söndag 31 augusti 2014

Trailers för The Sims 4

Nu är det bara några dagar kvar tills The Sims 4 släpps och vad passar inte bättre än ett inlägg med olika trailers för spelet.Kommer ni att köpa spelet när det kommer ut?

onsdag 20 augusti 2014

PGC Stone, Generation 1 - Del 23

Morgonen därpå var Jamie uppe tidigt och han tog sig lite tid att spela datorspel.Sen var det dags för skola. Det var inte långt kvar tills de skulle ta examen och både Jamie och Lunar ville jobba upp betygen så mycket som de kunde.Caylin klev upp lite tidigare än vanligt för att hinna med det hon skulle under dagen.Jakob däremot, hade inte haft en bra natt och gick och la sig och sov igen.Caylin målade klart en tavla som Jamie skulle få i förväg som examenspresent.


När Jamie kom hem efter skolan kände han sig lite nere. Han ville så gärna ha toppbetyg men kände verkligen att han inte skulle klara det.Jamie gick ner till sin pappa och pratade lite om sina problem. Efter ett bra samtal lyckades Jakob att muntra upp Jamie lite grann.Caylin hade börjat öva lite mer på gitarren och det var något hon tyckte om väldigt mycket.Lunar hade gjort allt som hon skulle så hon tog lite fritid till att underhålla sig själv genom att spela lite datorspel.Jakob hade det verkligen inte lätt med sömnen. Nu var han störd på Caylin och efter att ha blivit väckt ett par gånger fick han nog och la sig i Lunars säng istället.


Våra tankar om The Sims 4

Det var länge sedan vi lovade att skriva det här inlägget, men nu är det äntligen färdigt!
Det är drygt två veckor kvar till The Sims 4 släpps, här kommer de åsikter vi hittills har skaffat oss om The Sims 4.

När spelet först annonserades var vi lite tveksamma, vi tyckte dels att det skulle bli tråkigt att The Sims 3 var "färdigt" men samtidigt var vi lite nyfikna på vad som skulle göra The Sims 4 speciellt. Vårt första intryck var inget vidare. Vi tyckte att simmarna såg tecknade ut och att håren ser ut som lerklumpar, men ju mer vi har fått se av simmarna desto mer gillar vi dem. Okej, vi ska inte ljuga, vi tycker fortfarande inte alls om simmarnas hår, men det är nog ingenting som inte lite CC kan fixa.Det stora fokuset på The Sims 4 ligger på simmarna själva. Skapa en sim ser helt annorlunda ut, och på flera sätt mycket enklare, än tidigare simsspel. Vi gillar att det inte finns några reglage utan att man istället drar direkt i simmarna. Att det går att ändra kropparna på fler sätt än tjock/smal och vältränad/otränad tycker vi är superbra! Det gör att simmarna kommer se mer olika ut än tidigare. Vi hade dock gärna sett lite fler reglage i ansiktet än vad som finns just nu.

Något vi tycker är riktigt synd är att Skapa en stil inte ska finnas med i spelet, vilket kommer dra ner på möjligheten att göra unika simmar. Vi använder väldigt ofta Skapa en stil-verktyget och tycker det är ett bra sätt att kunna förnya simmarnas hårfärg, kläder, möbler, tapeter, ja allt! Vi hoppas starkt på att EA någon gång bestämmer sig för att lägga in verktyget igen, men det kommer förmodligen inte hända.Det nya byggläget gillar vi väldigt mycket. Att kunna flytta ett helt rum eller till och med ett helt hus med några klick är en funktion som vi verkligen har längtat efter. Äntligen slipper man bygga om ett helt hus bara för att man insåg att det hamnade några rutor för nära tomtkanten.

