballongs-/Snöbollskrig och Dykning.

Ny dödstyp: Förfrysning.Missa inte nästa del av förhandstitten som publiceras i början av oktober då vi ska skriva om Aliens!

50-talets moderna matsal och stilset

Nu finns en ny uppsättning på The Sims 3 Store.

Uppsättningen tillhör 50-talsfantasi och heter 50-talets moderna matsal och stilset. Det följer med 30 nya föremål/kläder/frisyrer.50-talets moderna matsal och stilset kostar fram till den 4:e oktober 975 SimPoints istället för 1110 och du hittar den här.

onsdag 19 september 2012

Q&A Play with life

Fredag den 7:e september var vi på Play With Life Event i Stockholm där vi fick spela The Sims 3 Övernaturligt och The Sims 3 Årstider.

I slutet av dagen hölls en liten Q&A med Graham, här är några av frågorna som kom upp och deras svar:

Kommer zombiesarna att attackera vildblommorna som finns med i Årstider?
Nej, vildblommorna räknas till samlarföremålen och inte riktigt som vanliga växter. (Zombiesarna kan alltså attackera era simmars plantor när de dyker upp på er sims tomt.)

Finns det något som kan skydda simmarna från solen, typ solskyddskräm, med i Årstider?
Det finns ingen solskyddskräm, men simmarna kan använda paraplyer för att inte bli brända (det här funkar även för vampyrer). Om simmen skaffar en bränna i solariumet kommer de inte att vara lika känsliga för solen.

Kan man ändra ordningen på årstiderna, t.ex. om man vill ha först sommar, sen vinter och sen höst?
Nej, men det går att stänga av en eller flera årstider. Du kan ha en värld med bara en eller två årstider om du vill. Du kan även ändra längden på årstiderna från 3 till 28 dagar.

Kommer simmarna att kunna drunkna när de simmar i havet?
Nej, de kan inte dö så långt från hemtomten, då det inte finns något ställe att sätta gravstenen på.

Hur märker man av vinden i spelet?
Det går att se på träden när det blåser.

Kommer varulvarna att frysa ihjäl när de är i sin varulvsform utomhus på vintern?
Nej det kommer de inte att göra. Varulvsformen kommer att värma lika mycket som vanliga ytterkläder.

Kommer årstiderna också att finnas med i semestermålen som följer med Destination Världen?
Nej, det kommer de inte att göra.

Hur funkar det med att simma i sjöar/dammar? Kan man bygga en egen sjö som simmen kan simma i?
Nej, terrängen under de sjöar/dammar som man bygger själv på tomten är alldeles för ojämn och det blir inte bra om simmarna växlar mellan att simma och stå i dammen. Däremot kommer det finnas andra sjöar som går att simma i.

Nu när det går att lägga till ytterkläder, kommer vi även att kunna välja mammakläder till gravida simmar?
Ja! Eftersom Årstiders tema är om familjer och så så kommer det att gå att ändra mammakläderna.

Varför tog det så lång tid innan ni lade in trampoliner i spelet?
Eftersom alla expansionspaket har ett tema tyckte vi att det måste passa in med temat och inte komma in helt slumpmässigt. I Årstider tyckte vi att det passade då vi utökar simningen i spelet.

Kommer det att finnas badhanddukar som simmarna kan ligga och sola på på stranden?
Ja. (EDIT: Vi kan ha missuppfattat den här frågan.. Eventuellt är svaret alltså nej här..)

Kan husdjuren simma i havet och dö av köld?
Nej det kan de inte. Vi ville inte att husdjuren skulle vara så lätta att döda, det skulle vara lite hemskt... Men något som är roligt är att när små djur går i snön så blir det som en liten tunnel där de går eftersom de är under snödjupet!

Hur fungerar blixtarna i spelet?
Blixtar kan slå ner lite var som helst. En sim som blir träffad av blixten kan dö av elchocker. Blixtar kan också starta bränder, och ibland när de träffar ett föremål exploderar hela föremålet!

Hur fungerar Årstider tillsammans med stjärntecknen? Kommer simmarna att få ett visst stjärntecken beroende på i vilken årstid de är född?
Nej, det kommer att vara helt slumpmässigt vilket stjärntecken de får.

Vi fick veta ganska mycket som kommer med i Årstider, men tyvärr får vi inte berätta alla detaljer än (speciellt inte om Aliens.. men vi kan lova er att ni kommer att gilla dem!)!

Några frågor från er kan vi dock ge svar på:

Vilka festivaler/högtider kommer det att finnas i Årstider?
Det kommer att finnas en festival för varje årstid (vårfestival, sommarfestival osv.). Högtiderna är Kärleksdagen (vår), Slappardagen (sommar), Spökeridagen (höst) och Snöflingedagen (vinter).

Kommer det att finnas mer bus, som i Leva Livet?
Nej.

Finns det något som liknar ärtbössan i den vanliga versionen av Övernaturligt?
Nej, det gör det inte.

