tisdag 31 juli 2012

NPC

NPC står för Non-playable Character vilket betyder Icke-spelbar karaktär. NPC är alltså simmar i spelet som inte går att styra. De har inget hem i spelet och man kan endast träffa på de genom deras jobb.

Det finns olika typer av NPC: Tjänst-NPCs, Nödsituations-NPCs, Besökande NPCs, Kringvandrande NPCs och NPCs för allmänna tomter.

Till tjänst-NPCs hör hembiträdet, reparatör, barnvakten, adoptionsservice, pizzabudet, butlern och mixologen. Även DJ, sångare, trollkarl och akrobat räknas hit (I Rampljuset). De här simmarna får du tag på genom att ringa om tjänster via telefonen.


Nödsituations-NPCs är polisen och brandmän. Nödsituations-NPC kommer till din sims hus vid en nödsituation. Det går att ringa dem från telefonen, men om det inte är en nödsituation kommer din sim att få betala böter.


Besökande NPCs är Liemannen, tjuvar, socialarbetare för barn eller för djur, tidningsleverantör, brevbäraren, kronofogden, dansare och vetenskapsnörd.


Till kringvandrande NPCs hör turister, utforskare och paparazzis.

NPCs för allmänna tomter är lokala handlare, specialisthandlare, tatuerare, bartender, dörrvakter, pianister och stylister.

måndag 30 juli 2012

Adoptera en enhörning

Enhörningar är de övernaturliga varelserna som följer med The Sims 3 Husdjur. Enhörningarna dyker upp ungefär kring 20:00 och försvinner runt 05:00. Oftast visar de sig vid fiskeställen, och du kan se att det finns en enhörning där om du zoomar ut och ser ett regnbågsliknande sken.

För att kunna adoptera en enhörning måste din sim först bli bästa vän med den och dessutom vara bästa vän med 3 djur, en av varje sort. (Alltså en hund, en katt och en häst.) När din sim är det kan du fråga enhörningen om den vill bli adopterad. Om enhörningen tackar ja kommer den att flytta in i din sims hushåll.


När enhörningen har flyttat in i din sims hushåll kommer den inte att försvinna på dagen, utan alltid att finnas där.
söndag 29 juli 2012

Humörboostar

Ofta när simmar ska bli befordrade på sina jobb krävs det att de har ett bra humör för att befordran ska komma snabbare. Ett bra humör hos simmen gör även att poängen i Livslång lycka ökar utan att simmen behöver få en önskan uppfylld.

För att ha en sim som nästan alltid är glad kan det vara smart att ta till några av de här knepen:

• Borsta tänderna på din sim och den kommer få humöreffekten Mintig andedräkt (+5) i 4h.

• Köp en badanka, placera den i badkaret och låt din sim bada. Simmen kommer att leka med ankan i badkaret och få humöreffekten Ankdags (+15) i 5h.
• Köp badskum och låt din sim bada bubbelbad. Simmen kommer att få humöreffekten Stillsam (+10) i 8h.

• Om din sim har egenskapen God kan den donera pengar via brevlådan. Donerar du pengar kommer simmen få humöreffekten Välgörande (+10-50) i 24h beroende på hur stor summa pengar du donerar.
• Gå till spaet, beroende på vad du väljer för behandling kan din sim få humöreffekter som ger från +5 till +75 i upp till 7 dagar.
• Låt dina simmar tvätta kläderna! De kommer få humöreffekterna Fräscha kläder (+15-19) i 16h-2 dagar eller Väldigt fräscha kläder (+25-32) i 16h-2 dagar beroende på kvalitén på tvättmaskinen.

lördag 28 juli 2012

Bota vampyrism

Om du har en vampyrsim och vill att den ska bli en vanlig sim igen kan du gå till Forskningslabbet och köpa ett botemedel. Vampyrismbotemedlet kostar 3 000§.När du har köpt botemedlet hittar du det i din sims katalog (det heter Vampyrism-Väck), och sen är det bara att dricka det så kommer din vampyrsim att förvandlas tillbaka till en vanlig sim.fredag 27 juli 2012

Ambrosia

Ambrosia är en väldigt speciell maträtt i The Sims 3. Förutom att det är den enda maträtten i spelet som från början har kvalitén Perfekt påverkar den alla simmar på mystiska sätt...Effekt:
Vanliga simmar som äter Ambrosia får, förutom att hungerbehovet fylls, humöreffekten Gudomlig måltid som ger +75 i 7 dagar. Dessutom återställs deras ålder till början på den livsfas de är på.
T.ex. om en Vuxen sim som har 17 dagar kvar tills den blir åldring äter Ambrosia så ändras åldern så att den har 26 dagar kvar tills åldring (Det beror lite på hur långt ålderspannet är inställt på också).