Om vi går tillbaka till simmarna igen: som det verkar som så har mycket tid lagts ner på att ge simmarna olika personligheter och känslor, vilket kommer ge fler roliga relationer. Vi gillar starkt att det kommer finnas två separata mätare för vänner/fiender och romantiska intressen, vilket gör att simmar kommer kunna vara ovän med någon men ändå kär i den personen.I The Sims 2 fick vi generationer och i The Sims 3 utökades spelet med en öppen värld. I The Sims 4 har båda dessa delar tagits bort och istället gått mot att vara det första The Sims med bättre grafik. Visst, det går att få barn och barnbarn, men det finns inget släktträd. Och visst, det går att se mycket av världen och gå igenom stora delar av den men vi måste fortfarande lida igenom laddningsskärmar och att simmarna "försvinner" från tomterna. Dessutom kommer vi bli begränsade ytterligare genom att det bara finns några få tomter i kvarter att bygga på, och inga nya tomter kommer gå att placera ut. Det kommer inte heller gå att bygga om de redan befintliga allmänna tomterna, vilket vi tycker låter rätt värdelöst.

Här finns en lista med 89 saker som har varit med i tidigare versioner av The Sims men som inte finns med i The Sims 4, ganska kasst tycker vi. Om man ska göra ett nytt spel så är det klart att man kanske inte vill ta med allt från tidigare versioner av spelet eftersom att vissa saker kan göras bättre eller inte är särskilt viktiga, men i The Sims 4 tycker vi att det känns som att skaparna har struntat i massvis med bra funktioner som vi verkligen hade velat sett i spelet.

Våra åsikter om The Sims 4 är väldigt blandade, vissa saker tycker vi verkar superbra och andra saker hatar vi. Det är lite svårt att ha en åsikt om ett spel man dessutom aldrig spelat, så vi kommer förmodligen att skriva ett till inlägg när spelet har släppts och vi väl har hunnit testa det.

söndag 17 augusti 2014

The Sims 4 demon på Origin

För er som inte har sett det så finns nu The Sims 4, Skapa en Sim-demon tillgänglig för alla på Origin.

Du hittar demon under gratisspel.


måndag 11 augusti 2014

PGC Stone, Generation 1 - Del 22

Kvällen hade kommit och Lunar och Jamie satt nu äntligen i limousinen på väg till studentbalen!Och nu hade de kommit fram. Så länge de hade väntat på den här kvällen och så mycket förväntningar de hade. Både Jamie och Lunar undrade hur deras dejter såg ut.Hemma satt Caylin och läste.Medans höll Jakob på att bråka med en paparazzi. Hon hade nu stört dem ett bra tag och Jakob hade nu fått nog.Inne i huset påbörjade Caylin sin andra tavla för dagen.Kvällen hade nu kommit till ett slut. Jamie och Lunar hade haft en fantastisk och oförglömbar kväll. Jamie hade blivit tillsammans med Meja och Lunar hade blivit tillsammans med sin dejt Rick. De hade även blivit balens kung och drottning!Jakob var riktigt rasande och hotade med att både polisanmäla och stämma paparazzin om hon inte genast lämnade tomten.Väl hemma drömde Lunar vidare om kvällen och tänkte på vilken fantastisk kyss hon hade fått av Rick. Han var helt perfekt.Studentbals fotona och kronorna prydde Jamie och Lunar i sina respektive rum.

lördag 9 augusti 2014

PGC Stone, Generation 1 - Del 21

Idag var det Lunars första jobbdag.Hon hade fått ett jobb som receptionist på spaet. Medans Lunar jobbade skrev Jamie på en bok som han påbörjat.Efter jobbet bestämde sig Lunar för att gå hem till Rick och fråga om han ville gå på studentbalen med henne.De började småprata och Rick fick Lunar att skratta.Efter ett tag tog Lunar steget och frågade om han ville gå på studentbalen med henne.Hemma var det lugn och ro. Caylin satt och åt ännu en tårtbit, som tur nu äntligen var slut, och Jakob satt och jobbade lite hemifrån.Rick ville jättegärna gå på balen med henne. Han hade varit för rädd för att fråga med nu var han glad över att Lunar hade gjort det istället.


Morgonen därpå ställde sig Lunar och lagade en rejäl frukost. Idag var det nämligen dagen för studentbalen.Hon var lite nervös för ikväll men hon tyckte ändå att det skulle bli kul! Som tidsfördriv för att kvällen skulle komma fortare så började hon öva gitarr. Hon hade alltid vetat lära sig gitarr och nu var ett bra tillfälle att öva. Caylin fortsatte som vanligt att måla eftersom det var hennes jobb och hon kände att hennes målningar hade ökat i både kvalité och värde.

onsdag 6 augusti 2014

Svar på frågestund del 2

Bloggfrågor
1.      Vilka är era tre favoritsimsbloggar?