Kommer det att finnas kistor för vampyrer?
Nej, tyvärr.

Kan andra Övernaturliga varelser besöka ens sims tomt på natten?
Ja! Bland annat kommer zombiesarna på natten! Men oroa er inte, de är riktigt långsamma och inte så svåra att komma undan.

Kommer det att komma en ny värld till Årstider?
Nej, tyvärr.

Kan simmarna bli sjuka?
Ja! Det kan dem. Bland annat kan de vara "allergiska" mot blommor.

Får man ha vinterkläder som i The Sims 2?
Japp, det kommer en ny kategori som heter Utomhuskläder!

Kommer man att kunna åka till ett nytt land om man har Destination Världen?
Nej.

Kommer det finnas några nya allmänna tomter?
Ja, det kommer att finnas 12(!) stycken olika festivaltomter som går att placera ut i staden.

Ett inlägg med mer information om The Sims 3 Årstider kommer i morgon!

tisdag 18 september 2012

Utmaning: Tre små simmarDen här utmaningen går ut på att följa tre olika simmars liv på en tomt och se vad de hittar på.

Start
Börja med att skapa tre simmar i Skapa En Sim. Alla simmar måste vara Ungdom, men förutom det får de vara hur som helst. Simmarna får inte vara släkt med varandra eller har någon relation förutom rumskompisar.

När du har skapat simmarna flyttar du in de på en tom tomt. Du får använda 25 000§ för att bygga hus åt simmarna. Använd fusket FamilyFunds för att ge simmarna en exakt summa av 25 000§ när de har flyttat in.
På tomten ska det byggas tre olika hus. Simmarna kommer att få varsitt hus som kommer att vara deras hus under hela utmaningen. Varje hus måste innehålla en bokhylla.

Efter att husen är byggda kan du börja spela.

Spelet
Första dagen får du kontrollera alla simmarna. Ge simmarna varsitt jobb. Vi rekommenderar att du även lär simmarna någon färdighetspoäng i matlagning så att de inte tänder eld på stället när de försöker laga mat och du inte får kontrollera dem...

Andra dagen klockan 07.00 börjar den riktiga utmaningen. Resten av dagen får du bara kontrollera sim 1. De andra simmarna får du inte byta till, utan de måste styra sig själva. Vi rekommenderar därför att du har inställt på Hög fri vilja så att simmarna gör andra roliga saker än att bara överleva.

Klockan 07.00 den tredje dagen byter du till sim 2 och kontrollerar denne för resten av dagen, osv. Det blir alltså ett litet schema där du turas om att kontrollera simmarna. Du får inte byta ordning på schemat.

Regler
• Simmarna får bara kontrolleras på deras schemalagda dag. Du får alltså inte byta till simmen även om den skulle börja brinna.
• Håll koll på hur mycket simmarna tjänar var för sig och se till att de får spendera sina egna pengar. Tänk på att inte spendera alla pengarna så att simmarna kan betala räkningarna också.
• Du får flytta in andra simmar på tomten och gifta dig, men du får bara kontrollera startsimmarna. Det här gäller även för barn som föds på tomten.
• Om din/a sim/mar har fått ett barn som mår dåligt får du byta till barnet för att kolla vilket behov som behöver uppfyllas och sedan uppfylla det behovet, men endast genom simmen vars tur det är att vara kontrollerad.
• Om en sim automatiskt målar klart en tavla får du sälja den eller flytta på den.
• När du kontrollerar en sim får den bara använda föremål från sitt eget hus. Simmarna som du inte kontrollerar får dock använda vilka föremål de vill.

Syftet med den här utmaningen är egentligen bara att kolla hur bra en sim klarar sig själv. Det kan vara ganska roande att se vad de hittar på. Om du vill kan du bestämma vilken av de tre simmarna som är "vinnaren" i att klara sig själv genoma att räkna ihop poängen här nedanför (t.ex. när simmarna har blivit Åldring).

Poängen (räkna ihop allt tillsammans för att få ihop poängen för en sim)
• Total poäng Livslång Lycka insamlad
• Högsta nivån nådd inom en karriär
• Färdighetspoäng (alla poäng tillsammans)
• Totalt antal föremål insamlade (hit räknas alla insekter, frön, ädelstenar osv.)
• Total mängd pengar intjänad (sälj simmens egenköpta föremål (de som finns i dens hus) och räkna ihop summan)
• Antal medlemmar i familjen
• Antal vänner

måndag 17 september 2012

Familjen Richardsson

Saga har gjort en Övernaturlig familj som finns att ladda ner från The Sims 3 Exchange:

Familjen RichardssonFamiljen Richardsson är minst sagt en annorlunda familj. Pappa Owen försöker leva ett någorlunda normalt liv som vampyr medan mamma Jolene är en fantastisk häxa. Tillsammans har de tre barn: älvan Bianca, varulven Leonard och lilla spökbarnet Emmy. Kommer familjen att passa in i staden tillsammans med de andra simmarna eller kommer de att bli "de där konstiga typerna"? 

