måndag 30 juni 2014

Frågestund

Hej på er! Hoppas att ni har ett bra sommarlov hittills! Vi har fått en önskan om att ha en frågestund och eftersom vi inte har något bättre för oss så tyckte vi att det var en bra idé.

Fråga på om vad ni vill i kommentarsfältet så svarar vi på frågorna i ett separat inlägg!

Uppdatering: Ni behöver självklart inte bara fråga om The Sims utan det går bra att ställa personliga frågor också!

PGC Stone, Generation 1 - Del 19

Jamie och Lunar satt och gjorde sina läxor tillsammans i Jamies rum. Det var verkligen inget de ville göra en fredag eftermiddag, men de ville såklart ha bra betyg i skolan.Efter att de blivit klar med läxorna åkte Jamie iväg för att övningsköra med Jakob. Lunar hade rätt så tråkigt hemma och hon gick mest omkring i huset och gjorde ingenting. Hon åkte ner för trappräcket ett par gånger för att underhålla sig själv och medans hon gjorde det kom hon på en idé!

Hon frågade sin mamma om inte hon och Jamie kunde få ha huset för sig själva en helg för att träna upp sig för att bo själv sen när de ska flytta hemifrån. De är ju som sagt nästan vuxna. Caylin tyckte att det lät som en utmärkt idé och hon erbjöd sig att åka iväg på en weekend med Jakob för att de skulle få huset själv.Caylin och Jakob tog taxin senare på kvällen och de skulle komma tillbaka 2 dagar senare.Morgonen därpå var lugn och Jamie och Lunar satt i vardagsrummet och tittade på en actionfilm när Jamie föreslog att de skulle ordna en fest! Lunar tyckte det lät riktigt kul och att det skulle bli grymt! Nu när föräldrarna inte var hemma så skulle den här festen bli riktigt bra! De ringde alla sina vänner och sa åt dem att ta med sina vänner till festen som skulle vara ikväll.Gästerna hade nu börjat komma och Lunar försökte komma på ett sett att få den här festen minnesvärd.En stund senare började festen trilla igång och gästerna började dansa.Det verkade bli en riktigt megahit och alla verkade ha riktigt kul!Lunar stod och dansade med en kille och kände att hon skulle ge järnet. Så hon bara kysste honom utan förvarning.Men det verkade vara något som han inte direkt verkade uppskatta. Han blev riktigt sur och det var nära till slagsmål.Och en stund senare kom polisen. Hur skulle detta gå nu...?

lördag 28 juni 2014

PGC Stone, Generation 1 - Del 18

Dagen för Lunar började inte bra. När hon skulle byta klädstil fick hon inte upp byrån och hon trillade omkull vilket inte var särskilt skönt..


Det var första dagen på gymnasiet och Jamie och Lunar tog bussen som vanligt.


Efter skolan var de båda väldigt trött. En viss anledning var att de inte hade sovit speciellt mycket den föregående natten när det hade varit deras födelsedag. Jamie var tvungen att läsa en bok och Lunar var tvungen att jobba på ett företag efter skolan. Jakob hade varit ledig den här dagen och hade tagit sig en lång sovmorgon och sen satt sig vid schackbordet för att förbättra sin logiska färdighet.
Caylin hade målat klart sin tavla och den här var hon mycket nöjd över!Det blev en tidig kväll för tvillingarna. Efter att Lunar hade kommit hem från arbetet så gick hon och la sig direkt för att hon var så trött och Jamie gick även och la sig han med efter att han läst klart boken.
Caylin kände sig väldigt pigg och inspirerad och påbörjade en till tavla.Morgonen därpå klev Lunar upp tidig och var väl utvilad. Hon passade på att söka efter ett jobb eftersom hon tyckte det kunde vara bra att ha ett.Efter att hon och Jamie hade ätit frukost satte de sig med sina läxor och gjorde dem tillsammans. De hade märkt att de hade börjat gymnasiet för läxorna var mycket svårare än de hade varit tidigare.När Caylin hade vaknat frågade Lunar om hon kunde hjälpa henne med att övningsköra och det vill hon så gärna. Lunar hade längtat efter att få lära sig att köra bil och det var kul att hon äntligen fick lära sig något nytt.

fredag 27 juni 2014

PGC Stone, Generation 1 - Del 17

Dagen började med att familjen åt frukost i köket innan Lunar och Jamie åkte till skolan och Jakob till jobbet. Caylin hade andra planer däremot.Det var nämligen så att det var tvillingarnas och Jakobs födelsedag idag och Caylin hade tänkt ordna en födelsedagsfest åt dem. Det var mycket som skulle fixas idag och många inbjudningar att skicka ut.Efter att det mesta var förberett fick hon lite tid över och påbörjade en tavla.Jakob var glad idag för han hade fått en löneförhöjning! En perfekt födelsedagspresent tyckte han.De hade en trevlig stund innan alla gäster började trilla in och det fanns mycket mat och alla var på glatt humör!


Först ut att blåsa ut ljusen var Jamie! Efter det var det Lunars tur att blåsa ut ljusen på den stora tårtan!
Efter tårtblåsningen hade tvillingarna äntligen vuxit upp till tonåringar och i present hade de fått helt nyrenoverade rum!Men vi får inte glömma bort Jakob som också fyller år! Tur att han var hungrig så att han kunde äta massor av tårtor! De lär ju räcka ett par dagar.