2.      Vilka är era tre favoriter av vanliga bloggar?
Embla: Läser inte vanliga bloggar

3.      När kommer nästa PGC-del?
Svar: Nån gång!

4.      Har inte Embla spelat på Hawkes på länge?
Svar: Det är Saga som spelar på Hawkes inte Embla………………..

5.      Kommer ni fortsätta blogga om The Sims 3 när/om ni ska köpa 4:an?
Svar: Ja det kommer vi nog, men det kommer nog gå över till fler och fler inlägg om The Sims 4.

6.      Har ni något tips om hur man kan få fler läsare på sin blogg?
Svar: Kommentera andra bloggar! Ha välskrivna inlägg och uppdatera relativt ofta.

7.      Hur har ni gjort eran header?
Svar: Vi har gjort den i Photoshop.

8.      Skulle ni kunna göra en uppdaterad topplista på expansionspaketen och prylpaketen?
Svar: Absolut!

9.      Kan ni ha en livestream någon gång?
Svar: Hmm, kanske.

10.  Kan ni inte skriva fler PGC inlägg?
Svar: Jodå, de kommer i den takt vi hinner spela!

Personliga frågor
1.       Hur gamla är ni?
Embla: 17 år
Saga: 20 år

2.       Hur länge har ni spelat sims?
Svar: Sen 2003, alltså i elva år!

3.       Har ni något husdjur?
Embla: Ja, en katt som heter Freja som är 11 år gammal
Saga: Japp, jag  har en katt som heter London som är 10 månader.

4.       Kan ni fixa en länk till Sagas/Emblas IRL blogg, minns inte vem av er som har en/haft en.
Svar: Saga hade en blogg förut men den är nedlagd/låst och finns alltså inte just nu.

5.       Favoritplagg ni äger?
Embla: Mitt svarta basic spagettilinne från H&M, det passar till allt.
Saga: Svår fråga, antingen mina svarta Dr Denim som jag använder JÄMT eller mina randiga byxor bara för att de är coola.
Embla: Ja, mina svarta Dr Denim använder jag nästan jämt jag med!

6.       Vad vill ni ha mest just nu?
Embla: Mat, ett fluffigt täcke och film! Och att få flytta in i en lägenhet och renovera den.
Saga: En marabou oreo, ett stort glas pepsi och en säng.

7.       Om ni inte spelar sims vad spelar ni då?
Svar: Vi brukar inte spela några andra spel just nu, men Saga brukade spela Skyrim ganska ofta förut.

8.       Har någon av er någon pojkvän?
Svar: Nej, vi har varken pojkvän eller flickvän just nu.

9.       Hur många barn vill ni ha vardera som vuxen?
Embla: 1 är för lite och fyra känns för många så kanske.. 2-3 st
Saga: Håller med.

10.   Vilka tycker ni är de sju finaste pojknamnen/flicknamnen?
Svar: Vi kommer inte på några just nu. Det finns så många fina!

11.   Gillar ni ost?
Svar: Älskar ost.

12.   Vad har ni för telefoner?
Embla: iPhone 5, utbytt 3 gånger då den har gått sönder… PGA PRODUKTIONSFEL (viktigt, är ej klantig som Saga)
Saga: Förut hade jag en iPhone 4 med extremt sprucken skärm och trasig hemknapp, men jag fyllde år för typ två veckor sedan och då fick jag en Sony Xperia Z2!

13.   Vad har ni för hobbys?
Svar: Typ.. Sims. Och film (om det räknas som en hobby?)

14.   Vad är era intressen förutom sims?
Svar: Okej, vi vet typ inte skillnad på hobby och intresse, men vi gillar film väldigt mycket och går rätt ofta på bio.
Embla: Jag har typ inga intressen, förutom att sitta vid datorn.
Saga: Jag gillar att måla, rita och spela piano också. Läsa hinner jag nästan aldrig göra (okej, jag hinner typ inte göra det andra heller) förutom kurslitteratur, men jag gillar det med!

15.   Favoritbok?
Embla: The Fault In Our Stars, den handlar om en tjej som har cancer som träffar en kille som haft cancer.
Saga: Innan jag dör, den handlar om en tjej som har cancer.