Klicka här för att komma till nedladdningen.

söndag 16 september 2012

Machinima – Christina Perri - A thousand Years

Machinima är en blandning av orden Machine och Cinema och betyder helt enkelt filmer som filmas inuti ett spel. Machinima har blivit väldigt populärt till The Sims 3 där många gör egna musikvideos till sina favoritlåtar.

En väldigt bra machinima är den här, gjord av NephetsYUI som gör flera väldigt välgjorda machinimas.

lördag 15 september 2012

Snabbkurs i Simlish

Tidningen Level gav 2010 ut ett The Sims-nummer, och i det numret finns en artikel om Simlish, språket som simmarna talar!

Såhär står det i tidningen:

"Om du har bestämt dig för att lära dig simlish så måste du först inse att det finns två skolor. Den ena säger att det inte finns något språk som heter simlish. Att det är ett påhitt. Nonsens. Allt du behöver för att göra dig förstådd på simlish är att svamla osammanhängande och höja rösten lite sporadiskt. Det är ett ställningstagande som säger "Det finns inget att se här. Cirkulera." 
Sedan finns det skolan som har en helt annan övertygelse. Det är de som kanske innerst inne vet att simlish inte är ett språk eller menat att det betyda något särskilt, men det hindrar dem inte från att läsa in betydelser i orden. Det är den här skaran hängivna hobbylingvister med gissningsvis mycket fritid som samlat ihop ord och fraser till forumtråden The Big Simlish Dictionary*.
The Big Simlish Dictionary är bara en ordbok enligt den mest liberala definitionen av ordet. Här finns nämligen inga fonetiska ljudförtydliganden, inga tempusböjelser eller skillnader av bestämda eller obestämda former. Den stora simlish-ordboken är mer en optimistisk tolkning av saker de hört i spelet än vad det är en akademisk produkt av korrekt lingvistik. Men – fortfarande – skulle du hamna i en situation som kräver kunskaper i simlish finns det inget bättre lexikon."

20 olika ord/meningar på simlish:
"Hora" – Du där!
"Deepwa spanewash deepla blah" – Du! Ja, du! Gå härifrån!
"Nicloske Ga Gloope" – Jag vill att en taxi kommer och hämtar upp mig.
"Hotty Baba" – Jag är uttråkad. Vad kan jag förstöra härnäst?
"Hurdy furdy sarl-de-baggy, Yesh" – Nu går vi, mina sjömän.
"Ooo shanga day" – Varför jag?
"Fleny Fleny" – Stick! Jag måste kissa!
"Go Spogando" – Nu kan du börja förvärma ugnen.
"Baba" – Jag är gravid!
"Da dee" – Pappa, släpp ut mig!
"Dustin aey ball" – Och böj och sträck.
"Frabbit" – Fy sjuttsingen!
"Mogey mogey mogey" – Jag är en politiker och jag ljuger för dig.
"Boobasnot" – Jag gillar inte dig.
"Balinda macoy" – Tjena snygging.
"Goo Scavony" – Läger?
"Garnar frash" – Jädrar!
"Harva sol labaga slong with hava so lawnumg" – Hey! Fest hos mig!
"Don lothario" – Jag vill ha dig.
"Sheb sheb! Abfladaah!" – Det är min åsikt och jag ändrar mig inte!*The Big Simlish Dictionary hittar du här.

fredag 14 september 2012

Ett sjukhus

Saga har byggt ett sjukhus! Alla föremål som finns med i sjukhuset är antingen från grundspelet eller CC, så ni behöver inte ha något expansionspaket installerat för att allt ska fungera!
(OBS, hissarna fungerar dock bara om Kvällsnöjen är installerat, men de är lätta att byta ut mot en trappa om du inte skulle ha det.)Själva sjukhuset som simmarna kan använda och entrén till tillbyggnaden.


 Entrén och väntrummet.


Personalrummet.


Ett behandlingsrum med stolar.


Ett behandlingsrum med britsar och korridoren.


Två sjukhusrum med sängar (ena är för mamma + barn).


 Väntrummet på plan 2 och toalettdörrarna.


Toan och operationssalen.


 Operationssalen.


Våning 1: Väntrum, personalrum, tre behandlingsrum med stolar och tre behandlingsrum med britsar. Korridor och tre hissar.

Våning 2: Korridor med tre hissar och ett litet väntrum, tre sjukhusrum med säng och tre sjukhusrum med säng för mamma + barn, två badrum och en operationssal.Det här sjukhuset passar bra till berättelser om man vill fota något som utspelar sig på ett sjukhus. Sjukhuset kan du ladda ner här.

Om du använder sjukhuset i en berättelse får du gärna skriva vart det är ifrån.

EDIT: Om sjukhusmöblerna inte dyker upp som de ska kan du ladda ner dem här.