Hela övervåningen fick en liten renovering och det blev verkligen mycket mer hemtrevligt!
Vardagsrummet


Lunars sovrum
Jamies sovrum

Hur tyckte ni att de nya rummen blev?

tisdag 24 juni 2014

WCIF: Midsommar

Tröjan till vänster och byxorna är nedladdad från Rusty's och de kan du ladda ner här och här
Tröjan till höger är från Semesterparadis och kjolen är är från Lyx & Design.
Håret till vänster är från Film och håret till höger är från store. 
Blomsterkransen till vänster är från Beo Creations och den hittar du här.

Vill ni att vi ska göra fler sådana här inlägg där vi lägger upp WCIF? 
(WCIF står för Where Can I Find eller vart kan jag hitta).

fredag 20 juni 2014

Glad Midsommar!

Vi vill önska er alla en riktigt glad midsommar och att ni får en bra dag med fint väder och trevligt umgänge!

onsdag 18 juni 2014

Byggtips

En väldigt vanlig fråga vi får är hur man bygger bättre hus till sina simmar, så här kommer tio tips för bättre husbyggande!

Mindre rum
Det är väldigt vanligt att man råkar bygga rummen förstora. I verkligheten är det ofta betydligt kortare än tio meter från soffan till teven, och köket brukar inte se ut som ett öppet fält. Bygg rummen lite mindre istället, så där att alla möbler får plats men inte för mycket tomt utrymme lämnas kvar.

Skapa en stil
Underskatta inte Skapa En Stil-verktyget! Med det kan du matcha eller missmatcha alla möbler med varandra och det finns nästan oändliga inredningsmöjligheter när du har upptäckt det verktyget. Kanske kan du göra ett helt hus i samma härliga blåa nyans? Eller kanske vill du att varje rum ska ha sin egen färg och sitt egna mönster?Olika former på rummen
Väldigt få hus i verkligheten har rum som är perfekta fyrkanter och exakt lika stora. Testa att göra andra former än fyrkantiga rum! Underskatta inte heller diagonala väggar, de kan göra rummen väldigt intressanta.

Dekorera mera
Titta dig omkring i rummet du sitter i just nu. Är allt perfekt uppradat och består rummet endast av möblerna du behöver? Troligtvis inte (så länge du inte nyss har städat väldigt noggrant), så varför skulle dina simmars hem se ut så? För att det ska synas att det bor någon i ett hem behöver vi massvis med dekorationer. En tidning på ett bord här, en liten klädhög där, en fruktskål på köksbänken och en nyckelknippa i hallen. Spelet har redan massvis med dekorationer, men vill du ha fler dekorationer är det enkelt att ladda ner på olika nedladdningssidor.Anpassa huset efter tomtstorleken och omgivningen
På en stor tomt passar det ofta bättre med ett stort hus än ett litet och tvärtom. Men kolla inte bara på tomtstorleken, hur ser det ut i omgivningen? Ligger ditt hus på stranden kanske du vill bygga ett strandinspirerat hus. Ligger ditt hus istället högt på en kulle kanske en herrgård skulle passa bättre.

Våga använda byggfusk
Det finns massvis med fusk som kan hjälpa dig att bygga ett roligare hus, våga använda fusken och pröva dig fram!

Glöm inte trädgården
Något som är väldigt vanligt är att man tycker att huset är klart så fort det är inrett, men glöm inte bort trädgården! Lite träd, blommor, buskar, kanske en uteplats och en damm och vips så har du fått ett mycket hemtrevligare hus för dina simmar att bo i!Anpassa huset efter familjen
Bygg gärna huset efter en familj så kommer det bli mycket lättare att få ett enhetligt hus. Du kanske är väldigt sugen på att ge familjen en fet platt-TV, men passar det verkligen in om du vill att familjen ska vara en naturnära familj som odlar sina egna grönsaker? Kanske har du en familj som är strikta med vita kläder, då är det kanske bättre att ge huset en ren look än att måla varje rum en galen färg (även om det såklart också kan bli roligt!). Tänk efter vilket typ av hus din familj skulle trivas i.

Tak
Tak kan förändra mycket. Istället för att använda den automatiska takfunktionen kan du testa att placera ut egna tak, ett runt tak ger ett helt annat hus än ett hus med platt tak! Flera små tak istället för ett stort tak kan göra huset mycket roligare. Du kan dessutom ändra de olika takens höj separat för att göra det finare.

Testa nya grejer
Sist men inte minst, våga testa nya grejer! Använder du alltid samma köksbänk? Välj en annan! Brukar du alltid använda trägolv i huset? Testa mattor eller sten! Bara fantasin sätter gränser för vad du kan bygga för hus!

måndag 9 juni 2014

Officiellt släpp för The Sims 4!

Nu är det officiellt! The Sims 4 släpps den 2 september! Vi som bor i Sverige kan då räkna med att det släpps runt den 4:e. Omslaget för The Sims 4 kommer att se ut såhär!


Och med de nya nyheterna släpptes även ännu en officiell trailer för The Sims 4. Den här gången för själva spelandet!


Så. Ser ni fram emot spelet och vad ser ni då mest fram emot och kommer ni köpa spelet direkt när det släpps eller kommer ni vänta ett tag?