16.   Vad gillar ni för böcker? 
Embla: Verkar som att vi gillar cancerböcker. The Host gillar jag också!
Saga: Okej, jag gillar andra böcker också, men det är mest bokserier. Men min favorit av fristående böcker är Innan jag dör. Jag älskade också The Fault In Our Stars
Embla: Om vi tar bokserier så gillar jag Hungerspelen, Uglies, Divergent
Saga: Och jag gillar (älskar) Harry Potter och A Song of Ice and Fire (Game of Thrones-böckerna) och så gillar jag såklart Hungerspelen, Uglies, Divergent. Mortal Instruments-böckerna gillar jag också (okej jag erkänner, jag har bara läst första och har de andra ståendes hemma i min lägenhet).

17.   Favoritfilm?
Embla: Åh, det finns så många att välja på!
Saga: Okej, drar alla mina favoriter: Harry Potter (alla utom sexan), The Notebook, Seven, Perks of Being a Wallflower, KILL YOUR DARLINGS (bästa filmen alla kategorier), Matrix, 21 Jump Street, alla filmer Quentin Tarantino gjort, har typ 30 filmer till jag gillar riktigt mycket men jag får nog sluta där.
Embla: The Fault In Our Stars, INCEPTION, alla filmer med Leonardo DiCaprio, Oblivion, En oväntad vänskap, We’re the Millers, AVATAR, har massvis med filmer kvar men det får nog räcka just nu.

18.   Följer ni någon TV-serie? I så fall, vilka är era favoriter?
Embla: Jag har följt rätt många TV-serier men de bästa har slutat gått nu eller har uppehåll över sommaren. Game of Thrones och Dexter gillar jag absolut bäst. Desperate Housewives, Happy Endings, Orphan Black, Awkward, How I Met Your Mother
Saga: Game of Thrones och Dexter är mina absoluta favorite tillsammans med Orphan Black (har ni inte sett den serien så SE DEN), How I Met Your Mother, Orange Is The New Black, Breaking Bad (säsong 2 sög men säsong 5 är typ det bästa jag sett), The Walking Dead, Scrubs, Happy Endings, Sherlock, Grey’s Anatomy, New Girl och Suits är de serier som jag följer just nu (eller ja, Dexter, How I Met Your Mother, Breaking Bad och Scrubs har ju slutat).

19.   Vad tycker ni om Pirates of the Caribbean och Lord of the Rings?
Svar: Vi älskar båda första Pirates of the Caribbean, och tycker att de andra är helt okej, men det känns lite som att det räcker med filmer nu.
Embla: Jag har inte ens sett Lord of the Rings… heh.
Saga: Jag såg alla filmer en gång när jag var sjuk med 39 graders feber och inte orkade tänka alls, perfekt tillstånd för att kolla på fyra män som vandrar genom en skog i nio timmar. (Okej inget hate till LotR-fans men det är inte riktigt min grej tydligen)

20.   Brukar ni se Pretty Little Liars?
Svar: Nej, fast Saga har funderat på att börja se det (men som ni ser så finns det en del andra serier som ska hinnas med).

21.   Kollar ni på the Vampire Diaries, The Originals, Pretty Litte Liars, Gossip Girl, Game of Thrones, Teen Wolf, Once Upon a Time, Ravenswood?
Svar: Game of Thrones sitter vi bänkade framför varje vecka (i tio veckor innan vi måste vänta ett hela år på nästa säsong </3), Once Upon a Time har vi sett första säsongen av, men det tog uppehåll mitt i en säsong och sen typ försvann det bara och då slutade vi kolla. Saga har funderat på att börja kolla på Gossip Girl (speciellt eftersom hon läst alla böckerna). Vi har inte sett Vampire Diares, Pretty Little Liars eller Teen Wolf (eller jo, vi har sett något avsnitt och skrattade åt hur varulvarna ser ut som varulvarna i The Sims 3 Övernaturligt). Ravenswood och The Originals har vi faktiskt aldrig hört talats om.