Ett spöke som äter Ambrosia slutar att vara spöken och blir en vanlig sim, lika gammal som den var när den dog.

Tillaga Ambrosia
1. Ambrosiarecept (kostar 12.000§ i bokhandeln)
2. Dödsfisk
3. Livsfrukt.

Ambrosiareceptet kan simmar inte lära sig förrän de är på nivå 10 i matlagning.För att kunna fånga en dödsfisk måste simmen vara på nivå 10 i fiske. Dödsfisken hittar du på kyrkogården i dammen mellan midnatt och 05:00 (eller i en påfylld damm med dödsfisk vilken tid som helst på dygnet). Det är lättast att fånga dödsfisken om du använder rätt bete, som är fisken Skalare (som enklast fångas med fisken Strykarkattfisk). Du kan också göra en egen damm på gården, använda dig av fusket buydebug och placera ut dödsfiskar i dammen.Livsfrukten kan endast sås av en sim som är på nivå 7 i trädgårdsarbete. Livsfrukten fås genom att plantera ett Okänt speciellt frö eller ett livsfruktsfrö. Frön kan hittas på lite olika ställen runt om i staden, och det kan vara ganska svårt att få tag på rätt frö. Det går att använda buydebug-fusket och direkt plantera ut en livsfruktsplanta.När du samlat ihop ingredienserna och din sim lärt sig receptet är det bara att tillaga rätten och ge den till den sim som du vill ska äta den.

torsdag 26 juli 2012

Låtsaskompisar

Låtsaskompisar är den övernaturliga varelse som följer med expansionspaketet Leva Livet. Vissa småbarn kan få en docka med posten. Om småbarnet leker mycket med sin docka kan den bli en låtsaskompis när småbarnet växer upp till ett barn. Det är bara småbarnet som kan se sin låtsaskompis. 


Låtsaskompisen kan byta mellan dockform och kompisform. När den är i dockform är den stilla och beter sig ungefär som trädgårdstomtarna som kan dyka upp lite var som helst och ändra ställningar. I kompisform beter den sig ungefär som en vanlig sim förutom att den är osynlig för alla utom ägaren.


Låtsaskompisar kan hjälpa sin ägare med läxor, städning och annat som den blir tillbedd om. Det går att göra låtsaskompisar till riktiga simmar, men de kommer då att ha på sig konstiga kläder och se lite annorlunda ut.onsdag 25 juli 2012

Bortrest

Vi kommer inte att ha tillgång till internet under de kommande 10 dagarna, men vi har tidsinställt en del inlägg som kommer att dyka upp, så helt tomt blir det inte! Däremot har vi inte hunnit med Miller Legacy, så den får ta en liten paus tills vi är tillbaka igen.

Den 6 augusti kommer vi dock att kunna börja skriva som vanligt igen.Hittade en häst med två huvuden när vi skulle göra om i staden... Väldigt speciellt.

Liemannen som åldring

En gång när vi spelade sims och en av våra simmar dog tänkte vi "Hmm, undra om man kan åldra Liemannen?". Vi prövade då att åldra honom med hjälp av testingcheatsenabled true, och ja, så här såg han ut som åldring:Varje gång när han kom och hämtade simmar som dött i den staden hade han på sig de här jättefina piratkläderna. Behöver vi säga att vi inte hade kvar den staden särskilt länge?

tisdag 24 juli 2012

Sagas födelsedag!

Idag fyller Saga 18 år, så vi tar dagen ledigt från bloggen och firar!Hoppas ni läsare också får en bra dag!

måndag 23 juli 2012

Elixir

Om du har The Sims 3 Leva Livet kan simmarna lära sig att göra olika elixir vid Kemibänken Katalysator. Alla simmar som är barn eller äldre kan använda kemibänken och dricka elixiren. Totalt finns det tio stycken elixir din sim kan lära sig.Vid kemibänken kan simmarna även lära sig färdigheten logik, och elixiren kräver en viss färdighetsnivå för att kunna tillverkas. Innan simmarna kan tillverka elixiren måste de dock upptäcka dem.

Elixiren kan tillverkas vid kemibänken:

Humörförbättrande elixir:
Ger humöreffekten Lyste upp dagen (+10) i 3h.
Kräver nivå 1 i logik
Stinkjuice-elixir: 
Ger humöreffekten Stinkande (-10).
Kräver nivå 2 i logik
Flytande skräck-elixir: 
Ger humöreffekten Förfärad (-35) i 8h.
Kräver nivå 3 i logik
Reparerare radikalis-elixir: 
Ger en hög färdighetsnivå i Händighet hos simmen, som lyckas med alla reparationer och kan uppgradera föremål snabbare i 1h. Ger humöreffekten Omedelbar Händighet.
Kräver nivå 4 i logik
Blåsöppnar-elixir: 
Gör att simmens blåsbehov sjunker och simmen behöver gå på toa.
Kräver nivå 5 i logik
Sövande droppar-elixir: 
Får energinivån att öka snabbare hos en sovande sim och förhindrar att simmen vaknar vid höga ljud. Ger humöreffekten Turbosömn i 8h.
Kräver nivå 6 i logik
Spökelixir: 
Förvandlar simmen till ett spöke som dött av ålder i 3h. Ger humöreffekten Tillfälligt odöd.
Kräver nivå 7 i logik
Låtsaskompis metamorfium: 
Förvandlar en låtsaskompis till en riktig sim.
Kräver nivå 8 i logik
Försvinnande ninjans elixir: 
Teleporterar simmen till hemtomten.
Kräver nivå 9 i logik
Ung på nytt-elixir: 
Återställer simmar äldre än Ungdom till dag 1 av Ungdomsstadiet
Kräver nivå 10 i logik
När din sim har upptäckt alla 10 elixiren kommer elixiren att kosta 25% mindre att tillverka. Simmar kan också blanda ner elixir i drinkar. Drinken kommer då heta Mystisk drink, men se ut som en vanlig drink och ha samma effekt som elixiret som blandades i hade.Obs: Spökelixiret har interaktionerna "Ge bort som present" och "Kasta elixir", men "Kasta elixir" betyder i det här fallet att simmen dricker det och alltså inte att det hamnar i soptunnan. 

söndag 22 juli 2012

Datorkrångel

Hej! Datorn som vi har The Miller Legacy på har krånglat och vi har varit tvungen att installera om alla simsspel, vilket har tagit hela dagen. Nu verkar det dock som att Sims funkar som det ska igen. Ikväll ska vi få gäster så vi kommer tyvärr inte att kunna skriva Miller Legacy idag, men vi ska försöka lägga upp den så fort vi kan.

Men! Nu när ni börjar bli rätt många som kikar in här varje dag undrar vi såklart vad ni skulle vilja läsa om på den här bloggen!

Vad skulle ni tycka vara kul? Kommentera inlägget och berätta vad ni skulle vilja att vi skriver om!

lördag 21 juli 2012

Färdighet: Atletisk
Färdigheten atletisk lär sig simmarna när de tränar. Simmar som tränar mycket kan ändra kroppsform och bli smalare eller få större muskler. Färdigheten atletisk passar bäst ihop med egenskapen Atletisk.På olika nivåer i färdigheten kan simmarna göra olika saker:I färdighetsjournalen kan du se olika typer av statistik som: Timmar av konditionsträning, Timmar av styrketräning, Avstånd joggat.

Utmaningarna för Atletisk är:

Kroppsbyggare: Din sim har tränat 60 timmar styrketräning (Blir aldrig utmattad efter styrketräning)
Maratonlöpare: Din sim har sprungit 500 kilometer (Simmen får ett längre och friskare liv)
Träningsfanatiker: Din sim har tränat 75 timmar konditionsträning (Blir aldrig utmattad efter konditionsträning)

fredag 20 juli 2012

The Sims 3 Årstider?

Just nu går det flera rykten om att expansionspaketet som kommer att släppas efter The Sims 3 Övernaturligt kommer vara ett av de mest efterlängtade expansionspaketen, nämligen Årstider!

Flera internetbutiker i andra länder har lagt ut The Sims 3 Seasons på sina hemsidor, med ett releasedatum satt till mitten på november. Vi hoppas väldigt mycket på att det här ryktet är sant, eftersom Året Runt till The Sims 2 var en av våra favoritexpansioner.

Om Årstider skulle släppas skulle ni köpa det då? Vad skulle ni se fram emot mest med det spelet?

Bilder från The Sims 2 Året Runt


Le Cirque Festivitet!

Just nu är det rea på uppsättningen Le Cirque Festivitet! på thesims3.com. Le Cirque Festivitet! innehåller föremål från paketen Le Cirque Esprit och Le Cirque Nouveau.Förutom kläder och möbler med cirkustema följer det även med ett premiuminnehåll: Chokladfontänen Chok-O-Fallens fontän från Snaskigt AB.Le Cirque Festivitet! kostar fram till den 10 augusti bara 2550 SimPoints istället för 3000 och du hittar den här.

torsdag 19 juli 2012

Ikonen till The Sims 3 Övernaturligt

Nu har det kommit en bild på hur ikonen till The Sims 3 Övernaturligt kommer att se ut!
Nämligen såhär:


Vi tycker att den här ikonen är väldigt snygg och inte lika tråkig och blek som de andra sims-ikonerna, vilket passar bra till det här spelet!The Sims 3 Övernaturligt handlar om häxor, zombies, vampyrer, älvor och varulvar och ska släppas i Sverige den 6:e september. Läs mer om spelet här.