22.   Har ni läst Ringarnas Herre böckerna? 
Saga: Jag försökte en gång men somnade efter tre sidor.

23.   Har ni läst/sett Divergent?
Svar: JA

24.   Har ni läst/sett Harry Potter? 
Svar: ABSOLUT SJÄLVKLART (Saga älskar Harry Potter mer än typ… Allt)

25.   Har ni läst/sett Twilight?
Saga: Älskade böckerna/filmerna när jag gick i åttan-nian men sen blev jag lite äldre och märkte att de var ganska onajs på flera sätt.
Embla: Jaa… Vi äger ju faktiskt 4 av 5 filmer….
Saga: … och alla böcker. På svenska och engelska. Och två på tyska. (Högst oklart varför)

26.   Vilken är er favoritgenre i filmer/böcker? 
Embla: INTE skräck. Annars gillar jag typ allt.
Saga: Gillar typ allt utom skräck. Det beror lite på vilket humör jag är på. Okej, skräckböcker går bra men skräckfilmer går bort helt. (Har dock inga problem med att se blodiga filmer, typ Saw).

27.   Om ni fick välja en figur från en film eller bok som ni skulle få umgås med en dag, vem skulle ni välja?
Embla: Bra men svår fråga, det beror lite på vad man ska göra.
Saga: Åh vilken rolig fråga! Jag säger nog… Dumbledore! Han har nog många sköna visdomsord att bjuda på.

28.   Har ni vart på Gröna Lund och Liseberg? Isåfall, vilken attraktion är bäst på respektive plats? 
Svar: Vi har faktiskt aldrig varit på Liseberg, så vi svarar på Gröna Lund.
Embla: Jag gillar mest berg- och dalbanor, dom som går snabbt. Typ Insande eller Jetline.
Saga: Pop-expressen! Heter den så? Den som är som tekopparna fast SJUKT SNABB.

29.   Har ni varit till...
Norge? Finland? Island? Danmark? Något asiatiskt land? Något afrikanskt land? Något sydamerikanskt land? Något nordamerikanskt land? Något europeiskt land förutom norden? Säg helt enkelt var ni har varit!
Embla: Sverige, Finland (flera gånger), Norge (flera gånger), Danmark, Turkiet, Kanarieöarna, Cypern, England (bästa landet, var tre veckor i Brighton)
Saga: Sverige, Finland (flera gånger), Norge (flera gånger), Danmark, Turkiet, Kanarieöarna, Cypern, England (BÄSTA LANDET, var i LONDON (hämtade eventuell stark inspiration till min katts namn därifrån, eventuellt)), Polen och Grekland (Kreta).

30.   Vilken av era inlandsresor har varit bäst?
Saga: Det var nog roadtrippen jag gjorde med mina två bästisar för två år sedan, vi åkte runt genom nästan hela Norrland. Eller när jag har varit på festival om det räknas.
Embla: Har typ inte gjort några roliga inlandsresor, typ när vi har åkt till Stockholm

31.   Berätta om den bästa semester ni gjort!
Embla:  Hmm… Bästa solsemestern var för två år sen när vi åkte till Cypern med familjen. Annars är min bästa resa när jag var tre veckor i Brighton på språkresa.
Saga: Nu i juni när jag var på Kreta med två kompisar.

32.   En sak som ni aldrig kommer överens om?
Svar: Vi brukar komma överens om det mesta förr eller senare.

33.   Favoritblomma?
Embla: Rhododendron är fin men jag gillar Orkidéer bättre.
Saga: Lilja. Skoja. Har ni luktat på en sån nån gång? (Rekommenderas ej). Nä men typ…. Kaktus för de dör inte hemma hos mig. Men om jag ska vara lite seriös så gillar jag Löjtnantshjärtan.

34.   Jag undrar hur det går för er på universitetet respektive gymnasiet. Är det svårare, tråkigare, lättare etc?
Embla: Jag vet inte, en del grejer på gymnasiet är lite svårare och man måste jobba lite mer på lektionerna för att inte hamna efter, speciellt matte.
Saga: Det är sjukt mycket svårare med universitetet än gymnasiet men samtidigt otroligt mycket roligare så det gör nästan ingenting. Fast det som är svårast är att allt tar så himla mycket tid och att man måste planera väldigt mycket av sin tid själv, den senaste terminen pluggade jag typ 9-18, 6 dagar i veckan.

35.   Vad ska ni göra i sommar?
Embla: Än så länge har jag inte gjort så mycket förutom att gå på ett bröllop, men jag ska jobba hemma, vara med vänner, sola och bada. Åka på Harry Potter-utställningen i Norrköping. Jag ska också börja träna igen.
Saga: Hittills har jag hunnit vara på Kreta, i Stockholm, på Bråvallafestivalen, gå på ett bröllop och varit på Harry Potter-utställningen. Resten av sommaren ska jag sola, träna, jobba lite hemma, åka på Harry Potter-utställningen igen och träffa vänner.

36.   Beskriv er själva med tre ord!
Embla: Tidsoptimist, Glad, Perfektionist
Saga: Ambitiös, Cynisk, Optimist

37.   Vad gillar ni att göra förutom att spela sims? 
Svar: Gå på bio, ni kan ju läsa svaren på fråga 13-14

38.   Hur ser era liv ut om 10 år? 
Svar: *Tar fram spåkulan*
Embla: Arbetar som topparkitekt och bor på nåt fint ställe. Rik. Har såklart en asbra familj också och är lycklig.
Saga: Arbetar som ST-läkare inom kirurgi eller akutvård i en stor stad nära havet. Har en familj och kanske ett barn. Har ett flott hus (som Embla designat och inrett) och sjukt me’ ca$h. Är lycklig.

39.   Vad är det roligaste ni har varit med om? 
Embla: Språkresan!
Saga: Oj, roligt som i ett skämt eller roligt som en bra händelse? Om vi tar en bra händelse så är det när jag fick veta att jag kommit in på läkarprogrammet.

40.   Säg ert bästa skämt!
Embla: Jag har typ inga roliga skämt förutom internskämt, och de är lite svåra att återberätta.
Saga: Detta:


41.   Skulle ni vilja testa att leva i Sims i en vecka, men om ni dör, dör ni på riktigt
Svar: Näää! Hen som styrde oss skulle lätt dränka oss i poolen eller tända eld på huset.

42.   Vilken är er favoritpizza?
Embla: Hawaii med extra ananas. Eller sån där pizza med kött och bearnaisesås.
Saga: Samma. Eller något med svamp på.

43.   Vad har ni för datorer?
Svar: Vi har varsin egenbyggda dator med de här delarna.

44.   Har ni ätit Pocky någon gång?
Svar: Nej. (Vi var tvungen att googla vad det var för något, tydligen ett japanskt godis) 

45.   Lyssnar ni på musik via Spotify eller lägger ni in från CD-skivor?
Svar: CD-skivor faktiskt. Ibland Spotify.

Övrigt
1.       Är det lätt att använda bildprogrammet Gimp?
Svar: Ja det är typ som en enklare version av Photoshop

2.       Kan ni länka till sidan där man kan ladda ner det säkert (där ni laddade ner det)?
Svar: Här

3.       Är Gimp gratis?
Svar: Ja

4.       Idag när jag loggade in på Stallet.se så hade jag fått ett brev från Crew att min bild på min Sims 3 hingst behövde tas bort för att jag inte kunde visa upp att man får dela sims bilder utanför hemsidan. Vet ni, eller någon annan som läser detta, var det står att man får dela utanför simshemsidan?
Svar: Vi har inte hittat någonstans där det står att man får eller inte får dela bilder. Vårt råd är att du hör av dig till EAs Kundtjänst och frågar dem om det är okej att du använder bilden (vilket vi tycker att det borde vara).

5.       Kan ni göra en frågestundvideo?
Svar: Nej, kanske en annan gång

6.       Vet ni vad korvskins är/var? Vem ägde den sidan? Vad hände?
Svar: Vi har aldrig hört talats om det namnet så vi vet inte.

tisdag 5 augusti 2014

Varför vi inte har bloggat

Hej på er!
Som ni kanske har märkt så har det varit lite tomt här på sistone och det beror på att vi åkte till vår sommarstuga i en vecka, och där har det inte funnits internet. Vi har dessutom varit på bröllop och helt enkelt haft fullt upp. Något roligare: resten av frågestunden kommer att komma upp imorgon och det kommer även att komma PGC inlägg senare den här veckan!